کد خبر:۳۳۴۲۰۱

امکان شناسایی گازهای سمی معادن با نانو حسگرهای تولید شده در کشور فراهم شد

محققان پژوهشگاه مواد و انرژی با روشی سریع و کم هزینه موفق به تولید نوعی حسگر گازهای سمی مبتنی بر نانومیله‌ها شدند که در صنایع معدن کاربردهای وسیعی دارد.
امکان شناسایی گازهای سمی معادن با نانو حسگرهای تولید شده در کشور فراهم شد
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، اکسید ایندیوم ماده‌ای مناسب برای تشخیص گاز سمی اکسید نیتروژن است. به‌دلیل ضرورت‌ شناسایی این گاز برای حفظ محیط زیست، محققان پژوهشگاه مواد و انرژی اقدام به تولید و بررسی پاسخ حسگرهایی بر پایه‌ نانومیله اکسید ایندیوم به این گاز سمی کرده‌اند.
 
نتایج به دست آمده از این تحقیق حاکی از آن است که حسگرهای تولید شده سرعت تشخیص بالاتری در مقایسه با نمونه‌های مشابه با پایه‌ اکسید ایندیوم دارند. از دلایل این امر می‌توان به استفاده از روش الکتروفورزیز فرکانس پایین برای ساخت حسگرهای گازی بر پایه‌ نانو ذرات اکسید ایندیوم اشاره کرد که از ویژگی‌های اصلی این کار تحقیقاتی محسوب می‌شود.
 
روش لایه نشانی الکتروفورزیز به دلیل ویژگی‌هایی همچون تجهیزات ساده و هزینه‌ کم ، قابلیت استفاده از الکترود با شکل‌های مختلف، سازگاری روش هنگام کار با مواد نانومتری، زمان کم و کنترل آسان ضخامت و ساختار پوشش به‌دست آمده، یک فناوری توانمند برای تهیه‌ حسگرها خواهد بود.
 
در این تحقیق با بهره‌گیری از ویژگی‌های ذکر شده به ‌همراه استفاده از ساختار خاصی از نانوذرات اکسید ایندیوم، حسگرهایی جهت تشخیص گاز اکسید نیتروژن تولید شده است. فرایند مورد استفاده کاهش هزینه ساخت، بهبود خواص و ساده‌ترکردن روش تولید را به دنبال داشته است.
 
این پژوهشگران به واسطه‌ سطح ویژه‌ بالای نانو ذرات اکسید ایندیوم خواص حسگر نهایی را بهبود بخشند و حسگر تولید شده نسبت به حسگرهای مشابه بر پایه همین ماده از سرعت و دقت بالاتری برخوردار است.
 
استفاده از این حسگر در صنایعی چون صنعت معدن مشکلات شناسایی نشت گازهای خطرناک را برطرف خواهد کرد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار