یکی از دانشجویان معترض به کاهش ظرفیت آزمون دستیاری گفت: در قانون جدید 50 درصد ظرفیت کل به سهمیه اختصاص پیدا کرده است و دانشجویان فاقد سهمیه باید برای 50 درصد باقیمانده تلاش کنند.
یکی از دانشجویان معترض به آزمون دستیاری در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به به کاهش ظرفیت آزمون چهل و یکم دستیاری گفت: دوره چهل و یکم آزمون دستیاری در حالی در اردیبهشت 93 برگزار شد که شرایط مندرج در نحوه پذیرش باعث شده است تا تعداد زیادی از دانشجویان و پزشکانی که قصد ادامه تحصیل در آینده را دارند با مشکل مواجه شوند؛ چرا که آنها باید متعهد شوند که 3 برابر سالهای تحصیل خود در مناطق محروم خدمت کنند و تا قبل از اینکه نصف سالهای تحصیل خدمت نکردهاند، حق ادامه تحصیل ندارند.
وی افزود: قانونی تحت عنوان «عدالت آموزشی» که مصوب مجلس شورای اسلامی است در آزمون امسال با اصلاحی در این قانون مصوب کرده که 30 درصد ظرفیت کل آزمون دستیاری چهل و یکم را به سهمیه مناطق محروم اختصاص دهد.
این دانشجوی معترض با تاکید بر اینکه قانون جدید نه تنها حمایتی از مناطق محروم نمیکند بلکه باعث بروز مشکلاتی در شهرهای بزرگ میشود، یادآور شد: علاوه بر اختصاص 30 درصد ظرفیت کل آزمون دستیاری چهل و یکم به سهمیه مناطق محروم، 20 درصد از ظرفیت کل پذیرش در هر رشته محل نیز به افراد واجد شرایط سهمیه رزمندگان و ایثارگران، خانواده شهدا و جانبازان اختصاص پیدا میکند.
وی اضافه کرد: البته صحبت بر سر آن نیست که چرا سهمیهای به رزمندگان و ایثارگران اختصاص یافته است؛ چرا که خانواده معظم شهدا لایق بیش از اینها هستند، اما آنچه که اهمیت دارد آن است که در قانون جدید 50 درصد ظرفیت کل به سهمیه اختصاص پیدا کرده و دانشجویان فاقد سهمیه باید برای 50 درصد باقیمانده تلاش کنند.
این دانشجوی معترض با اشاره به اینکه بهتر بود این سهمیهها از بخش مازاد تأمین میشد، اظهار داشت: در سال گذشته 10 درصد ظرفیت کل به صورت مازاد به مناطق محروم اختصاص یافته بود که در این صورت 2350 نفر از 2600 داوطلب پذیرش آزاد میشدند، اما در آزمون امسال و با اصلاح قانون، این تعداد به 2512 نفر در کل رسید که با کسر 50 درصد تنها 1255 نفر داوطلب آزاد باقی میماند.
به گفته وی آنچه که در آزمون دستیاری امسال مشاهده میشود کاهش ظرفیت داوطلبان نسبت به سال گذشته است و این در حالی است که وزارت علوم اعلام کرده بود در آزمون امسال افزایش ظرفیت داده شده است.
وی با اشاره به اجرای غیر قانونی جذب دانشجوی بومی در مناطق غیر محروم خاطرنشان کرد: براساس قانون، جذب دانشجوی بومی تنها در مناطق بومی باید باشد، در حالی که وزارت بهداشت با پذیرش دانشجوی بومی در مناطق غیر محروم نقض قانون کرده است و بهتر آن بود که جذب دانشجوی بومی در محل استانهای محروم صورت گیرد.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، چندی پیش 1500 نفر از دانشجویان پزشکی و شرکت کنندگان در آزمون دستیاری در اعتراض به کاهش ظرفیت آزمون دستیاری مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. اعتراض این دانشجویان به کاهش ظرفیت آزمون دستیاری بود. دانشجویان معتقدند کاهش مجموع ظرفیت دستیاری تخصصی پزشکی، پاسخی به نیاز مناطق محروم نیست.
آزمون پذیرش دستیارتخصص پزشکی یکی از بزرگترین و مهمترین رقابتهای علمی میان پزشکان به شمار میرود.