به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، عسگری المشیری کارشناس امور ارتباطات درخصوص آثار زیانبار برنامه های ماهواره گفت: شاید زمانی که صحبت از بیماری می شود بیشتر افراد به دنبال ویروس یا میکروب می گردند اما کمتر کسی است که دنبال میکروب های حوزه سلامت و روان باشد.
این کارشناس امور ارتباطات افزود: شاید اگر امکان بررسی آمارهای طلاق وجود داشت و یا شرایط فراهم بود و می توانستیم آمار طلاق معنوی را هم داشته باشیم؛ موضوع قابل لمس تر بود و متوجه می شدیم که بیش از هر میکروب یا ویروس، باید به دنبال ویروس هایی بود که در فضای مجازی در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه امروزه در میان رسانه های ارتباط جمعی، ماهواره ها یکی از ابزارهای اصلی انتقال و گسترش ارزش ها و مفاهیم فرهنگی-اجتماعی هستند که بینش ها، گرایش ها، رفتار مردم و به طورکلی هویت ملی و ارزش های جوامع انسانی را تحت تاثیر قرار می دهند، گفت: نکته مهم قابل توجه اینست که تاثیر ماهواره ها بر افکار، باورها و گرایش های انسان بسیار آرام و تدریجی است، به نحوی که خود فرد نیز متوجه این تاثیر و تغییری که در رفتار وی صورت می گیرد، نمی شود.
عسگری تاکید کرد: "بسیاری از این شبکه ها، تضعیف باورها، اعتقادات و گرایش های دینی را یکی از بهترین و موثرترین راه ها برای ایجاد تغییرات اجتماعی و سیاسی در کشورها می دانند."
این کارشناس امور ارتباطات مطلبی را عنوان کرد که قابل تامل است؛ وی گفت: چطور می توان عنوان کرد که ماهواره چیزی ندارد!!! با طرح چند سوال شاید آثار زیان بار این وسیله مشخص شود.
آیا وقتی در برابر دیدگان کودک شما شراب می نوشند ارزش مفاهیم دینی در نزد فرزندان شما کمتر نمی شود و حریم آمیزه های دینی را خرد نمی کند؟
آیا وقتی مردان و زنان در مقابل چشمان کودک شما می رقصند و یکدیگر را در آغوش می کشند سبب بلوغ زودرس وی نمی شود؟ بلوغ جنسی زودتر از بلوغ اجتماعی رخ می دهد و هرچه فاصله بلوغ جسمانی با بلوغ فکری بیشتر شود بنابراین طغیان و عصیان در تمام ابعاد گسترده تر و محتمل تر است. همچنین بلوغ زودرس باعث توقف رشد قد کودک در فاصله کوتاهی می شود.
یا تبلیغ انواع وسایل تهییج جنسی و شهوترانی از قبیل کرم و قرص و پماد به صورت زیرنویس و میان برنامه، حس کنجکاوی نوجوانان را برنمی انگیزد؟
آیا متدهای لباس پارتی ها و مجالس عروسی مهم از برنامه های ماهواره نیست؟
اصلا نگاه عفیف به خانواده چه جایگاهی در ماهواره ها دارد؟ شبکه های ماهواره ای روابط جنسی آزاد، عدم پایبندی به معیارهای خانوادگی با وصف داشتن همسر، طلاق ساده و مسایلی از این قبیل را به سهولت نشان می دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: البته باید گفته شود، ماهواره ها صورتی دو وجهی دارند و نمی توانیم بگوییم صد درصد مخرب و مضر است اما بعد زیان آور و خطرناک آن بیش از جوانب مثبت می باشد، شبکه های تخصصی و آموزشی آن می تواند مکملی برای کاستی های تلویزیون ملی باشد. عملکرد ماهواره ها را می توان به چاقویی تشبیه کرد که اگر نتوانیم راه صحیح استفاده را بیاموزیم بسان مار زهرآگینی می شود که بیرونش زیبا و درونش مرگ و نابودی است.
منبع: دانا