به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، یک تقلب روشن و بارز صورت گرفته آن هم در حوزهای که کوچکترین اهمالی در آن بدون تردید عقوبتش زندان است. حوزه نظام وظیفه یکی از معدود نهادهایی در ساختار اداری ایران است که رودربایستی وارد عمل نمیکند. یعنی شفاعت نمیپذیرد، آسان فریب نمیخورد و مهمتر از همه سختگیر است البته این صحبت در مورد عام است و کاری به خواص ندارد که آنان خودشان عین قانوناند. با این وجود سیستمی موفق شد نظام وظیفه و همه سختگیریهایش را هک کند. صدور کارتهایی که در ظاهر قانونی بود اما بها داشت؛ از 20 میلیون به بالا. برای فوتبالیستها این رقم چندان زیاد نیست از این رو موج معافیها ناگهان تبدیل به سونامی شد. بدون اینکه بخواهیم بیجهت بزرگنمایی کنیم تا اینجای کار طبق گفته ناجا، کارت 2 نفر(حمودی و رحمانی) مشکل اساسی دارد؛ 2 بازیکن با قیمت میلیاردی، یکی معافی گرفته به خاطر نقص بدن. یعنی ما فوتبالیستی را داریم که میتواند فوتبال حرفهای انجام دهد اما نقص عضو دارد. نمیتواند پاسدار برجک باشد. مجاز نیست سمت اسحله برود یا توانش را ندارد یا صلاحیت ذهنیاش را اما میتواند سختترین ورزش جهان را با آن همه استرس بهخوبی تحمل کند و در ازایش سالی بیش از یکمیلیارد در بیاورد، دیگری هم به علت حضور بیش از 30 ماه پدرش در جبهه معاف کردند در صورتی که گویا اینچنین نبوده است. اگر کارتها باطل شود که بزودی اینچنین خواهد شد، یعنی یک باند به صورت عمده تقلب کرده است. قطعا قانون نظام با آن باند میداند چه کند و مورد بحث ما نیست اما بازیکنانی که تخلف کردند چه؟ میشود قبول کرد آنها در جریان نبودند؟ میشود پذیرفت آنها پول میلیونی برای این کار نپرداختهاند؟ قطعا یک طرف قضیه همین فوتبالیستها هستند اما فوتبال ما با آنها چه برخوردی میکند؟ از یکسو شعار پیشرفت میدهیم اما از سوی دیگر نمیخواهیم شبیه کسانی باشیم که راه پیشرفت را پیش از ما پیمودهاند.
نمونه دمدستیاش درهمین آلمان است، کشور قهرمان جهان. اسطورهشان نه از خدمت سربازی فرار کرد و نه کارت معافی پولکی به جیب زد، تخلف مالیاتی داشت، چیزی که در کشور ما فوتبالیستها و مربیان با خنده از کنارش عبور میکنند اما ژرمنها نه ملاحظه گذشته اسطوره را کردند و نه پذیرفتند چون در بایرنمونیخ فعالیت میکند و در راس هرم است برایشان خوب نیست خرابش کنند. آنجا کسی شفاعت نکرد و قانون با «اولی هوینس» همان برخوردی را کرد که با یک شهروند معمولی دیگر میکند؛ 3 سال زندان برای فرار مالیاتی. حالا ما با یک تخلف به مراتب بزرگتر مواجه هستیم، کدام مسیر را پیشرو میگیریم؟ مثل آلمانیها قانون را اجرا میکنیم یا مثل همیشه سراغ شفاعت و اتصال به حلقههای قطور نامرئی میرویم؟ اینجا دیگر بحث تقابل با فساد در فوتبال و این دست از صحبتهای آرمانگرایانه نیست. قانون را اجرا کنید تا سرباز صفری که لب مرز است محکمتر اسلحهاش را بچسبد و مطمئن باشد حوزه نظام وظیفه به او خیانت نکرده. قانون را اجرا کنید تا لیسانس و فوقلیسانس وظیفهای که برگ جریمه و سوت در دست دارد هنگام راهنمایی رانندگان در اتوبان و خیابان خیالش جمع باشد سرش کلاه نرفته که با این سواد دارد کولی مفت میدهد. این یک بار مقابل تلفن از بالا،سفارش از آنجا و دستور غیرقانونی از هر جا ایستادگی کنید که اگر غیر از این شود غول زر و زور جفت شیش آورده و ما بازنده این بازی شروع نشدهایم.
بازی در تیمهای نظامی ممنوع!
مهدی تاج، رئیس سازمان لیگ برتر فوتبال ایران در مصاحبه با برنامه ورزش و مردم از ابلاغ فوری نامه اداره وظیفه عمومی به باشگاهها خبر داد و گفت: هیچ انتقادی به سازمان لیگ در این باره وارد نیست. به گزارش آیاسپورت، تاج در بخش دیگری از حرفهایش گفت، در جلساتی که با مسؤولان حوزه نظام وظیفه عمومی داشته، بنا بر این شده که با متخلفان این حوزه برخورد شود. به گفته تاج، با توجه به نوع تقلب، این بازیکنان در صورت احراز تقلب حتی حق بازی در تیمهای نظامی را ندارند. همچنین به گفته تاج، بازیکنان در صورت صحت مدارک پایان خدمت مشکلی در این باره نخواهند داشت و مثل ساسان انصاری میتوانند به تیم خود بازگردند.
منبع: وطن امروز