به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، علي اصغر عميديان صبح امروز در مراسم امضاي موافقتنامه ارتقاي پروانه شركت ايرانسل به نسلهاي بالاتر در مورد اقدامات انجام شده سازمان تنظيم مقررات جهت ورود اپراتورها به نسلهاي بالاتر خاطرنشان كرد: پيش از اين در حوزه ICT پروانههايي صادر شده بود كه برخي از آنها ناكارآمد بودند و براي ارتقاي اپراتورها لازم بود ارزيابي مجددي در اين زمينه صورت گيرد تا برخي پروانهها اصلاح شود.
رئيس سازمان تنظيم مقررات يادآور شد: با اجراي طرح ارتقايي اپراتورها براي ورود به نسلهاي جديد و خدمات متنوعي ترابردپذيري شمارهها كه در حوزه ICT ورود پيدا كردهاند لازم شد تا كميسيون تنظيم مقررات مصوبه 186 را تصويب كند كه در طي آن در طي سه جلسه بندها و مصوبات اين طرح به اطلاع اپراتورها رسيده و وظايف هر يك از آنها در اجراي 16 بند اين مصوبه اعلام شد.
وي با بيان اينكه همراه اول تنها در سه جلسه از اين بحثها حضور داشته است يادآور شد: شركت ايرانسل با تعامل مناسبي كه با سازمان تنظيم مقررات داشت در سي جلسه رسمي و چهل جلسه دروني براي درك بهتر بندهاي اين مصوبه و تكميل پروانه اپراتور خود حضور پيدا كرد.
عميديان با تاكيد بر اينكه براي اجراي مصوبه 186 چهل نفر ساعت كار انجام شد تا پيوست الحاقي واجد الشرايط باشد اظهار داشت: در طول تدوين الحاقيه و پيوست به پروانه اپراتورها در هر مقطعي كه به جمعبندي مورد نظر رسيديم گزارشاتي مبسوطي به سازمان ارائه كرديم.
رئيس سازمان تنظيم مقررات با اشاره به اينكه سه جلسه توجيهي در سطح مديران مخابراتي برگزار شد عنوان كرد: براساس الحاقيه تصويب شده به اين نتيجه رسيديم تا فركانسهاي مورد نياز به شركت ايرانسل واگذار شود و اجازه اجراي پايلوت نسل سوم و بالاتر به اين اپراتور داده شود.
وی با اشاره به اينكه راهاندازي پايلوت به معني ارتقا به نسل سوم نبوده است خاطر نشان كرد: خدمات نسل سوم و بالاتر تنها پس از پايان دوره انحصار رايتل و با نظر كميسيون تنظيم مقررات انجام خواهد شد و در صورتي كه تمام مصوبات پيوست الحاقي به اين طرح توسط ايرانسل انجام شود در 31 مرداد ماه مجوز ارتقا به نسل سوم به اپراتور ايرانسل اعطا خواهد شد.
عمیدیان افزود: پس از اجراي تمامي بندها و پيوستهاي الحاقيه اپراتورها بايد تعهدات مالي خود را نيز براي تكميل و اجرايي شدن ارتقا به نسل سوم و بالاتر انجام دهند.
رئيس سازمان تنظيم مقررات رسيدن به اهداف برنامه پنجم توسعه در استفاده از خدمات باند پهن، توسعه خدمات تلفن همراه، توسعه فعاليت اپراتورهاي مجازي، ايجاد فضا براي توليد محتواي بومي و ايجاد تحرك در بازار فناوري از اهداف ارتقاي اپراتورها به نسلهاي بالاتر را از اهداف اجرايي شدن طرح ورود به نسلهاي بالاتر ذکر کرد و یادآور شد: كاهش هزينه تعرفه مشتركان، امكان ورود توليدكنندگان محتوا و تجميع خدمات، حفظ سرمايهگذاري، افزايش سرمايهگذاري در صنعت موبايل و افزايش خدمات دولت الكترونيك از ديگر اهداف اين طرح بوده است.
وی در ادامه با اشاره به رويكرد كميسيون تنظيم مقررات در ارائه مجوز ورود به نسلهاي بالاتر يادآور شد: سازمان تنظيم مقررات همواره تلاش كرده است تا با توجه به عدم تمديد دوره انحصار رايتل عمليات ارتقا و اصلاح پروانهها را به خوبي انجام داده و توازني عادلانه در خصوص طيف فركانسها براي كليه اپراتورها ايجاد كند همچنين اجراي رومينگ ملي، اجراي طرح ترابدپذيري شمارهها و تعرفهها، حفظ شرايط رقابتي براي اپراتورهاي همراه و وايمكس، حمايت از توليد داخل و اپتيكيشننويسان داخلي از ديگر رويكردهاي سازمان تنظيم مقررات بوده است.
عميديان با اشاره به اينكه كليه ضوابط و شرايط ارتقا به نسلهاي بالاتر در مصوبه 186 كميسيون تنظيم مقررات در نظر گرفته شده است تاكيد كرد: در اين مصوبه الزاماتي مانند در اختيار گذاشتن واي فاي براي كليه اپراتورها، شفافسازي خدمات و افزايش تضمين خدمات، حق استفاده از فركانس براي همه اپراتورها، يكسانسازي تعهدات پوششي و تعهدات جرايم و به اشتراكگذاري داكت، دكل و منابع در نظر گرفته شده است.