به گزارش گروهه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، در کشور چین محله اویغورهای شهر ارومچی مسلمان به هنگام رفتن به مسجد برای عبادت و رفتن زنان برای خرید به بازار به شدت از طرف پلیس تحت نظر قرار دارند. به اعتقاد شهروندان اویغور چینیها معتقد هستند مسلمانان این منطقه تروریست هستند. در عین حال با همه سختیها و محدودیتها برای اویغورهای چین باز هم این کشور سرزمین آنها است و نقض حقوق بشر در کشور خود جای تأمل دارد.
قرن اول هجری آغازورود اسلام به کشور چین به قبل از سال650 میلادی برمیگردد، زمانی که صحابه پیامبر(ص)، سفرایی را به سوی امپراتوری چین فرستاد. در نتیجه ورود اسلام به این مناطق، چین جمعیتی حدود 40 میلیون مسلمان را شامل شد که بیشتر تجمع آنها در استانهای شینجیانگ، گانسو، نینگشیا و چینگهای زندگی میباشد. مهاجرت عربها و فارسها از راههای دریایی و جاده ابریشم، در زمان سلطنت سلسلهٔ تانگ، موجب ورود دین اسلام به کشور چین شده و نقش مهمی را دربرقراری ارتباط بین این کشور و کشورهای اسلامی ایفا کردهاست.
اما امروز شاهد نقض حقوق بشر در چین هستیم، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان در کشورهای اسلامی و در میان مسلمانان، گروهی از مقامهای محلی در استان سینکیانگ درغرب چین، مسلمانان این منطقه را ازروزه گرفتن منع نمودهاند. در همین خصوص هشدار داده شده به کارمندان دولت، معلمان، اعضای حزب کمونیست و دانشآموزان که نباید روزه بگیرند و درفعالیتهای مذهبی ماه رمضان شرکت کنند.این گروه از اقلیت اویغور بوده اند.یک سازمان اویغورها که در خارج از چین مستقر است گفته که مقامهای محلی برای بازداشتن این افراد از روزه گرفتن پیشنهاد هایی داشته اند ازجمله پیشنهاد غذای مجانی به آنها دادهاند.
این هشدار در زمینه مسائل آئینی مربوط به مسلمانان این ناحیه در بیانیهای که نهادها و ادارههای دولتی در سینکیانگ منتشر کردهاند اعلام شده است. درهمین خصوص هم کمیته محلی حزب کمونیست در ژائوسو در استان سینکیانگ گفته است که اعضای حزب متعهد شدهاند که "با تمام قوا از روزه پرهیز کنند."
مقامهای محلی چین دلایل نقض حقوق بشر در این خصوص رامبنی براین دانسته اند که ممنوعیت به سود دانشآموزان است و هشدار دادهاند که مدارس و ادارههای دولتی نباید برای تبلیغات مذهبی مورد استفاده قرارگیرند. مدتها قبل هم در همین خصوص محدودیتهای مشابهی درماه رمضان وضع شده بود اما امسال به دلیل تنشها و درگیری ها در این استان و شدت گرفتن خشونتها، این محدودیتها پر رنگ تر شدهاند.
دولت چین این درگیری ها وخشونتها را به گروههای افراطی اویغوری مرتبط میداند و معتقد است این سازمانها به خارج وابستهاند. اویغورهای چین سالهاست که ازمحدودیتها و تعبیضها شکایت دارند و میگویند دولت چین آنها را تحت فشار قرار داده است.
منبع: دیده بان