محمدصادق کوشکی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به دور ششم مذاکرات وین میان ایران و کشورهای گروه 1+5 گفت: براساس قانون اساسی «جمهوری اسلامی ایران»، سیاست گذاریهای کلان نظام، در تمام عرصه ها، به عهده مقام معظم رهبری است، بنابراین دولت صرفاً مجری است و نقش سیاستگذاری ندارد.
وی افزود: طبیعتاً این موضوع در مورد مسأله هستهای نیز صادق است، یعنی دولت صرفاً در حوزه تاکتیکی می تواند انعطاف هایی از خود نشان دهد، اما طراحی راهبردها و برنامه های کلان براساس ساز و کاری که قانون اساسی معین کرده به عهده رهبر معظم انقلاب است.
این کارشناس سیاست خارجی اظهار داشت: در مسأله هستهای، ممکن است افرادی در قوه مجریه، تفکراتی مخالف با تفکر مقام معظم رهبری داشته باشند، اما این مهم نیست؛ چرا که وظیفه دولت، اجرای سیاستگذاری های کلانی است که از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین می شود و تا کنون نیز چنین بوده است.
کوشکی تاکید کرد: اگر قوه مجریه توافقی را برخلاف سیاستگذاری های کلان بپذیرد، ارزش قانونی و همچنین حق اجرایی ندارد و به این ترتیب، تعهدی برای نظام ایجاد نمیکند.
وی تصریح کرد: مذاکرهکنندگان نیز به خوبی این را می دانند که آنها شأن سیاست گذاری ندارند، بلکه صرفاً دارای شأن اجرایی هستند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به تغییر لحن تیم مذاکرهکننده ایرانی نسبت به طرف غربی افزود: از سوی دیگر برخی از اعضای تیم مذاکره کننده ایران، در ابتدا با نوعی خوش خیالی مفرط و رمانتیک به طرف مقابل نگاه می کردند، اما با توجه به مذاکرات رخ داده طی این مدت، تازه توانسته اند تصویری واقع بینانه از فضای روابط بین الملل بدست بیاورند، به این دلیل لحن مذاکره کنندگان با لحن آنها در مذاکرات ژنو خیلی تفاوت کرده است.
کوشکی اظهار داشت: غربیها نیز به خوبی این را می دانند که اگر طرف ایرانی توافقی را بپذیرد که با سیاست های رهبری همسویی نداشته باشد، ارزش قانونی و ضمانت اجرایی ندارد.
لازم به ذکر است؛ دور ششم مذاکرات هستهای میان ایران و کشورهای گروه 1+5 در وین در جریان است.
مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام با اشاره به زیادهخواهی طرف غربی فرمودند: این هم که میگویند مقابله با جمهورى اسلامى براى سلاح هستهاى است، دروغ است؛ این را ما اول با حدس بیان میکردیم، بعد در مذاکرات و مبادلات بینالمللى براى ما روشن شد که آنها میدانند جمهورى اسلامى دنبال سلاح هستهاى نیست؛ این را باور کردند و قبول دارند، و واقعیت هم همین است؛ در عین حال مسئلهى سلاح هستهاى را مطرح میکنند، پس ادعاى اینکه این فشارها، این تحریمها، این محاصرهها، این دشمنىها و خصومتها به خاطر مسئلهى سلاح هستهاى و مسئله توان هستهاى است، یک دروغ است؛ این دروغ بودن هم یک واقعیت است.