به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، «ویلیام هیگ» همان وزیر امور خارجه عصبانی و بی ادب انگلیس که خواهان مجازات بین المللی ایران و دانشجویان ایرانی شده بود با انتشار بیانیه ای مکتوب از بازگشایی سفارت آن کشور در تهران خبر داد. وزیر امور خارجه انگلیس در این بیانیه اشاره کرده که گشایش سفارت لندن در تهران سبب بهبود روابط دو کشور خواهد شد.
آنان که دستی بر تاریخ دارند یا فرهنگ بومی ملت ایران را تورق می کنند اندکی از خباثت های استعمار خبیث انگلیس و جنایاتی که علیه ملت ایران در طول حداقل دو صده اخیر صورت داده را می شناسند. به واقع، بررسی جنایات و صدمات تاریخی استعمار پیر علیه ملت مظلوم و کشور عزیز ایران، مثنویای هفتاد من کاغذ میطلبد. چرا که این دولت خبیث، از ابتدای دوره استعماری در قریب یکصد و پنجاه سال گذشته تاکنون که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با کشورمان در ارتباط بودهُ بدون مبالغه از هیچ کوششی در خصومت، جنایت و رذالت علیه ملت ما فروگذار نکرده و در این مدت مدید، حتی یک نمونه هر چند کوچک و اندک که حاکی از تلاش آنان برای خدمت، خیر خواهی، کمک و یا تلاش برای کاهش دشمنی ها علیه ملت ایران باشد، یافت نمیشود. این قانون کلی عداوت انگلستان با ملت ایران، نه تنها در زمان حاکمیت جمهوری اسلامی ایران - که بنا را بر آن گذاشته تا زمینههای قانون سلطه گر و سلطه پذیر در عالم را بر هم ریخته و بینی استعمارگران را بر خاک بمالد- که از روز اول در دستور کار این دولت پلید و خبیث بوده است. سیاهه اقدامات خصومت آمیز انگلستان، نه تنها در ابعاد سیاسی و امنیتی که در ابعاد نظامی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و رسانهای نیز سیاههای بلند و گسترده است و به راستی، اختصار آن در یک یادداشت، امری محال و غیر ممکن می نماید.
دیگ پلوی انگلیسی برای گشنگان غرب زده
آن گاه که مورخان از انحراف در قیام عدالت خواهی مردم ایران در عصر مشروطه سخن می رانند کسی نیست که تاثیر استعمار پیر در آن را منکر شود. وقتی مورخان می نویسند که دیگ های پلوی انگلیسی هر روزه برای متحصنین در سفارت انگلیس در همین خیابان فردوسی تهران به پا می شد تا غرب زدگان ایرانی با تناول کردن دستپخت لذیذ انگلیسی ها، همان بلایی که آنان می خواهند را بر سر یک انقلاب مردمی و عدالت خواهانه آورند ، موی بر بدن انسان راست می شود. اما واقعیت آن است که مزه این پلو ها نه تنها در دهان باصطلاح مشروطه خواهان آن عصر لذیذ آمد که امروز در دهان نوادگان آنان نیز بسیار خوش می آید. گو آنکه شیخ شهید می فرمود: مشروطه اى که از دیگ پلوی سفارت انگلیس بیرون بیاید به درد ما ایرانیها نمى خورد. اما ظاهرا این دیگ برای نوادگان تقی زاده ها و میرزا ملکم خان ها نیز بوی مطبوعی به راه انداخته است.
دستورالعمل سریع القلم: دولت بیشتر به انگلیس نزدیک شود
چندی پیش خبری در برخی رسانه ها منتشر شد. فردی که خود را مشاور دولت می نامد، در جلسه ای از اینکه دستگاه دیپلماسی همه توجهش را به آمریکایی ها معطوف و انگلیس را رها کرده گلایه کرده است. محمود سریع القلم پیش بینی کرده بود که ظریف در کارش شکست بخورد، مگر اینکه در ارتباطات با انگلیس هم نزدیک شود و از این طریق هم فشارهایی به آمریکا بیاید. گفته می شود سریع القلم به واسطه روابط خوبی که با انگلیسی ها دارد. از جمله موضوع دعوت از جک استراو وزیر خارجه اسبق انگلیس و نماینده انگلیس در پارلمان اروپا به ایران هم با پیشنهاد و وساطت وی صورت گرفته و قرار بر آن بوده است که جک استراو نقش میانجی برای نزدیکی بیشتر ایران به انگلیس را بازی کند. همچنین یکی از نزدیکان دولت هم که ارتباط نزدیکی با سریع القلم دارد و فوق لیسانسش از لندن را با کمک و راهنمایی سریع القلم گرفته است اخیرا با کاردار غیر مقیم انگلیس دیدار داشته و از وی برای کمک به برطرف شدن مشکلات مربوط به تحصیلات فرزندانش در انگلیس کمک خواسته است.
لانه جاسوسی دولت خبیث
قضیه کاهش روابط ایران و انگلیس مربوط به قطع ارتباط میان ایران و انگلیس در سال 90 است. وقتی به خوبی دست علنی و رسمی سفارت دولت خبیث بریتانیا در ماجرای فتنه صهیونیستی سال 88 عیان شد ؛ حتی کارمندان این سفارت نیز در ماجرای آشوب آفرینی و تحریک به تمرد از قانون و ناظر قانونی انتخابات سال 88 به میدان آمده و نقشی فعال ایفا کردند، هنگاهی که دست خبیث انگلیس در ترور دانشمندان هسته ای ایران رو شد، همچنین استعمار پیر نقش مستقیمی در تحریم های ظالمانه بانکی ایران ایفا کرد به همراه دهها و صدها نمونه مشابه تاریخی دیگر از خباثت های این جنایتکار بین المللی علیه مردم ایران، مجلس شورای اسلامی در آذر ماه سال 90 تصمیم به کاهش سطح روابط خود با این دولت استعماری گرفت و طرح نمایندگان با قید دو فوریت درمجلس رای آورد. با این اقدام نمایندگان ملت، جمعی از تشکل های دانشجویی نیز با اعلام تجمع اعتراضی روبروی سفارت دولت نیرنگ باز انگلیس، روز 8 آذر ماه اقدام به بر پایی تجمع کردند. البته تجمع آنان در دقایقی از حد طبیعی خارج شد و جمعی از دانشجویان معترض با بالا رفتن از دیوار سفارت، وارد حیاط محوطه سفارت جاسوسی انگلیس شدند. دولت وقت از این اقدام خلاف عرف برخی دانشجویان برآشفت و آن را بی دلیل و باعث برهم خوردن دست برتر کشورمان میدانست- امری که بعد ها نیز موضع گیری رهبری فرزانه انقلاب اسلامی در جمعی دانشجویی را پدید آورد و معظم له ضمن موجه دانستن حرکت اصلی دانشجویان در مخالفت و اعلام اعتراض به انگلیس، بالا رفتن از دیوار سفارت را اقدامی نادرست دانستند- در عین حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی و رئیس آن بلافاصله اقدام دانشجویان را مورد تحسین قرار داده و از آن اعلام حمایت کردند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح فردای این حرکت دانشجویی طی نطق پیش از دستور در صحن علنی مجلس ، اظهار کرد: روز گذشته عدهای از دانشجویان که از رفتار دولت انگلیس به خشم آمده بودند، مقابل سفارت این کشور تظاهرات کردند و عدهای هم به داخل سفارت وارد شدند.اقدام عجولانه در شورای امنیت برای محکوم کردن اقدام دانشجویان برای سرپوش گذاشتن بر جنایات گذشته انگلیس و آمریکا است.لاریجانی همچنین تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی ضمن دعوت به آرامش و ایجاد نظم و اجرای قانون، رفتار عجولانه آمریکا و انگلیس را در ماجراجویی پیرامون این اقدام دانشجویان، فرصتطلبی و سوءاستفاده آنها از این مسئله میداند وگرنه اقدام مجلس در کاهش سطح روابط با انگلیس اقدامی قانونی بوده است. گفتنی است پس از سخنان علی لاریجانی نمایندگان مجلس با سر دادن شعارهایی از جمله "مرگ بر انگلیس و مرگ بر آمریکا" از نطق رئیس مجلس حمایت کردند. علی لاریجانی همچنین در نشست خبری خود اعلام کرد: اقدام دیروز دانشجویان و حرکتی که تعدادی از دانشجویان انجام دادند، نمادی از فضای افکار عمومی در کشورما بود؛ مردم ما از رفتار دولت انگلیس از چند دهه اخیر رنجیدهاند . لاریجانی همچنین در گفتوگوی ویژه خبری تلویزیون نیز واکنش انگلیسیها به اقدام دانشجویان درباره سفارت این کشور را ناشیانه خواند و گفت که سفارت انگلیس محل سازماندهی دشمنیها علیه ایران بود.
اعتراض درست دانشجویان که البته با ورود آنان به داخل سفارت استعمار پیر به حاشیه کشیده شد اما دور تازه ای از تنشهای خارجی علیه کشور به بار آورد. چنانچه وزیر خارجه انگلیس دانشجویان ایرانی را تهدید کرد ."ویلیام هیگ" وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به ورود دانشجویان ایران به سفارت انگلیس در تهران متوسل به تهدید شد و گفت که این اقدام، عواقب جدی به همراه خواهد داشت.
در همین حال، "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس حمله به سفارت انگلیس در تهران را "عصبانی کننده و غیر قابل دفاع" توصیف کرد و از جمهوری اسلامی خواست تا کسانی را که مسئول این رویداد بودند را تحت تعقیب قرار دهند. این بیانیه اضافه کرد: ما طی روزها آتی اقدامات مقتضی را اتخاذ خواهیم کرد. اوباما نیز برای دانشجویان ایرانی خط و نشان کشید.رئیسجمهور آمریکا در واکنش به ورود تعدادی از دانشجویان معترض دانشگاههای تهران به سفارت انگلیس خواستار پیگرد قانونی مسببان این حادثه شد و گفت: «حمله به سفارت انگلیس در ایران که تهران مسئولیت حفاظت از هیأت دیپلماتیک آن را بر عهده است، غیرقابل قبول است.»
اوباما که دانشجویان ایرانی را آشوبگر می خواند ادامه داد: این مسئله که آشوبگران توانستند کنترل سفارت انگلیس در تهران را در دست بگیرند و در آنجا آتش به پا کنند، نشان میدهد که دولت ایران الزامات بینالمللی خود را بطور جدی رعایت نکرده است.»
در همان ایام وزارت امور خارجه انگلیس نیز طی بیانیهای اعلام کرد: "نخست وزیر و وزارت امور خارجه تصریح کردهاند حفظ امنیت کارمندان ما و خانوادههای آنها در اولویت نخست ما قرار دارد؛ با توجه به رویدادهای روز گذشته و به خاطر تضمین امنیت کارکنان، ما بعضی از این کارمندان را از تهران خارج میکنیم".پیش از این منابع دیپلماتیک غربی در تهران به خبرگزاری رویترز گفته بودند انگلیس تمام کارمندان دیپلماتیک خود را از ایران خارج کرده است. به گزارش شبکه صهیونیستی بی بی سی، ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا درپارلمان این کشور نیز در اقدامی زیاده خواهانه و گستاخانه گفت که دستور تعطیلی فوری سفارت ایران در بریتانیا صادر شده و به کارمندان این سفارتخانه 48 ساعت فرصت داده شده که خاک بریتانیا را ترک کنند. هیگ از واکنش "با تاخیر" مقامهای ایرانی برای توقف حمله به (باغ ایرانی) ساختمان سفارتخانه و مجتمع مسکونی قلهک نیز انتقاد کرد. هیگ گفت که دولتهای فرانسه و آلمان هم به زودی در واکنش به حمله دیروز به سفارت بریتانیا، اقدامات دیپلماتیک جدی انجام خواهند داد. وزیر خارجه بریتانیا از سر داده شدن شعار "مرگ بر انگلیس" در صحن علنی مجلس ایران به شدت انتقاد کرد.این خروج کارمندان سفارت انگلیس در تهران و نیز دستور وزارت خارجه دولت خبیث برای تخلیه سفارت ایران در لندن اما با همراهی برخی دیگر از کشورهای اروپایی همراه شد. اما نمایندگان مجلس در آن برهه از زمان که نزدیک به ایام برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز بود با تحسین اقدام دانشجویان از قطع ارتباط انگلیس و ایران استقبال شایان توجهی کردند. در همین رابطه و به عنوان نمونه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ملت ایران از نبود دیپلماتهای انگلیس در تهران خرسندند، تأکید کرد: عواقب تعطیلی سفارت ایران در لندن گریبانگیر دولت انگلیس است. بروجردی اضافه کرد: بدون تردید افکار عمومی ملت ایران از این خرسند هستند که سفرا و دیپلماتهای رژیم انگلیس دیگر در تهران نیستند. همچنین زاکانی عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان نیز با تأکید بر اینکه اقدام خودجوش دانشجویان در اعتراض به سفارت انگلیس، برآمده از یک خشم مقدس بود.اما دانشجویان تلاش کنند تا بهانهای به دست بدخواهان ندهند خاطرنشان کرد: مسئولان نباید فقط به کاهش سطح روابط با انگلستان بسنده کنند.ما معتقدیم که سفارتخانههای انگلیس در تمام دنیا سفارتهای جاسوسی علیه کشورهایی هستند که در آن فعالیت میکنند.زاکانی تأکید کرد: دانشجویان باید به اعتراضات خود به صورت جدی ادامه دهند.
دولت؛ حافظ منافع ایران یا حافظ منافع انگلیس!
دو سال بعد و با روی کار آمدن دولتی که یک مشاور آن ، رئیسش را به مسابقه برای نزدیکی به دولت خبیث انگلیس تهییج کرده و نسخه شفا بخش «انگلیس درمانی» برای دولت اعتدال تجویز می کند اما روی دیگر واقعه سفارت خانه دولت استعماری بروز یافت.
واقعیت در سال 92 و 93 در کشور ما چنان شد که از سوی بخشی از دولت و حتی برخی نمایندگان مجلس، رسانه ها و... نه تنها خباثت های دولت استعماری به فراموشی سپرده شده که سبقت گیری نسبت به نزدیکی با انگلیس رو به فزونی یافت. گویی آنهمه سخنرانی و موضع گیری – درست و به جا- علیه جنایت های انگلیس نیز با اشتیاق دولت به برقراری رابطه با این کشور به فراموشی نهاده شده است. با روی کار آمدن دولت روحانی- که علاوه بر رئیس جمهور اکثر اعضای کابینه اش را افرادی فرنگ تحصیل کرده و تعدادی را درس خوانده انگلیس تشکیل می دهد- بحث بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در تهران نیز از سوی دستگاه دیپلماسی به جد دنبال شد. این در حالی بود که انگلیس هیچگاه از ملت ایران بابت دخالت ها و توطئه چینی های همیشگی سیاسی و اقتصادی و امنیتی و فرهنگی و ... کوچکترین عقب نشینی و عذرخواهی نداشته است. علاوه بر اشتیاق ایران به بازگشایی سفارت جاسوسی انگلیس، سفر مقامات بلند پایه انگلیسی به ایران ، که با استقبال گرم دولتی ها روبرو شد نیز نشان از پشت پرده ای تاریخی از نزدیکی مسئولان دولت فعلی با انگلیسی ها داشت. گو آنکه آقای استراو دوستی دیرینه ای با مسئولان فعلی ما دارد. اما نام استراو با توافقنامه ننگین سعدآباد در تهران عجین و همراه است. چنانچه در اسناد مذاکرات سعدآباد دیده میشود که طرف انگلیسی- همین آقای دوست و برادر استراو- گفت که "ما میوه (اشغال) عراق را در سعدآباد چیدیم". وقتی تمایل دولت به برقراری رابطه با دولت خبیث انگلیس علاوه بر سطح دیپلماتیک به میان رسانه ها آمد ، طرف مقابل هم که مشتاق به ادامه دادن روش های استعماری علیه ملت ایران است، باصطلاح دست پیش گرفت و بحث جدید لزوم عذرخواهی رسمی ایران از انگلیس و پرداخت غرامت به این دولت فخیمه را به صورت رسمی مطرح کرد. این در حالی است که در مذاکرات دوجانبه میان ایران و انگلیس هیچ خبری مبنی بر در خواست ایران بر لزوم عذرخواهی و طلب غرامت از انگلیس بابت صدها سال جنایت آنان علیه ملت ایران یافت نشد.
بی بی سی: بچه ها داریم میاییم!!
هفته گذشته "ویلیام هیگ" همان وزیر امور خارجه عصبانی و بی ادب انگلیس که خواهان مجازات بین المللی ایران و دانشجویان ایرانی شده بود با انتشار بیانیه ای مکتوب از بازگشایی سفارت آن کشور در تهران خبر داد.
وزیر امور خارجه انگلیس در این بیانیه اشاره کرده که گشایش سفارت لندن در تهران سبب بهبود روابط دو کشور خواهد شد. روزنامه "گاردین" با انتشار این بیانیه افزود :"نگرانی اصلی ما درباره گشایش سفارتخانه در تهران اطمینان از این موضوع خواهد بود که امنیت کارکنان مان تامین شود و این که آنان قادر به انجام وظایف خود بدون هیچ گونه مانعی باشند. او منظور خود از «هیچگونه مانعی» را روشن نساخت اما به نظر می رسد که با توجه به سابقه جنایت بار این دولت، شاید مقصود وی آزادی سفارت دولتش حتی برای هدایت فتنه گری جدید- نظیر آنچه در سال 88 انجام گرفت- در ایران و منطقه باشد.
هیگ گفت که دولت آمریکا هم مایل است با ایران گفتوگو کند در حالی که در ایران سفارتخانه ندارد. وزیر خارجه بریتانیاافزود : زمان برای بازگشایی سفارتخانه در ایران مناسب است.بی بی سی اما در خبری فوری گزارش داد که هیگ پس از گفتگو با ظریف نتیجه گرفت که زمان برای بازگشایی سفارت "مناسب است."این شبکه رسانه ای صهیونیستی ادامه داد :ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، در سخنانی تصمیم خود به بازگشایی سفارت این کشور در تهران را اعلام داشت . وزیر خارجه بریتانیا در سخنانی در مجلس عوام این کشور گفت که در گفتگوی تلفنی با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، پیشرفت در بهبود روابط دو کشور و "علاقه مشترک به ادامه حرکت به سوی برقراری روابط دوجانبه" را بررسی کرده است.
وزیر خارجه بریتانیا بدون اشاره به نام مسئولین سفر کننده به لندن گفت که طی چهار ماه گذشته، ارتباط بین دو دولت گسترش یافته و شماری از مقامات بریتانیایی و ایرانی به پایتختهای یکدیگر سفر کردهاند و افزود که این سفرها "به ما امکان داد تا یک رشته اقدامات را جهت بهبود عملکرد سفارتخانههای خود به اجرا بگذاریم."
هیگ در گزارش خود به مجلس عوام گفت که "دو موضوع مهم در بررسی بازگشایی سفارتخانه بریتانیا در تهران وجود داشته است. اول کسب اطمینان در مورد امنیت کارمندان سفارت و دوم، برخورداری آنان از شرایط مناسب برای فعالیت عادی بدون مواجهه با موانع و مشکلات." وی افزود که در هر حال، "هرگز تردیدی در این مورد وجود نداشته است که در صورت تحقق شرایط لازم، باید در تهران سفارتخانه داشته باشیم."
ویلیام هیگ در سخنانی که اوج مکاری دولت انگلیس را نشان می دهد گفت که داشتن سفارتخانه در سراسر جهان، حتی در شرایط دشوار، ستون اصلی نگرش دیپلماتیک بریتانیا در سطح جهانی است. اما بی بی سی نوشت: بریتانیا خواستار جبران خسارت ناشی از حمله و غارت سفارت خود در تهران بوده است. دولت بریتانیا شرایطی را برای بازگشایی سفارت خود در تهران اعلام کرده که از جمله شامل پرداخت غرامت برای خساراتهای وارده به ساختمانها و اموال سفارت و عذرخواهی جمهوری اسلامی از تعدی به حریم دیپلماتیک این کشور در تهران بوده است و مشخص نیست که آیا این موضوع در مذاکرات وزیران خارجه دو کشور حل و فصل شده است یا نه.
اخیرا اما به نقل از مجید تخت روانچی، معاون وزارت خارجه گزارش شد که جمهوری اسلامی گزینه پرداخت خسارت به دولت بریتانیا را "بررسی میکند" . هیگ همچنین بدون آنکه به علت اشتهای دولت استعماری انگلیس برای بازگشایی جاسوس خانه اش در تهران اشاره کند گفت: ˈسفارت انگلیس در تهران به سرعت بعد از طی مراحل اداری و کاربردی لازم بازگشایی می شود و این امر نشانه ای از اعتماد فزاینده در وضعیت روابط بین دو کشور استˈ.
منبع: 9دی