سید هادی سید افقهی، کارشناس سیاسی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به مواضع مصر در قبال جریان حماس گفت: پس از سقوط دولت اخوان المسلمین و به روی کار آمدن دولت جدید مصر، به نوعی تمامی روابط این کشور با گروه حماس، که نماینده نظامی اخوان در فلسطین به شمار میآید، قطع شده است.
وی افزود: البته دولت مصر همچنان نقش هر گونه واسطهگری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی را برعهده دارد، اما تاکنون از هر گونه اقدام جدی خودداری کرده است.
این کارشناس سیاسی اظهار داشت: طی فاجعه اخیر در فلسطین که وارد هفته سوم خود میشود، تا کنون حتی یک تظاهرات در مصر برای حمایت از مردم فلسطین دیده نشده؛ چرا که هم اکنون جوی آکنده از خفقان بر فضای داخلی این کشور مسلط شده است، به طوری که هر گونه اعلام حمایت از فلسطین بسرعت از سوی نهادهای امنیتی سرکوب میشود.
سید افقهی تاکید کرد: طی این مدت تنها برخی حرکتهای فردی و رسانهای محدود در حمایت از مردم غزه در مصر رخ داده است که تاثیرگذاری چندانی نیز ندارد.
وی تاکید کرد: دولت جدید مصر پس از براندازی حکومت اخوان رابطه خود با حماس را قطع کرده است، به طوری که یکی از جدیترین اتهامات مرسی، همکاریهای اطلاعاتی امنیتی او با حماس بوده است.
این کارشناس سیاسی تصریح کرد: پس از آغاز ناآرامی های داخلی مصر به علت سرنگونی دولت مرسی نیز رسانه های حامی دولت جدید، بسیاری از ناآرامیها و بمبگذاریها را به جریان حماس نسبت دادند، البته حماس تاکنون در قبال این رفتارها موضع تلافیجویانهای اتخاذ نکرده، بلکه تاکید دارد رابطه خوبی با مصر داشته و این برخی از طرفهای دیگر هستند که نمیخواهند این رابطه ادامه پیدا کند.
سید افقهی با اشاره به طیف گسترده مقاومت در فلسطین افزود: نکته بسیار قابل توجه این است که جریانی که در غزه مقاومت میکند صرفاً حماس نیست، اما یک «تعمد رسانهای» وجود دارد که نشان می دهد تنها گروهی که مقابل صهیونیستها ایستاده، حماس است.
وی در بیان علت این تعمد رسانهای تأکید کرد: از آنجا که حماس از سوی برخی سازمانهای غربی و همچنین عربستان سعودی و حتی توسط دولت جدید مصر، یک گروه تروریستی شناخته شده، این جریانات میخواهند تاکید کنند که فقط جنبش حماس (که از نظر آنها یک گروه تروریستی است!) مقابل صهیونیستها ایستادگی میکند، در حالی که تمام جریانات فعال در فلسطین و حتی مردم عادی غزه، برای دفاع از جان خود در برابر رژیم صهیونیستی مقاومت میکنند و این اقدام رسانهها یک فریب بزرگ و نفاق است.
این کارشناس سیاسی در خصوص احتمال حمله زمینی رژیم صهیونیسیتی به نوار غزه گفت: به اعتراف معاون وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، این رژیم با دو غزه مواجه است، یک غزه بر روی زمین و دیگری در زیر زمین، که ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به هر یک از آنها حداقل نیازمند صد هزار نیرو است، که در حال حاضر نه این توان را دارد و نه میخواهد که چنین حملهای داشته باشد.
سید افقهی در خصوص احتمال مداخله نظامی مصر در بحران فلسطین تصریح کرد: احتمال هر گونه مداخله نظامی این کشور از محالات است؛ چرا که این کشور همچنان به پیمان ننگین «کمپ دیوید» پایبند است و آقای سیسی نیز بر این موضوع تأکید کرده است.
وی در پایان با اشاره به مواضع کشورهای عربی در قبال تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه خاطرنشان کرد: متأسفانه تا کنون از سوی کشورهای عربی هیچ اقدام جدی دیده نشده است و خیال اسرائیل از این کشورها راحت است؛ چرا که بیشترین اقدام آنها محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در قالب چند سخنرانی و بیانیه است، اما جریان مقاومت و خود مردم غزه با ایستادگی محاسبات رژیم صهیونیستی را به هم زده اند.