جعفر قنادباشی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه گفت: رژیم صهیونیستی مدت ها درصدد وارد کردن ضرباتی جدی به فلسطین است، این تصمیم صهیونیستها به خصوص پس از وحدت میان حماس و تشکیلات خودگردان ایجاد شده بود، این در حالی است که طی این مدت، حماس از نظر دفاعی در حال قدرتگرفتن بود و این موضوع حساسیت صهیونیستها را در پی داشت.
وی افزود: صهیونیستها حساب کردند که فرصت ایجاد شده، همزمان با بازیهای جامجهانی و از سوی دیگر، «بحران داعش» در عراق، افکار عمومی را به خود جلب کرده و به این ترتیب، بهترین زمان برای حمله به فلسطین فرا رسیده است.
این کارشناس سیاست خارجی اظهار داشت: تمامی این اتفاقات باعث شد که رژیم صهیونیستی وارد یک جنگ «تمام عیار ناخواسته» شود.
قنادباشی تاکید کرد: صهیونیستها از جنگهای کم شدت و محدود استقبال میکنند اما جنگی که حالت تمام عیار داشته باشد، به شدت برای آنها زیانبار خواهد بود، چرا که باید با افکار عمومی وارد جنگ شوند و این امر به آنها اجازه نمیدهد که جنایات مورد نظر خود را به طور کامل انجام دهند.
وی با اشاره به واکنشهای شکلگرفته پس از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی تاکید کرد: امروزه افکار عمومی مسلمانها باز هم متوجه دشمن اصلی خود شده و تا حدودی از مسئله داعش، که تحت تأثیر تبلیغات گسترده ذهن آنها را به خود مشغول کرده بود، دور شده است.
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: همچنین در پی این حملات، «خطای سازش» در فلسطین و حرکت گروههای این کشور به سمت مذاکره با رژیم صهیونیستی تضعیف شده است.
قنادباشی در خصوص تاثیر این بحران بر مصر افزود: شاید مهمترین تاثیر این حملات، بر روی کشور مصر بوده است؛ چنانکه هم اکنون ارتش مصر تحت فشار است که اقداماتی را علیه رژیم صهیونیستی انجام دهد.
وی اظهار داشت: همچنین به دلیل بسته بودن «گذرگاه رفح»، دولت این کشور تحت فشار رسانهای قابل توجهی قرار گرفته است، البته دولت مصر به شدت این امر را کتمان کرده و سعی میکند نشان دهد که مردم مصر به خودشان مشغول هستند، در حالی که چنین نیست.
این کارشناس سیاست خارجی تاکید کرد: به طور کلی حمله رژیم صهیونیستی به فلسطین، در موقعیت فعلی، بستر بسیار مناسبی برای تقویت روحیه مقاومت در میان کشورهای اسلامی ایجاد کرده است.
قنادباشی با اشاره به برخی مواضع گروه حماس، طی چند سال گذشته افزود: حماس طی سالهای اخیر، در دوراهی «استفاده از کمکهای مالی اعراب»، به خصوص قطر و یا همسویی و «استفاده از کمکهای ایران» انتخاب دشواری داشته و خواهد داشت.
وی تصریح کرد: این دو راهی، پس از تقویت خط «اخوانالمسلمین» در مصر تقویت شد، البته مدتی است که این رابطه سست شده است، مخصوصاً در پی تغییر امیر قطر و شکست اخوانالمسلمین در مصر، این موج ضعیف شده و جنگ اخیر نیز به سستی این رابطه کمک خواهد کرد.
این کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطرنشان کرد: طی روزهای اخیر، در برخی از شهرهای فلسطین، بیلبوردهای دیده میشود که در آنها، از ایران به خاطر ارسال موشک به فلسطین تشکر شده است؛ اینها نشانههای پررنگی مجدد رابطه ایران با حماس و تضعیف رابطه فلسطین با اخوان است.
لازم به ذکر است طی روزهای اخیر، رژیم صهیونیستی، باری دیگر حملات وحشیانه خود را به غزه و مردم فلسطین آغاز کرده است.
علت اصلی این حمله، به ادعای سران این رژیم و همچنین رسانههای همسو با آنها، ربوده شدن سه کودک صهوینیست بود، این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که حملات اخیر، در پی افزایش قدرت دفاعی گروههای مقاومت و نگرانی صهیونیستها رخ داده است.