به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، مصرف قلیان در کشور از خط قرمز عبور کرده و دیگر نمیتوان با توصیههای پزشکی، امیدوار بود که آمار مصرفکنندگان مواد دخانی کاهش یابد. شاید بارزترین شاهد این ادعا، نگرانی بیش از 4 هزار پزشکی باشد که با ارسال نامهای به رئیسجمهور، نسبت به خطرات مصرف قلیان هشدار دادهاند. موضوع قلیانکشی در جامعه روز به روز بر نگرانی دستاندرکاران حوزه سلامت میافزاید بهطوری که در آخرین اقدام، بیش از 4 هزار پزشک که در بین آنها چهرههای شناخته شده و رجل سیاسی نیز دیده میشود، با نوشتن نامهای به رئیسجمهور، از وی خواستند به هر طریق که شده از عرضه قلیان در سطح قهوهخانهها و سفرهخانههای سنتی جلوگیری کند. زیرا بررسیها نشان میدهد خطرات مصرف قلیان به مراتب بیشتر از کشیدن سیگار است. هرچند مصرف هر نوع مواد دخانی، با بیماریهای خطرناکی همراه است که از جمله آنها میتوان به بروز انواع سرطانها اشاره کرد.
ماجرای نامه 4 هزار پزشک به رئیسجمهور
حدود یک ماه قبل بیش از ۴ هزار نفر از چهرههای سرشناس حوزه سلامت کشور طی نامهای به رئیسجمهوری با ابراز نگرانی از مصرف بیرویه قلیان و سونامی سرطان ناشی از آن درخواست کردند براساس قوانین جلوی گسترش روزافزون این پدیده خانمانسوز گرفته شود. آنها این نامه را نوشتند که نگرانی خود را بروز دهند و از بالاترین مقام اجرایی کشور بخواهند در این زمینه تدبیری بیندیشد تا شاید بتوان از روند رو به افزایش گرایش به سمت مصرف قلیان در جامعه جلوگیری کرد. آنچه در نامه این پزشکان آمده به شرح زیر است: «سرعت رشد ابتلا به سرطان در کشور به شکل قابلتوجهی افزایش یافته است و کشور ما بالاترین روند رشد ابتلا به سرطان را در دنیا داراست، 30 تا 35 درصد علت سرطانها به عوامل خطری مربوط است که علت اصلی آن دخانیات است و 30 درصد مرگهای ناشی از سرطان مستقیما با دخانیات در ارتباط است. هر چند مبارزه با دخانیات به یک خواست جهانی بدل شده و حتی قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در کشور تصویب و ابلاغ شده است، اما متاسفانه گامهای عملی و متقنی که توانسته باشد مانعی بر توسعه مصرف سیگار و قلیان در کشور بویژه در بین جوانان باشد، هنوز مورد انتظار خیرخواهان عرصه سلامت کشور است. قلیان تفریحی است که هر روز فاصله جوانان را با مرگ و نیستی کمتر میکند و آنان را به ورطه فلاکت میکشاند». مهر در این باره نوشت: براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه 5 میلیون نفر به دلیل مصرف قلیان میمیرند و آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نیز گویای آن است که 15 درصد جوانان 13 تا 15 سال در کشور مصرفکننده قلیان هستند و سالانه در مجموع 35 هزار تن تنباکو در کشور دود میشود.
واکنش وزیر بهداشت
پس از نوشتن این نامه بود که پزشکان شروع کردند به هشدارهای پزشکی و خطراتی که میتواند مصرف قلیان برای سلامت فرد به دنبال داشته باشد. در همین ارتباط سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، نیز در نشست مشترک با وزیر صنعت، معدن و تجارت که به تازگی برگزار شده است، کاهش دسترسی به سیگار و قلیان را خواستار شد و بیان داشت: با تولید و مصرف دخانیات بویژه سیگار و قلیان مخالفیم. وزیر بهداشت در ارتباط با نامه 4هزار پزشک به رئیسجمهور در سونامی سرطان ناشی از افزایش مصرف قلیان، افزود: مطالبه همه ما بویژه وزارت بهداشت مبارزه با مصرف دخانیات بویژه سیگار و قلیان است که امیدوارم دستگاههای مربوط، مسؤولانه رفتار کنند. هاشمی با بیان اینکه استفاده قلیان ممنوع است به نامه 4 هزار پزشک به رئیسجمهور اشاره کرد و گفت: دستگاههایی که باید نظارت کنند مشخص است؛ حال قوه قضائیه و اماکن مشخص در صورت دیدن تخلف باید متخلفان را به دست قانون بسپارند و مطابق قانون با آنها رفتار کنند که این به قوه قضائیه مربوط میشود.
عرضه قلیان دم در منازل
در همین حال علیرضا مرندی، وزیر اسبق بهداشت و نماینده مردم تهران در مجلس با یادآوری نامه 4 هزار پزشک به رئیسجمهور درباره مهار سونامی سرطان ناشی از مصرف بیرویه قلیان، یادآور شد: بیش از 4 هزار پزشک در نامهای خواستار جلوگیری از عرضه قلیان شدند اما در عمل هیچ اتفاقی رخ نداد؛ این موضوع نشانگر آن است که جان مردم به هیچ وجه برای مسؤولان اهمیتی ندارد. وی با نگرانکننده خواندن نگاه منفعلانه مدیران نسبت به عرضه مواد دخانی در جامعه، تصریح کرد: به نظر میرسد سود ناشی از گردش مالی این صنعت مهمتر از جان انسانهاست.
وی با نگرانکننده خواندن میزان مصرف سیگار در جامعه، بیان داشت: امروز شاهدیم که قلیان علاوه بر قهوهخانهها دم در منازل هم عرضه میشود که این وحشتناک است.
منبع: وطن امروز