کد خبر:۳۳۱۹۶۶
ایزدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

فرمایشات رهبری آب پاکی را روی دست مدعیان «صلح امام حسن» ریخت

یک کارشناس سیاست خارجی در خصوص سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام گفت: فرمایشات «مقام معظم رهبری»، آب پاکی را روی دست مدعیان صلح امام حسن(ع) چه در داخل و چه در خارج از کشور ریخت.

فواد ایزدی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به مواضع مقامات آمریکایی طی روزهای اخیر، نسبت به مذاکرات هسته‌ای گفت: در حال حاضر، دو گروه «اقلیت» و «اکثریت» در نظام حاکمیت آمریکا وجود دارد.

 

وی افزود: گروه اقلیت واقعاً خواهان رسیدن به نوعی تعامل با ایران است، در حالی که گروه اکثریت خواهان تعامل و یا به قول دولت یازدهم، «بازی برد ـ برد» نیست؛ چرا که احساس می‌کند، ایران به خاطر فشارها به مذاکره آ‌مده و هم اکنون زمان گرفتن امتیاز از ایران است.

 

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به عملکرد آمریکا طی چند ماه گذشته اظهار داشت: با نگاهی به موضع‌گیری‌های آمریکایی‌ها پس از «توافق ژنو»، می‌توان دید عملاً گروه اکثریت همچنان اکثریت باقی مانده و نظر خود را غالب کرده است، در حالی که طرفداران تعامل با ایران نتوانسته‌اند به اهداف خود دست یابند.

 

ایزدی در خصوص سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام افزود: فرمایشات شب گذشته «مقام معظم رهبری» به نوعی، آب پاکی را روی دست همگان، چه در داخل و چه در خارج از کشور ریخت.

 

وی تأکید کرد: در خارج از کشور، افرادی که احساس می‌کردند می‌توانند ایران را شکست دهند، دریافتند که رهبری با مقاومت ایستاده و برآوردی که آنها نسبت به ایران داشتند غلط بوده است؛ همان طور که ایشان فرمودند «تغییر محاسبات مورد نظر غرب در داخل ایران ایجاد نشده است.»

 

این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: البته در داخل کشور هم عده‌ای با طرف آمریکایی‌ همفکر بودند؛ به این معنی که هم اکنون زمان تسلیم شدن ایران است، به طوری که برخی از آنها سخن از «صلح امام حسن» علیه السلام، مطرح کرده تا به تفکرات خود وجهه مذهبی بدهند.

 

ایزدی افزود: برای این افراد مشخص شد که ایران نه تنها در شرایط صلح امام حسن علیه السلام نیست، بلکه به فرموده مقام معظم رهبری، اهداف خیلی بلندی نیز دارد که در راستای رسیدن به آنها تلاش می‌کند، بنابراین فرمایشات ایشان، مخصوصاً در شرایطی که ما در حال مذاکره هستیم، خیلی مهم بود.

 

وی اظهار داشت: فکر می‌کنم اشخاصی که دغدغه نظام را دارند (از جمله کسانی که در دولت یازدهم هم حضور دارند) به این تحلیل رسیده‌اند که محاسبات طرف آمریکایی نسبت به ما درست نبود؛ چرا که آنان فکر می کردند می توانند سیاست ایران را با «عملیات روانی» و «جنگ نرم» تغییر دهند.

 

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به نگرانی‌های جامعه ایرانی در خصوص روند کلی مذاکرات تاکید کرد: از سوی دیگر در فرمایشات شب گذشته مقام معظم رهبری، توجه خاصی به دغدغه‌های مردم ایران، نسبت به موضوع هسته‌ای وجود داشت، چرا که «دلواپسی‌های» موجود در میان جامعه ایرانی را کاهش داد و مردم دریافتند که قرار نیست جمهوری اسلامی در موضوع هسته‌ای، از دستاوردهای خود چشم پوشی کند و به همان مسیر مقاومتی که شروع کرده ادامه خواهد داد.

 

ایزدی در خصوص ابعاد حقوقی توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 افزود: در بند 4 معاهده «ان‌پی‌تی» به کشورهای امضاکننده، حق تولید غنی‌سازی داده شده است، اما چهار کشور «آمریکا»، «انگلیس»، «فرانسه» و «اسرائیل» (که در حقیقت نمی‌توان آن را کشور دانست)، این حق را از سایر اعضا سلب کرده‌اند و در همین راستا می‌خواهند حق غنی‌سازی ما را نیز محدود کرده و تعداد سانتریفیوژ را به ما دیکته کنند.

 

وی اظهار داشت: برای مثال در همین معاهده «ان‌پی‌تی» تاکید شده است که کشورهای دارای سلاح هسته‌ای باید سلاح‌های خود را امحا کنند، در حالی که این کشورها نه تنها امحا نکردند، بلکه تسلیحات اتمی خود را توسعه نیز داده‌اند.

  

این کارشناس سیاست خارجی تأکید کرد: چندی پیش دیدیم کشور کوچک «مارشال آیلندز» در اقیانوس آرام، از کشورهای صاحب سلاح اتمی شکایت کرد؛ چرا که بسیاری از آنها آزمایش‌های هسته‌ای خود را در محیط اقیانوس آرام انجام داده و مشکلات بهداشتی را برای ساکنین این کشور ایجاد کرده اند، البته اقدام مارشال آیلندز درس مهم و بزرگی برای ماست؛ وقتی این کشور کوچک از طرف مقابل شکایت می‌کند، چرا ما که حدود 10 سال است درگیر این مسأله هستیم شکایت نکنیم.

 

ایزدی تأکید کرد: بنابراین دستیابی یا عدم دستیابی به توافق چندان تفاوتی ندارد؛ چرا که آمریکایی‌ها براساس «قانون جنگل» رفتار می‌کنند و حتی برخلاف «ان‌پی‌تی» که خود از امضاکنندگان آن هستند عمل می‌کنند، همان‌طور که حتی به تعهدات خود در «توافق ژنو» نیز عمل نکردند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین در چارچوب حقوقی باید بدانیم طرف مقابل به هیچ‌وجه، پایبند به تعهدات خود نبوده و قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند.

 

لازم به ذکر است، دور ششم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای گروه 1+5، هم‌اکنون و در شهر وین در جریان است؛ برخی از رسانه‌های غربی، همزمان با آغاز این دور از مذاکرات، مدعی شده بودند که تیم مذاکره‌کننده ایرانی، محدودیت‌های طرف غربی را در تاسیسات هسته‌ای خود پذیرفته است.

 

اما شب گذشته، مقا معظم رهبری در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام با اشاره به پرونده هسته‌ای فرمودند: «هدف آنها این است که در موضوع ظرفیت غنی سازی، جمهوری اسلامی ایران را به 10 هزار سو راضی کنند، البته ابتدا از 500 سو و 1000 سو شروع کردند، که «10 هزار سو محصول حدود 10 هزار سانتریفیوژ از نوع قدیمی است که داشتیم و داریم»، در حالی که به گفته مسئولان مربوط، نیاز قطعی کشور، 190 هزار سو است.»

 

ایشان حرف آمریکایی‌ها را که به بهانه نگرانی از سلاح هسته‌ای، با دانش و فناوری بومی هسته‌ای ایران مخالفت می‌کنند، ناحق و غیر منطقی دانستند و گفتند: تضمین برای جلوگیری از دستیابی به سلاح هسته‌ای، راه‌های مشخص و دستگاه‌های مسئولی دارد که جمهوری اسلامی ایران اشکالی در این موضوع نمی‌بیند و تضمین هم شده است، اما آمریکا حق ندارد در مورد احتمال دستیابی کشورها به سلاح هسته‌ای اظهار نگرانی کند؛ زیرا خود آمریکا از این سلاح استفاده کرده و اکنون نیز چند هزار بمب هسته‌ای دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار