کد خبر:۳۳۴۸۸۸

امکان اندازه‌گیری عنصر روی بدن فراهم شد/جلوگیری از بروز 2 بیماری سیستم عصبی

محققان دانشگاه کردستان با تولید نانو جاذب‌هایی روشی را برای اندازه گیری عنصر روی در بدن عرضه کردندکه در جلوگیری از بیماری پارکینسون و آلزایمر موثر است.
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محلول ترکیبات عنصر روی به عنوان ماده‌ای ضدعفونی کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه استفاده از مقادیر کم این عنصر ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن، اثرات سمی به دنبال خواهد داشت. به عنوان مثال اختلال در سوخت و ساز بدن، ایجاد بیماری آلزایمر و یا پارکینسون ارتباط نزدیکی با مصرف زیاد عنصر روی دارد.
 
در این راستا محققان دانشگاه کردستان با هدف به ‌کارگیری صفحات گرافن به عنوان جاذب، برای اندازه‌گیری کاتیون روی در نمونه‌های حقیقی پروژه تحقیقاتی را در دستور کار قرار دادند.
 
روش استخراج فاز جامد (SPE) با استفاده از جاذب پیشنهادی در این پژوهش، روشی آسان، ایمن و اقتصادی برای پیش تغلیظ کاتیون‌ها و تعیین مقادیر کم آنها در نمونه‌های مختلف است. با توجه به میزان تغلیظ بالای این روش، حتی مقادیر ناچیز گونه‌ مورد آزمایش نیز به‌طور دقیق و صحیح در نمونه‌های آبی قابل اندازه‌گیری است.
 
نانو صفحات گرافن ساخته شده در این طرح در مقایسه با جاذب‌های غیر نانویی، نظیر کربن فعال، ظرفیت جذب بالاتری داشته و لذا حساسیت و بازده روش استخراج را افزایش می‌دهد. بالا بودن ظرفیت جذب گرافن ناشی از مساحت سطح بالای آن است. این ماده دارای صفحات مجزای دو بعدی مسطحی از کربن است که از هر دو طرف برای جذب گونه‌ مورد نظر قابل دسترس است.
 
آسان بودن نحوه‌ی ساخت جاذب و به‌کارگیری آن در روش استخراج فاز جامد، نیاز به تهیه و استفاده از جاذب‌های رایج نظیر اکسید سیلیس (SiO2) را برطرف می‌سازد.
 
داده‌های حاصل از این روش نشان می‌دهد که با بهینه‌سازی پارامترهای مؤثر بر استخراج، این روش از ضریب تغلیظ خوبی برخوردار بوده و حد تشخیص و محدوده‌ی خطی آن با سایر روش‌های پیشین گزارش شده در منابع، سازگاری خوبی دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار