کد خبر:۳۳۴۳۴
دانش و پژوهش در دولت دهم - 8

نخبه علمي كشور: دولت دهم با سازمان هاي بين المللي ثبت اختراع ارتباط برقرار كند

يك نخبه علمي كشور عدم ثبت جهاني اختراعات دانشمندان ايراني را يكي از آسيب‌هاي جدي اين عرصه عنوان كرد و گفت: دولت دهم بايد با سازمان‌هاي بين المللي ثبت اختراع ارتباط برقرار كند.

شاهين گوانجي در گفت و گو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: اگر چه مخترعان ايراني، فعاليت‌هاي علمي گسترده‌اي انجام داده‌اند، ولي به محض آنكه گواهينامه ثبت اختراع آنها از كشور خارج شود ارزش خود را از دست مي دهد.

وي با تاكيد بر لزوم دريافت پنت بين المللي براي اختراعات داخل كشور اظهار داشت: عدم دريافت پنت بين المللي آسيب جدي را به مخترع و كشور وارد مي كند.

گوانجي همچنين گفت: كشورهاي ديگر هنوز اختراعات مخترعان ايراني را به عنوان اختراعات جهاني ثبت شده قبول ندارند.

اين نخبه علمي كشور در ادامه بيان داشت: اگر دولت امكان دريافت پنت بين المللي براي اختراعات را فراهم آورد قطعاً رشد علمي ايران در رتبه‌بندي جهاني افزايش چشم گيري خواهد يافت.

بنياد ملي نخبگان چتر حمايتي خود را گسترش دهد

وي ايجاد معاونت علمي رياست جمهوري را يكي از برنامه‌هاي نوآورانه دولت عنوان كرد و افزود: اگر چه در ابتداي تاسيس بنياد، ايجاد محدوديت در حمايت از نخبگان قابل پذيرش بود.

گوانجي گفت: انتظار مي رود اين محدوديت‌ها بعد از گذشت چندين سال برطرف شود و چتر حمايتي بنياد از نخبگان گسترش يابد.

اين نخبه علمي كشور در ادامه بيان داشت: در حال حاضر بنياد ملي نخبگان تنها از برگزيدگان جشنواره‌هاي ملي و با كساني كه تاييد سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي را دريافت كرده‌اند، حمايت مي كند در حالي كه قطعاً مخترعان، مبتكران و نوآوران علمي كشور محدود، به اين افراد نمي شود.

دولت دهم برنامه منسجمي براي حمايت از مخترعان سازماندهي كند

وي ضمن انتقاد از پروسه طولاني داوري‌ها براي تاييد علمي يك اختراع گفت: بسياري از روستائيان اختراعات و كارهاي تحقيقاتي دارند كه به دليل مشكلاتي مانند دوري راه و هزينه سفر حتي نمي توانند براي ثبت اختراع خود اقدام كنند.

گوانجي با بيان اينكه هزينه ثبت اختراع در مدت زمان كمي چند برابر شده است، اظهار داشت: اين افزايش هزينه، بدون هيچ گونه تغييري در گواهينامه و ارزش آن است.

اين نخبه علمي كشور عدم پذيرش مخترعان در برخي مراكز صنعتي و تجاري، تمسخر و عدم درك مخترعان را يكي از مشكلات آنها در كشور عنوان و تصريح كرد: دولت دهم در راستاي ارتقاي علمي كشور بايد برنامه منسجمي براي حمايت از مخترعان سازماندهي كند.

وي با تاكيد بر لزوم فرهنگ سازي علم و تحقيق در كشور گفت: بي احترامي به مخترعان و عدم توجه به فعاليت‌هاي تحقيقاتي آنها آسيب جدي براي كشور محسوب مي شود.

گوانجي در ادامه بيان داشت: متاسفانه به دليل طولاني و طاقت فرسا بودن پروسه ثبت اختراع و دريافت تاييد‌هاي علمي، بسياري از مخترعان از ثبت اختراع خود پشيمان مي شوند.

دولت دهم مراكز ثبت اختراع در استان‌ها راه اندازي كند

اين نخبه علمي كشور همچنين گفت: مخترعان تهراني به دليل وجود مركز ثبت اختراع در تهران مي توانند به راحتي نسبت به ثبت اختراع خود اقدام كنند در حالي كه شهرستان‌ها بايد با صرف هزينه و تحمل سختي به تهران بيايند.

وي با تاكيد بر لزوم راه اندازي شعبه مركز ثبت اختراع در ساير استان‌هاي كشور اظهار داشت: در حاليكه تمامي ادارات و ارگان‌هاي ملي در شهرها و استان‌هاي كشورمان شعبه دارند چرا نبايد مراكز مربوط به ثبت اختراع و ابتكار، شعبه‌اي در استان‌ها نداشته باشند.

گوانجي حمايت از تحقيق و پژوهش را يكي از اصلي ترين وظايف معاونت علمي رياست جمهوري دانست و گفت: دولت بايد تا وقتي كه يك دانشمند زنده است قدر او را بداند و از تلاش‌هاي علمي‌اش حمايت كند در غير اين صورت برگزاري كنگره‌هاي ميليوني بعد از مرگ دانشمند و براي بزرگداشت نام او ارزشي ندارد.

گروه مشاوران مخترع در دولت دهم راه اندازي شود

اين نخبه علمي كشور ضمن تقدير از راه اندازي گروه مشاوران جوان در رياست جمهوري اظهار داشت: دولت دهم مي تواند از وجود افراد علمي و مخترع براي ارائه بهتر فعاليت‌هاي خود استفاده كند.

وي همچنين گفت: باتوجه به اينكه مديران اجرايي فرصت چنداني براي مطالعه و همراهي با علم روز ندارند، بايد هر مدير اجرايي حداقل از مشاوره 7 يا 8 نخبه علمي و دانشگاهي بهره مند شود.

گوانجي در پايان ضمن تقدير از تلاش‌هاي احمدي نژاد در دولت نهم اظهار داشت: اميدوارم معاونت‌ها و مديران رده مياني نيز براي ارتقاي عملكرد دولت دهم با رئيس جمهور همكاري لازم را داشته باشند./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار