کد خبر:۳۳۱۷۶۸

ساخت حسگری برای اندازه‌گیری دو ماده سمی از سوی محقق ایرانی

محقق ایرانی دانشگاه مالایای مالزی با روش کم هزینه حسگری را تولید کردند که قادر به اندازه‌گیری گونه‌های سمی و مضر در کاربردهای صنعتی و پزشکی است.
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، پراکسید هیدروژن یکی از اکسیدان‌های پرکاربرد در فرایندهای صنعتی و واکنش‌های زیستی است. استفاده از روش‌های مطمئن، سریع و ارزان برای تشخیص و تعیین میزان این اکسنده یکی از نیازمندی‌های صنایع مختلف و کلینیک‌های پزشکی است.
 
از سوی دیگر سرب نیز یکی از عناصر سمی است که آسیب‌های مخربی بر سیستم عصبی مرکزی وارد می‌کند.
 
از این رو در پژوهش اخیر محقق ایرانی دانشگاه مالایای مالزی تلاش کردند حسگری با حد تشخیص پایین عرضه کنند که توانایی اندازه‌گیری این دو گونه‌ی مهم پراکسید هیدروژن و سرب را داشته باشد.
 
در ساخت این حسگر از کامپوزیت پیرول/ نانوذرات اکسید آهن استفاده شد. حسگر ساخته شده الکتروشیمیایی است و از حساسیت و انتخاب‌پذیری بالایی برخوردار است. سادگی روش تولید و کم هزینه بودن از ویژگی‌های بارز این محصول است.
 
پلیمر به کار رفته در ساخت این حسگر جزء مواد دوستدار محیط زیست است. بنابراین استفاده از آن پیشرفت خوبی در جهت کاهش آلودگی‌های زیستی خواهد بود. از طرفی با توجه به دقت بالای آن در ارائه‌ نتایج می‌تواند با حسگرهای ساخته شده از مواد آلی (برای تشخیص فلزات سنگین ) رقابت کند.
 
این محققات برای ساخت این حسگر، در ابتدا نانو ذرات اکسید آهن در مجاورت مونومرهای پیرول همزمان با اکسید شدن مونومرها تولید کردند.
 
حسگری تولید شده غیرآنزیمی ‌است که قادر به اندازه‌گیری گونه‌های سمی و مضر در کاربردهای صنعتی و پزشکی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار