مدیر گروه دکتری بهداشت دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به آلودگی مواد غذایی با منابع آبی و خاکی گفت: به منظور بررسی این آلودگیها این دانشگاه اقدام به برگزاری کنگره بینالمللی مواد غذایی کرده است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، ودود رضویلر با بیان اینکه تولید مواد غذایی در کشور از نظر منبع خاک با آلودگیهای خطرناک فاضلابها و سموم کشاورزی غیر استاندارد روبرو است، افزود: از نظر منابع آب اشامیدنی نیز در آبهای دریایی چون دریای خزر با معضلات فاضلابهای 3 استان ساحلی کشور و مازاد نفتی کشور آذربایجان، مازاد اتمی ترکمنستان و مازاد کارخانجات روسیه مواجه است در وضع نا هنجاری قرار دارد .
مدیر گروه دکتری بهداشت دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: تولید غیر مجاز و تقلبی مواد غذایی توسط سودجویان و کیفیت پایین بعضی اقلام تولیدی و وارداتی موادغذایی نیز یکی دیگر از معضلات تولید مواد غذایی کشور است.
وی به نقش دانشگاهیان براب حل این معضلات اشاره کرد و گفت: هم اکنون، نیاز به ایجاد کمیتههای تخصصی با هدف بهره مندی از نظرات صاحبنظران دانشگاهی برای حل مشکلات موجود در نظام بهداشت و دامپزشکی کشور احساس میشود.
وی به برگزاری کنگره بین المللی مواد غذایی در واحد علوم و تحقیقات به صورت دوسالانه اشاره کرد و ادامه داد: چهارمین دوره از این کنگره در آینده نزدیک برگزار میشود که با برگزاری این کنگره ، ضمن ایفای سهم و نقش دانشگاهیان در حل این معضلات، میتواند باعث ارتقای نقش علمی رشته بهداشت مواد غذایی واحد علوم و تحقیقات در عرصه ملی و بین المللی شود.
رضویلر فرآیند بسته بندی موادغذایی را در کشور رو به رشد دانست و گفت: هدف از این بسته بندی ها جلب اطمینان مصرف کننده از نظر تحویل کالا در بهترین شرایط میباشد که میتواند با استفاده از تکنیک های پیشرفته از جمله اتمسفر های مصنوعی و بسته بندی های هوشمند و غیره، موجب ارتقاء کیفیت محصول از نظر بهداشتی و حفظ طراوت مواد غذایی وافزایش زمان ماندگاری غذا نیز شود و هزینه های ناشی از آن به دلیل کنترل فساد و ارتقاء کیفیت کاملا اقتصادی است .
به گفته وی در بسته بندیهای جدید چهار هدف محصور کردن محصول، محافظت محصول، رفاه و آسایش مشتری و برقراری ارتباط با مشتری پیگیری می شود که در این کنفرانس مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.