کد خبر:۳۳۳۷۳۱
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام شد

تولید بیودیزل با استفاده از نور خورشید/ تبدیل روغن‌های پسماند به سوخت پاک

پژوهشگران کشور با استفاده از انرژی خورشیدی توانستند از روغن‌های پسماند، بیودیزلی تولید کنند که جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی است.
وحید شادی، مجری طرح سیستم تولید بیودیزل در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به میزان آلایندگی سوخت‌های فسیلی گفت: سوخت‌های فسیلی از دیرباز منبع انرژی در موتورهای احتراق داخلی بودند که استفاده روزافزون از این سوخت موجب افزایش قیمت محصولات نفتی و کاهش ذخایر موجود می‌شود.
 
وی تولید آلاینده‌های زیست محیطی را از معایب عمده سوخت‌های فسیلی ذکر کرد و ادامه داد: به منظور حفظ منابع موجود و کاهش آلایندگی‌ها گرایش به سمت انرژی‌های نو و سوخت‌های جایگزین رفته، از این رو بسیاری از کشورها به سمت تولید بیودیزل به عنوان سوخت پاک رفتند.
 
شادی با اشاره به تجربیات سایر کشورها در این زمینه خاطرنشان کرد: آمریکا اقدام به راه اندازی پالایشگاهی برای تولید بیودیزل کرده که ظرفیت آن چهار برابر ظرفیت پالایشگاه آبادان است.
 
مجری طرح سیستم تولید بیودیزل به اجرای تحقیقاتی در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: در این راستا مطالعاتی را در دستور کار قرار دادیم و طی آن موفق به طراحی و ساخت دستگاه خورشیدی تولید بیودیزل شدیم که با استفاده از امواج التراسوند، بیودیزل تولید می‌کند.
 
وی با اشاره به جزئیات این دستگاه یادآور شد: ماده اصلی این دستگاه روغن‌های پسماند و سوخته است که به این دستگاه وارد می‌شود و طی فرآیندی از آن گازوئیل بدست می‌آید.
 
شادی با تاکید بر اینکه دستگاه ساخته شده خورشیدی است، اضافه کرد: این دستگاه مجهز به کلکتور (جمع کننده) است که با تمرکز نور خورشید دمای تا 300 درجه سانتیگراد را برای انجام واکنش و امواج التراسونیک جهت افزایش سرعت واکنش تولید می‌کند.
 
مجری طرح سیستم تولید بیودیزل روش تولید بیودیزل با دستگاه خورشیدی التراسوند را روش ترنس استریف کاسیون عنوان کرد و گفت: در این فرآیند از دو ماده متانول و سود سوز به عنوان ترکیبات اصلی واکنش استفاده شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار