کد خبر:۳۳۴۸۰۹
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» مطرح شد

افزایش تعرفه گمرکی فناوری اطلاعات از 4 به 10 درصد/ انتقاد نسبت به ناعادلانه بودن مالیات‌های بازار IT

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران از افزایش نرخ تعرفه‌های گمرکی از 4 درصد به 10 درصد خبر داد و گفت:افزایش تعرفه گمرکی راه را برای قاچاقچیان باز کرده است تا بتوانند از این راه سودهای کلانی به دست آروند.
سید مهدی میرمهدی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به زمان ارایه اظهارنامه‌های مالیاتی در روزهای اخیر، افزود: یکی از مشکلات کنونی بازار IT عدم هماهنگی اداره امور مالیاتی با مودیان مالیاتی است که در همین راستا مودیان مالیاتی صنف IT در سال جاری با افزایش 100 تا هزار درصدی مالیات نسبت به سال گذشته مواجه شدند به گونه‌ای که مالیات 3 میلیون تومانی به 30 میلیون تومان افزایش یافته است.
 
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با تاکید بر اینکه هم اکنون بازار IT تحت تاثیر بالا بودن نرخ‌های مالیاتی است، یادآور شد: فروشندگان بازار IT به دلیل اینکه نتوانستند در حد و اندازه مالیات‌های موظفی سود کسب کنند پرداخت این مالیات‌های سنگین را غیرعادلانه می‌دانند.
 
میرمهدی میزان نرخ مالیات‌های صنف IT را بسیار بالاتر از سود سالانه عنوان کرد و اظهار داشت: اساسا مالیات باید نسبت به سود سالانه پرداخت شود در صورتی که اداره دارایی میزان فروش را اساس پرداخت مالیات در نظر گرفته است.
 
وی با تاکید بر اینکه تعیین مالیات براساس میزان فروش با مشکلاتی همراه است، یادآور شد: فروشنده‌ای که لب تابی را به قیمت 3 میلیون تومان فروخته و تنها 20 هزار تومان سود کرده باید مالیات را از مبلغ سود پرداخت کند در صورتی که براساس قانون اجرایی مالیات از 3 میلیون تومان محاسبه می‌شود.
 
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با اشاره به میزان نرخ مالیات در صنف IT تاکید کرد: میزان نرخ مالیاتی برای صنف IT در خرده فروشی 6 درصد و برای عمده فروش 3 درصد از کل درآمد است.
 
وی با بیان اینکه صنف IT نسبت به میزان پرداخت مالیات در این بازار معترض است، افزود: صنف IT مراتب اعتراض خود را به مدیران ذیربط ارسال کرده و نامه‌نگاری‌ها و مراحل ارائه این اعتراض تاکنون انجام شده است.
 
میرمهدی با تاکید بر اینکه پرداخت مالیات براساس میزان فروش، هم اکنون به مشکل جدی تبدیل شده است، یادآور شد: مشکلات پرداخت مالیات در بازار راکد IT علاوه بر اینکه این صنف را با مشکلاتی مواجه کرده است به مشکل جدی برای سایر صنوف نیز تبدیل شده است.
 
وی با اشاره به اینکه براساس قانون پرداخت مالیات باید براساس میزان سود باشد نه میزان فروش یادآور شد: پرداخت مالیات بر مبنای فروش در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست و انجام این امر کاملا غیرقانونی و غیرمنطقی است و در صورتی که مالیات به صورت معمول در نظر گرفته شود هیچ یک از اعضای صنوف در پرداخت آن مشکلی نخواهند داشت.
 
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با بیان اینکه پرداخت مالیات وظیفه تمامی اعضای صنوف است افزود: کلیه اعضای صنف IT در پرداخت مالیات به شرط آنکه بر طبق ضوابط و مقررات مرسوم باشد تاکید دارد.
 
وی با اشاره به وضعیت کنونی بازار IT  تاکید کرد:‌ نوسانات قیمت ارز که در سال گذشته بازار IT را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده بود، با شروع سال جدید و تثبیت نسبی قیمت ارز برخی از مشکلات این بازار را رفع کرد اما مشکلات سال گذشته موجبات خارج شدن IT از سبد خانوار را فراهم کرد که این مشکل هنوز مرتفع نشده است و خانواده‌ها دیگر رقبتی به تبدیل و به روز کردن کالاهای IT خود ندارند.
 
میرمهدی بالا بردن تعرفه‌های گمرکی را از دیگر مشکلات بازار IT عنوان کرد و اظهار داشت: افزایش نرخ تعرفه‌های گمرکی از 4 درصد به 10 درصد از دیگر چالش‌های موجود است که مشکلات بازار فناوری اطلاعات را دو چندان کرده است به صورتی که در برخی از مدل‌های لب تاب دستکم با افزایش 500 هزار تومانی مواجه بوده‌ایم.
 
وی افزود: به طوری که دستگاهی که بیش از این 50 تا 60 هزار تومان تعرفه گمرکی به آن تعلق می‌گرفت در سال 93 تعرفه گمرکی آن به 300 هزار تومان اقزایش یافته است.
 
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با اشاره به اینکه افزایش تعرفه‌های گمرکی در حالی که با هدف حمایت از تولید تصویب شد، افزود: افزایش تعرفه‌های گمرکی اکنون تنها از کار قاچاقچیان حمایت می‌کند و راه را برای آنها باز کرده است تا بتوانند از این راه سودهای کلانی به دست بیاورند.
 
میرمهدی میزان افزایش قیمت‌های لپ‌تاپ در سال 93 را بیش از 300 هزار تومان عنوان کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار