کد خبر:۳۳۰۶۴۵
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام شد
خنثی سازی مینهای دفن شده در زمین با ربات محققان کشور/ ارسال تصاویر از راه دور
پژوهشگران مرکز رشد نساجی رباتی برای خنثی سازی مینهای دفن شده شدند که قادر است تصاویر گرفته شده را از راه دور به اپراتور ارسال کند.
علیرضا کارگر مجری طرح ربات مین یاب در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به آمارهای جهانی از وضعیت مینهای دفن شده، گفت: بر این اساس ایران سومین کشور دنیا از نظر تعداد مینهای دفن شده است.
وی ادامه داد: در طول 8 سال جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایرات بالغ بر 16 میلیون مین در نقاط مرزی غرب و جنوب کاشته شده است که برخی به علت دور افتاده بودن و صعب العبور بودن مناطق خنثی نشده باقی ماندهاند.
کارگر با بیان اینکه هر ساله در شهرهایی چون کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان، ایلام و خوزستان مینهای دفن شده قربانیانی را میگیرد، خاطر نشان کرد: دراین راستا اقدام به طراحی و ساخت رباتهایی کردیم که قادر به خنثی سازی مینهای دفن شده است.
مجری طرح کاهش تلفات انسانی در حین خنثی سازی را از مزایای این ربات نام برد و یادآور شد: ربات طراحی شده برای شناسایی مینهای زیر سطحی طراحی شده است و قادر به علامت گذاری مینهای زیر سطحی و مناطق حساس است.
وی جا به جایی مینهای سطحی را از دیگر قابلیتهای این ربات نام برد و ادامه داد: این ربات به گونهای طراحی شده است که قادر به حرکت در مناطق کوهستانی و بیابانی است.
کارگر، همچنین اضافه کرد: داشتن ارتباط پایدار با اپراتور از دیگر ویژگیهای این ربات است که با استفاده از این قابلیت میتوان تصاویر گرفته شده از سوی این ربات از راه دور ارسال شود ضمن آنکه از راه دور این ربات قابل کنترل است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.