کد خبر:۳۳۳۴۷۲
رئیس سازمان تنظیم مقررات خبرداد

تعیین تعرفه‌های رومینگ ملی تا ماه آینده/ واگذاری فرکانس به اپراتورها برای ورود به نسل‌های بالاتر

رئیس سازمان تنظیم مقررات با بیان اینکه با اجرای فاز اول رومینگ ملی 100 هزار مشترک رایتل از خدمات این خدمات ایرانسل و همراه اول استفاده کردند، گفت: تعرفه‌های رومینگ ملی برای سه اپراتور فعال کشور به زودی در کمیسیون تنظیم مقررات تصویب و اعلام می‌شود.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، علی اصغر عمیدیان صبح امروز در مراسم بهره‌برداری از فاز نهایی رومینگ ملی با بیان اینکه جلسات کارشناسی و فشرده زیادی برای اجرای رومینگ ملی برگزار شد، افزود:‌ کارهای کارشناسی طرح رومینگ ملی بسیار سنگین و پیچیده بود؛ چرا که سه اپراتور تلفن همراه می‌بایست خدمات خود را که سال‌ها برای اجرای آن هزینه کرده بودند در اختیار دیگر اپراتورها قرار می‌دادند که در این زمینه باید حریم هر اپراتور از لحاظ مادی و معنوی حفظ می‌شد.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات با بیان اینکه فاز نخست رومینگ ملی در مرحله اول با حضور رایتل و استفاده از خدمات همراه اول و ایرانسل به صورت موفقیت‌آمیز اجرا شد اظهار داشت: از دیروز فاز نهایی رومینگ ملی با حضور همراه اول و ایرانسل و همکاری هر سه اپراتور فعال کشور راه‌اندازی شد.
  
رئیس سازمان تنظیم مقررات افزود: با بهره‌برداری از فاز نهایی طرح رومینگ ملی، مشترکان هر 3 اپراتور موبایل در نقاط غیر قابل پوشش اپراتور خود می‌توانند از خدمات اپراتورهای دیگر برای خدمات صوت دیتا و اس ام اس استفاده کنند.
 
عمیدیان با تاکید بر اینکه براساس مصوبه 186 کمیسیون تنظیم مقررات شرایطی برای ورود به نسل‌های بالاتر اپراتورها در نظر گرفته شده است به برخی از این شرایط اشاره کرد و گفت: اجرای رومینگ ملی، ترابرد پذیری شماره‌ها، بازنگری پروانه‌ها و تعهدات مالی و پوششی برخی از این شرایط است.
 
وی تاکید کرد: امیدواریم تا آخر این ماه جمع‌بندی در خصوص شرایط ورود اپراتورها به نسل‌های بالاتر تکمیل شده تا واگذاری فرکانس به اپراتورهای متقاضی تا شهریور ماه سال جاری اجرایی شود.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات به ارائه آماری از اجرای فاز اول رومینگ ملی پرداخت و گفت: تا هفته گذشته در 1169 شهر و 7 هزار جاده اصلی فرعی و ریلی اپراتور همراه اول و ایرانسل به رایتل خدمات رومینگ ارائه کردند و از مجموع 18000 مشترک رایتل تعداد مشترکان روم شده به دو  اپراتور همراه اول و ایرانسل به ترتیب 37940 و 63236 بوده است. همچنین با آغاز به کار فاز نهایی رومینگ ملی از دیروز تعداد بیش از هزار مشترک از خدمات رومینگ ملی بهره مند شدند.
 
همچنین وی به ارائه آماری از تعداد مشترکان رومینگ شده در فاز نهایی رومینگ ملی بین اپراتور اول و دوم پرداخت و یادآور شد: 1100 نفر از مشترکان ایرانسل در شبکه همراه اول رومینگ انجام داده‌اند و نیز 200 نفر از همراه اول به ایرانسل رومینگ شده‌اند.
 
عمیدیان در توضیح دلیل پایین بودن تعداد مشترکان رومینگ شده از همراه اول به ایرانسل توضیح داد: به دلیل وجود برخی مشکلات فنی این رقم در مشترکان همراه اول پایین بوده است که به زودی و با رفع این مشکلات این ارقام با ایرانسل به تعادل خواهد رسید.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات با اشاره به تعداد نقاط درخواستی ایرانسل و همراه اول برای رومینگ نیز یادآور شد: شرکت ایرانسل تعداد 9 هزار نقطه درخواستی و همراه اول 130 نقطه برای استفاده از خدمات رومینگ درخواست کرده‌اند.
 
وی تاکید کرد: این تعداد نقاط در واقع مربوط به ارقامی است که هر اپراتور پوشش نداشته و درخواست پوشش از اپراتورهای دیگر را داده است و این آمارها تا روز گذشته بوده است.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات با اشاره به زمان پوشش کامل کشور از لحاظ آنتن‌دهی موبایل تاکید کرد: تا آخر هفته آینده دیگر نقاط غیرقابل پوششی در کشور برای تلفن‌های همراه وجود نخواهد داشت.
 
عمیدیان در خصوص انتظارات سازمان تنظیم مقررات پس از اجرای رومینگ ملی اظهار داشت: رفع نقاط فاقد پوشش برای تمامی اپراتورهای فعال کشور در حوزه‌ جاده های شهری فرعی و ریلی، ارتقای کیفیت ارائه خدمات، رفع مشکلات آنتن‌دهی در سطح معابر شهری و داخل منازل، اشتراک منابع بین اپراتورها و تکمیل پوشش روستایی برای ورود به رومینگ را از انتظارات این سازمان عنوان کرد.
 
وی هدف غایی از اجرای رومینگ ملی را همکاری سه اپراتور فعال کشور با اپراتورهای منطقه‌ای عنوان کردو افزود: همکاری سه اپراتور فعال کشور نیز هدف ثانوی بود که از رومینگ ملی به دست آمد.
 
عمیدیان با اشاره به دلایل عدم استفاده متقابل همراه اول و ایرانسل از خدمات رایتل توضیح داد: شبکه و امکانات فنی ایرانسل و همراه اول جهت پشتیبانی از خدمات نسل سه بستگی به تجهیزات این دو اپراتور از شهریور ماه به بعد دارد به طوری که بتوانند به نسل سوم ورود کنند چرا که دو اپراتور ایرانسل و همراه اول هم اکنون نسل سه هستند و رایتل اپراتور نسل سوم است که این مشکلات با ورود اپراتورها به نسل‌های بالاتر مرتفع خواهد شد.
 
وی در خصوص رفع مشکلات پوشش‌دهی روستایی نیز تاکید کرد: با تکمیل تجهیزات روستاها نیز تا دو هفته آینده مشکلات پوشش‌دهی روستاها نیز برطرف خواهد شد.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات در خصوص تعرفه رومینگ ملی خاطر نشان کرد: در صورتی که تا یک ماه آینده دو اپراتور اول و دوم در خصوص تعرفه‌های رومینگ میان خود به نتیجه نرسند کمیسیون تنظیم مقررات در این زمینه تصمیم‌گیری خواهد کرد و اپراتور رایتل نیز با پایان یافتن مدت یک ماهه از اجرای رومینگ ملی در برنامه‌های پیش روی کمیسیون تنظیم مقررات قرار خواهد گرفت.
 
عمیدیان درباره لزوم افزایش تعرفه اپراتورهای مجازی نیز تاکید کرد: فرهنگ اشتراک‌پذیری میان اپراتورها باید در کشور نهادینه شود که در همین راستا اپراتورهای مجازی از ظرفیت خالی و مازاد اپراتورهای فعال استفاده می‌کنند که در این صورت به دلیل مدیریت ظرفیت‌های مازاد نیازی به افزایش تعرفه‌های اپراتورهای مجازی وجود ندارد.
 
وی خاطر نشان کرد: هیچ اپراتوری اعم از ملی و منطقه‌ای اجازه آن را ندارد که از اجرای رومینگ ملی سرباز زند حتی اگر تمایلی برای ورود به نسل‌های بالاتر نداشته باشد چرا که این طرح به دلیل وجود منافع ملی لازم الاجرا است.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات درباره اینکه آیا پس از اجرای رومینگ ملی اپراتورهای ضعیف انگیزه‌ای برای توسعه دارند یا خیر توضیح داد: اپراتورها پس از اجرای رومینگ ملی باید براساس پروانه تعهدات خود به توسعه اپراتورها بپردازند زیرا ارزیابی آنها براساس تعهدات پروانه‌ای صورت می‌گیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار