کد خبر:۳۳۴۸۴۲
تولید نانومرکب برای چاپگرهای دیجیتال با استفاده از روش اقتصادی
به تازگی محققان مؤسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ موفق به تولید نانو مرکبهای جوهرافشان را با استفاده از روش کم هزینه شدند که در در صنایع سرامیک و چاپ کاربرد دارد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، ورود فناوری چاپگرهای جوهرافشان در صنعت سرامیک قدمت کمی دارد. با این وجود استفاده از این چاپگرهای دیجیتال، روند رو به رشدی را طی کرده و درحال پیشرفت و تکامل است.
این چاپگرها به طور گسترده برای تزیین سطوح سرامیکی، کاشیها و ظروف غذا خوری مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین موضوع در چاپگرهای جوهرافشان تهیه مرکب مناسب است.
در این راستا محققان مؤسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش به منظور ساخت مرکبی بر اساس نانو رنگدانههای کبالت آلومینا مطالعاتی را اجرایی کردند.
کاهش هزینه خرید نانو مرکب سرامیکی جهت استفاده در چاپگرهای جوهرافشان یکی از فواید اصلی استفاده از روش پیشنهادی در این طرح است. از طرفی با توجه به پایه آب بودن مرکب مورد استفاده، آلودگیهای محیطی نیز کاهش مییابد.
با تولید نانو مرکبهای سرامیکی جوهرافشان به این روش، خطر گرفتگی افشانههای چاپگرهای جوهرافشان کم شده و میتوان این سیستم چاپ را جایگزین چاپهای سنتی در صنعت سرامیک کرد.
بر اساس نتایج گزارش شده، استفاده از رنگدانه ساخته شده در حضور عاملهای فعال سطحی CTAB به همراه PVP، مناسبترین نوع رنگدانه جهت تهیه مرکب سرامیکی است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.