به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری امروز خود گفت: چند روز است که فضای فوتبال در جام جهانی تمام شده، اما به جهت ذات فوتبال تقریباً دو ماه فضای رسانه ها تحت تأثیر این ورزش قرار گرفت که البته کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه به بازی های آسیایی کره جنوبی نزدیک می شویم، لازم است تا برنامه های نشست های آتی خود را اعلام کنیم. 24 مرداد لیست نهایی کاروان اعزامی ایران به بازی های آسیایی اعلام می شود و ما نتیجه آن را در یک نشست خبری در هفته آخر مردادماه اعلام می کنیم؛ همچنین در هفته آخر شهریور ماه و در آستانه اعزام به این مسابقات وضعیت فنی رشته ها مشخص می شود و مجموعه نظرات فدراسیون ها و نوع عملکرد کاروان را اعلام می کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه افزود: هر زمان تغییر و تحولاتی وجود داشته باشد با مسئولان IOC نشستی را برگزار می کنیم، به همین دلیل هفته گذشته به همراه شهنازی، دبیرکل کمیته ملی المپیک در مقر کمیته بین المللی المپیک در سوئیس حاضر شدیم و یک نشست تخصصی با بدنه تشکیلات IOC و یک نشست نیز برای ارائه نظرات و جمع بندی نکات با توماس باخ، رئیس IOC برگزار کردیم. امیدواریم این ارتباط ها بیشتر شود؛ چرا که به رشد و بالندگی ورزش کشور کمک می کند.
وی در ادامه به ارائه بحث های اصلی در نشست خود با رئیس کمیته بین المللی المپیک پرداخت و گفت: دعوت به حضور توماس باخ در ایران، راه اندازی موزه المپیک در ایران، پیشنهاد راه اندازی مرکز توسعه فرهنگ المپیک با مرکزیت ایران، درخواست مجوز مرکز آموزش بین المللی و استفاده از نیروی انسانی کشور و دفاع از موجودیت ورزش کشور و همچنین تسهیل در مبادلات مالی به دور از تحریم ها علیه ایران بخشی از موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
هاشمی تأکید کرد: متأسفانه با توجه به شرایطی که در خصوص ایران وجود دارد مشکلاتی در مبادلات مالی ما ایجاد شده و با توجه به اینکه شعار همیشگی کمیته بین المللی المپیک جدایی ورزش از سیاست است، ما نسبت به روند موجود در خصوص مبادلات مالی خود اعتراض کردیم؛ همچنین با توجه به اینکه ایران در جایگاه چهارم آسیا در عرصه ورزش قرار دارد این نکته را یادآوری کردیم که حضور ما در مجامع بین المللی از بسیاری از کشورها ضعیف تر است و از آنها خواستیم که حضور ما در IOC پررنگ تر باشد.
وی در ادامه افزود: در این نشست در خصوص حضور ایرانی های فعال در جنبش المپیک در کمیسیون های IOC و توجه به ورزش زنان نیز صحبت هایی مطرح شد.
رئیس کمیته ملی المپیک تأکید کرد: در این نشست توماس باخ بر فرهنگ و تاریخ بزرگ ایران تأکید کرد و ایران را از نظر میراث فرهنگی، با نوع فرهنگ حاکم در المپیک متناسب دانست؛ باخ همچنین از تأسیس موزه المپیک استقبال کرد و با توجه به اینکه ما برای تأسیس این موزه درخواست کمک های ویژه مالی داشتیم قرار شد در این خصوص حمایت هایی صورت گیرد.
هاشمی یادآور شد: درباره موضوع تأسیس مرکز توسعه فرهنگی نیز پیشنهاد IOC مبنی بر تلفیق موزه در این مرکز بود و این موضوع را در تقویم 2020 خود قرار داد.
رئیس کمیته ملی المپیک تأکید کرد: در مجموع سفر خوبی بود و قرار شد موضوعاتی که قابل پیگیری است در حاشیه بازی های نانجینگ مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه این نشست خبری کیومرث هاشمی به وظایف کمیته ملی المپیک اشاره کرد و گفت: متأسفانه فعالیت های کمیته ملی المپیک در کشور به چند رویداد در قالب بازی های آسیایی و المپیک محدود است، در حالی که این ها بخش کوچکی از فعالیت های ما محسوب می شود و اصل فعالیت های ما توسعه اخلاق در ورزش است.
وی در ادامه افزود: متأسفانه مدال آوری ما به چند رشته محدود شده است. پیش از انقلاب در کشتی و وزنه برداری و در حال حاضر نیز در تکواندو و پرتاب دیسک مدال کسب می کنیم، در حالی که نباید سهم مدال آوری ما تنها به چند رشته محدود باشد؛ چرا که اگر در یک رشته اتفاق خاصی بیفتد ما شانس مدال آوری خود را از دست می دهیم. شما تصور کنید اگر کشتی از المپیک حذف می شد وضعیت مدال آوری ما به چه صورت می شد، لذا لازم است به شکل ویژه به رشته های پایه و مدال آور توجه شود و این رشته ها را در قالب برنامه ای 10ساله که شاکله آن استعدادیابی است در دستور کار قرار دهیم و آینده روشنی برای ورزش قهرمانی ترسیم کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک افزود: باید نگاهی بلندمدت داشته باشیم و چند پروژه را اجرا کنیم تا اثرات آن در بلندمدت نمایان شود.
هاشمی در خصوص دیدارش با لالوویچ، رئیس فیلا نیز گفت: با توجه به حضور رئیس فیلا در ایران لازم بود در سفر خود به سوئیس به دیدار وی برویم که البته در این نشست موضوعات مهمی مطرح شد و ما اعلام کردیم که چرا ایران که سهم بزرگی در کشتی دارد در کرسی های فیلا جایگاهی ندارد.
وی افزود: البته باید این نکته را در نظر داشت که برای عضویت در فیلا باید با کشورهای عضو رایزنی کنیم. روسیه که رقیب اصلی ما محسوب می شود علاقه دارد که حضور فعال تری در فیلا داشته باشد، لذا لازم است کمیته ملی المپیک نیز در این قضیه ورود کند. حداقل باید بتوانیم 70 رأی از آرای اعضای فیلا را بدست بیاوریم که در نهایت این موضوع به رایزنی نماینده ایران و فدراسیون کشورمان بستگی دارد.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص افزایش دوپینگ در میان ورزشکاران ایرانی و اینکه آیا دیدارش با رئیس فدراسیون جهانی وزنه برداری و کشتی اتفاقی بوده است، گفت: حضور ما در مجامع جهانی اتفاقی نیست و ما با ایده و برنامه شرکت می کنیم؛ در واقع یکی از وظایف ما این است که از کرسی فدراسیون ها و کمیته ملی المپیک دفاع کنیم؛ ما آیین نامه ای را تنظیم کرده ایم تا از سلیقه ای شدن حضور افراد در فدراسیون های جهانی جلوگیری شود و به خاطر مشکلات شخصی، فردی را از کرسی های بین المللی دور نکنیم. من معتقدم که مشروعیت ما به واسطه حضور فدراسیون هاست و اگر نگرانی و دغدغه ای در یکی از فدراسیون ها وجود داشته باشد باید پیگیری کنیم.
هاشمی تأکید کرد: در موضوع دوپینگ ورزشکاران این نگاه در فدراسیون جهانی وجود داشت که باید برخورد سختی با ما انجام دهد، اما ما در این خصوص پاسخ قاطعی به آنها دادیم؛ ما خود را موظف می دانیم که از مجموعه فدراسیون ها در جهان دفاع کنیم.