در دیدار نمایندگان تشکلهای دانشجویی با وزیر علوم، نمایندگان تشکلهای دانشجویی پیشنهادات، انتقادات و نظرات خود درباره مهمترین اتفاقات فضای دانشگاهی کشور از جمله مسئله نوع انتصابات وزارت علوم که باعث اخلال در روند رشد علمی کشور شده، تناقض آشکار در مشی اعلامی و اعمالی وزارت علوم، انتقاد از شیوه جدید انتخاب روسای دانشگاهها و ... را مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ دیدار نمایندگان تشکلهای دانشجویی با وزیر علوم عصر دوشنبه برگزار شد. در این دیدار ابتدا نمایندگان اتحادیههای جامعه اسلامی دانشجویان، بسیج دانشجویی، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، جنبش عدالتخواه دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت به اظهار نظر پرداخته و پیشنهادات، انتقادات و نظرات خود را پیرامون مهمترین اتفاقات فضای دانشگاهی کشور مطرح کردند و در پایان هم وزیر علوم نسبت به موضوعات مطرح شده به پاسخگویی پرداخت.
نوع انتصابات وزارت علوم باعث اخلال در روند رشد علمی کشور شده است
سید سجاد موسوی، دبیر تشکیلات اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در سخنانی جامعه اسلامی را همواره در کنار و حامی دولت در دوره های مختلف دانست و افزود: بر همین اساس اگر انتقادی هم مطرح می شود بر اساس دلسوزی بوده و با قصد اصلاح است.
وی با اشاره به انتظار جامعه دانشجویی بر تشکیل این جلسه در زمانی زودتر از امروز اشاره کرد و افزود: در این دوره تاکید زیادی بر قانونمداری صورت گرفت که اتفاق بسیار خوبی است اما چه بهتر که این شعار در عمل هم محقق شود.
عضو شورای مرکزی جاد با اشاره به حضور افراد حامی فتنه در وزارت علوم گفت: متاسفانه در این مدت شاهد عدم آرامش در سطح وزارت و جامعه دانشگاهی بودیم که دلیل آن هم تاحددود زیادی به خاطر تغییرات اتوبوسی و نوع انتصابات وزارت علوم بوده است که این اتفاق باعث اخلال در روند رشد علمی کشور شده است.
موسوی در پایان گفت: انتظارداریم شخص رئیس جمهور هم در دیداری جدگانه، شنونده مواضع و صحبت های جریان ها و اتحادیه های دانشجویی باشد.
برخی مواقع مطالبهگری در دانشگاهها در حد شعار باقی میماند
کدیور، نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی دومین سخنران این جلسه بود که در صحبت های خود با اشاره به جریان فراگیر علمی کشور گفت: یکی از مشکلات تشکل های دانشجویی روند قانونی تاسیس در شهرستان هاست که بعضا سال ها به طول می انجامد.
وی با اشاره به آرمان ها و مواضع اتحادیه های دانشجویی گفت: متاسفانه بعضا جریانات دانشجویی نیز از نیاز های واقعی نظام غافل می شوند که به عنوان مثال می توان مطالبه گری برای مقوله اقتصاد مقاومتی اشاره کرد که باعث شده این موضوع در حد شعار در دانشگاه ها باقی بماند.
نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به فضای آزاد اندیشی در دانشگاهها گفت: کرسی های آزاد اندیشی باید در فضای باز دانشگاه به خوبی اجرا گردد.
شاهد تناقض آشکار در مشی اعلامی و اعمالی وزارت علوم هستیم
محمدرضا کردلو عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با تفکیک انتقاد دلسوزانه و تخریب، گفت: می دانیم که برخی اتفاقات و وقایعای که در این مدت در سطح دانشگاه ها پیش آمده خلاف نظر قطعی مسئولین ارشد وزارت علوم است. مثلاً هیچ کس از بازگشت کاریکاتوریستی به دانشگاه که به پیامبر اسلام (ص) توهین کرده حمایت نمی کند و همه در برابر آن موضع گیری می کنند. ولی متاسفانه شاهد وقوع چنین رخدادهایی در دانشگاه های کشور بوده ایم.
وی گفت: نکته ای که بعد از این چند ماه مدیریت آقای فرجی دانا، بر مجموعه وزارت علوم می شود به آن رسید این است که شاید شخصیت آقای وزیر و آنچه که در دفاعیاتشان در جلسه رای اعتماد گفتند، با اتفاقاتی که امروز در وزارت علوم می افتد، مطابقت نداشته باشد. به همین جهت برداشت تشکل بنده و اتحادیه ما این است که یک وزارت علوم در سایه اتفاقات و تصمیمات مهم در وزارت علوم را رقم می زند.
مسئول روابط عمومی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به بازگشت برخی عناصر فتنه گر، ضد اسلام و بهایی به دانشگاه های کشور در یک سال اخیر در جملهای طنازانه گفت: شاه قاجار هم با بهاییها برخورد می کرد چه برسد به امروز که نظام جمهوری اسلامی در کشور برقرار است!
کردلو با اشاره به تناقضات گسترده و محیرالعقول در نحوه انتخاب رؤسای دانشگاهها گفت: انتصاب حق مسلم وزارت علوم است اما وقتی نام انتخاب و انتخابات بر آن می گذاریم باید شاخصه های منطقی انتخابات را در آن رعایت کنیم. نه این که صندوق رأی بگذاریم و بعد آنچه که دل خودمان می خواهد را عملی کنیم.
وی ادامه داد: اگر اسم این کار انتخابات است چرا دانشجویان و کارمندان در این انتخابات سهیم نیستند، و اگر انتخابات نیست پس چرا صندوق رأی گذاشته می شود و اتخاذ رأی صورت می گیرد؟
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به وجود رانتهای کلان در میان آقازاده ها به خصوص در حوزه مسائل نفت و پتروشیمی، گفت: امیدواریم جلوی رانت و رانت بازی در فضای کشور گرفته شود و از این کار با تمام وجود حمایت می کنیم، چه در خصوص بورسیه های غیر قانونی و در چه خصوص مسائل کلان تری مانند رانت های نفتی.
کردلو در خصوص بورسیه های غیر قانونی اظهار کرد: در این خصوص شاهد بی معرفتی رسانه ای بودیم که گویا تمام 3002 دانشجوی بورسیه به صورت غیر قانونی وارد دانشگاه شده اند، حال آنکه تنها عده محدودی از این جمع به صورت غیر قانونی پذیرش شده اند و این موضوع موجب تخریب جایگاه علمی تمام کسانی شده که بورسیه شده اند.
کردلو با اشاره به تناقض موجود میان مشی اعلامی و اعمالی وزارت علوم از حضور منتسبین به فتنه در سطح وزارت علوم و دانشگاه های کشور انتقاد کرده و این را خلاف جریان اعتدال و قانون گرایی دانست.
وی در پایان گفت: هیچ فتنهگری نباید در دانشگاهها حضور پیدا کند و نباید به این جریان جانی دوباره داد این گروهها جریان خطرناکی هستند که به نظام پشت کردهاند.
شیوه جدید انتخاب روسای دانشگاهها یک دیکتاتوری مدرن است
آراسته، نماینده بسیج دانشجویی نیز در سخنان خود با اشاره حضور منتسبین به فتنه در سطح دانشگاه ها و مقامات عالی وزارت علوم گفت: چه اصراری وجود دارد که آقای توفیقی که مشخصاً مورد اعتماد مجلس نیست در سطح مشاور وزیر به کار گرفته شود؟
آراسته گفت: متاسفانه مشی موجود در سطح وزارت موجب تقویت این گمان می شود که تصمیم گیرندگان نهایی و اصلی وزارت علوم، افرادی جز وزیر علوم هستند و بیم وجود یک وزارت علوم در سایه در وضعیت فعلی وجود دارد.
آراسته نحوه انتخابات رؤسای دانشگاه ها را یک انتخابات ناقص الخلقه و دیکتاتوری مدرن دانست و گفت: در عمل شاهدیم که کسی که می خواهید اسمش از صندوق رأی بیرون می آید، خب اگر شما هدفتان انتخاب شخص خاصی است لازم به این کار نیست، شما در انتخاب روسای دانشگاه مختارید و لزومی به این کارهای عجیب نیست.
آراسته حضور منتسبین به فتنه را موجب بی ثباتی و سلب آرامش از دانشگاه های کشور دانسته و گفت: این افراد کسانی هستند که در سال88 در برابر قانون قد علم کردند و رسماً بدان معترض شدند، چگونه امروز این افراد می خواهند آرامش و قانون گرایی را برای دانشگاه های کشور به ارمغان بیاورند؟
مسئول شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در پایان گفت: نگرانیم که جریانات خاص فرهنگی در دانشگاه های کشور رونق بگیرد که این اتفاقات سوغات برخی مشاوران وزیر است و آن جریانات، صورتی ضد فرهنگی و مغایر با نظام فرهنگی کشورمان دارد.
سخنران بعدی مراسم، بیانی بود که به نمایندگی از دفتر تحکیم وحدت به ایراد سخن پرداخت. بیانی در ابتدا حضور برخی افراد در سطح رئیس دانشگاه را خلاف جریان علمی کشور دانست و ادامه داد: لازم است وزارت علوم نسبت خود را با وضعیت فعلی علوم انسانی دانشگاه ها اعلام کند. اگر واقعاً مخالف این علوم انسانی غربی و زنگ زده هستند چرا هیچ حرکت عملی برای اصلاح این موضوع و جایگزینی علوم انسانی اسلامی در دانشگاه ها به کار نمی گیرد.
بعد از صحبت های نماینده دفتر تحکیم، نوبت به اظهار نظر نمایندگان انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران رسید که حضور این تشکل دانشگاهی در کنار اتحادیههای سراسری دانشجویی کشور، موجب اعتراض نمایندگان اتحادیههای دانشجویی شد. اما به هر حال نوبت به نمایندگان انجمن منحله اسلامی رسید که با دو نماینده در این مراسم به ایراد سخن بپردازند.
در ابتدا خانم قزوینی با اعلام حمایت از روند صادقانه موجود در وزارت علوم گفت: جنبش دانشجویی با مفهوم عدالت خواهی گره خورده است.
قزوینی توقف پذیرش اساتید با دانش پایین را خواستار شده و پیرامون پردیس های پولی گفت: متاسفانه این پردیس ها به یک روال در جریان علمی کشور مبدل شده اند که باید ساز و کار افزایش این پردیس ها مشخص و مبین شود.
رمضانزاده دیگر نماینده انجمن اسلامی هم با حمایت از نحوه انتصاب رؤسای دانشگاه ها گفت: البته این نحوه، اگرچه قانونا درست است اما اخلاقاً درست نیست.
رمضانزاده با اشاره به خلاهای موجود در قانون در پایان خواستار شفاف سازی در روند رشد علمی کشور شد.
بعد از نمایندگان اتحادیه های دانشجویی، سید ضیاء هاشمی معاون وزیر علوم با انتقاد از تکرار برخی مسائل از طرف همه تشکل های دانشجویی گفت: اگرچه برخی از این صحبت ها اصلاً صحت ندارد ولی نیت پاک و صفای دل دانشجویان همه مباحث را برای ما شنیدنی می کند.
معاون وزیر علوم ادامه داد: تلاش ما در مجموعه وزارت علوم این است که این جلسات سالی یکبار نباشد و من باید بگویم که آقای وزیر چند بار می خواستند این جلسه برگزار شود. اینکه شائبه سیاسی بودن این جلسه به خاطر استیضاح وجود دارد باید گفت که ما در این چند ماه هیچوقت از استیضاح در امان نبوده ایم.
هاشمی گفت: ما از مواضع شما خوشحالیم که در رابطه با مبارزه با رانت و فساد که بلای جان وزارت علوم شده است فعالید، اگرچه شما برخی اطلاعاتتان در مورد این فسادها کم است.
هاشمی در سخنان بحث برانگیزی ادامه داد: اینکه تشکلی در مقابل قدرت نایستد و این که تشکلی اسمش به شکل سازماندهی شده در بین رانت گیران باشد خوب نیست.
در واکنش به این صحبت، دانشجویان از هاشمی خواستند صراحتاً نام این تشکل را اعلام کند که علیرغم اصرار نمایندگان تشکل ها، هاشمی از شفاف سازی در این مورد امتناع کرده و به همین کنایه زنی اکتفا کرد.
هاشمی درباره شخصیت وزیر علوم گقت: هیچ کس آقای فرجی دانا را بعنوان یک شخصیت سیاسی نمی شناسد و ایشان در جامعه دانشگاهی کشور بعنوان یک شخصیت علمی شناخته شده اند، و این اوج بی انصافی است که ایشان را بعنوان یک شخصیت سیاست زده به حساب بیاورند.
هاشمی با اشاره به روند رشد علمی کشور گفت: متأسفانه از سال2011 تا 2013 روند رشد علمی کشور بسیار کند شده بود.
در ادامه و در حالی که تنها پنج دقیقه به اذان مغرب مانده بود نوبت به صحبت های وزیر علوم رسید. وزیر علوم در دقایق کوتاه سخنان خود با اشاره به برخی اطلاعات نادرست و غیرمنطقی درباره وزارت علوم و ورود این اطلاعات غلط به مجاری تصمیم ساز مانند نمایندگان مجلس ادامه داد: هر عقل سلیمی می پذیرد که بعضی از این اطلاعاتی که علیه وزارت علوم گفته می شود غیر منطقی و نادرست است اما بعضی از همین اطلاعات، دستاویز حمله به مجموعه وزارت علوم شده.
فرجی دانا در بخشی از صحبت هایش گفت: باور کنید ما هم بچه های انقلابیم، باور کنید ما هم معتقد و دلسوزنظام مقدس اسلامی مان هستیم. ولی برخی اتهاماتی که به ما می زنند از دست معاندین هم بر نمی آید!
فرجی دانا با اشاره به انتصاب توفیقی بعنوان مشاور وزیر اعلام داشت: توفیقی از بچه های نظام و دلسوزان انقلاب است. و بعد از نماز جمعه 29 خرداد رهبری هم هیچ گاه در حمایت از فتنه سخنی نگفته است.
وزیر علوم در ادامه با اشاره به برخی بی اخلاقی های رسانه ای علیه مجموعه متبوعش گفت: متاسفانه چیزهایی اعلام می شود که اصلاً واقعیت ندارد ولی از ما می خواهند که درباره آن ها پاسخگو باشیم وقتی هم می پرسیم که مصداق را نشان دهید هر کس یک چیزی می گوید و اصلاً مصداق درستی هم معرفی نمی شود.
البته در این لحظه دانشجویان با اعلام صریح برخی مصادیق منتسبین فتنه از وزیر در باره همین افراد خاص سئوال کردند که وزیر علوم با اکتفا به جمله «هر جا تخطی از قانون مشاهده کنم سریعا برخورد می کنم» از کنار این موضوع گذشت.
وزیر علوم وظیفه تشکل های دانشجویی را تحقیق و ابتنا به اطلاعات صحیح دانسته و تصریح کرد: اطلاعات صحیح و دقیق را بدست آورید و بر اساس آن هر موضع گیری که صحیح است اتخاذ کنید.