کد خبر:۳۳۷۵۳۹
ظریف در جمع خبرنگاران:

شورای امنیت بیش از این سابقه ننگین از خود به جا نگذارد/ ما از وزیر خارجه مصر خواستیم تا رفع حصر غزه را به طور جدی پیگیری کند

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: از موارد مهم این اجلاس بازسازی زیربنای غزه بود همچنین از وزیر خارجه مصر خواستیم تا رفع حصر غزه را به طور جدی پیگیری کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ محمدجواد ظریف عصر امروز در پایان اجلاس کمیته جنبش عدم تعهد در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وظیفه جهان اسلام در حمایت از غزه چیست، اظهار داشت: به هر حال مردم فلسطین برای یک حمله وسیع غیرانسانی که از همه ابزارهای پیشرفته نظامی توسط قدرت‌های بزرگ رژیم صهیونیستی تحویل داده می‌شود، قرار گرفته است.

 

وی افزود: نزدیک به یک ماه است که مردم غزه مقاومتی از خود نشان داده‌اند و این برای همه حامیان اسلام و غیرمتعهدها افتخارآفرین است.

 

ظریف تأکید کرد: همچنین برای کشورهای غیراسلامی و عربی این ضرورت وجود دارد که یک اقدام هماهنگی برای محکوم کردن رژیم صهیونیستی و حامیان آنها و همچنین فشار برای پایان دادن به این جنایات انجام دهند.

 

وزیر خارجه کشورمان تأکید کرد: سیاست ایران در جنبش عدم تعهد برای فشار برای این کشورها بوده است و ایران از ابتدا نقش برجسته‌ بین‌المللی را در این زمینه اجرا کرده است اما متأسفانه جامعه بین‌المللی نقش مناسبی در زمینه حمایت‌ از غزه نداشته است اما با این حال جنبش عدم تعهد یک نقش پیشرو داشته و امروز در شورای حقوق بشر جنبش عدم تعهد نقش مثبیتی را ایفا کرده است.

 


وی افزود: جلسه‌ای که امروز به اعتبار ایران در تهران تشکیل شد از همه جهت قابل توجه بود از جمله تعداد شرکت‌کنندگان چرا که با فرصت کمی که برای تشکیل جلسه وجود داشت و از زمانی که جلسه هماهنگی آن در ده روز گذشته در نیویورک تصمیم گرفته شد تا به زمان برگزاری اجلاس آن در تهران تعداد قابل توجهی از وزیران و معاونین وزیر در این جلسه حضور داشتند.

 

ظریف ادامه داد: امروز بیش 40 کشور در تهران شرکت کردند که این نشان‌دهنده اهمیتی است که جنبش عدم تعهد به موضوع فلسطین دارد.


وی تأکید کرد: در همه ناظران و کنش‌گران مهم ترین بیانیه که جنبش عدم تعهد در حمایت از مقاومت بیان کرد محکوم کردن رژیم صهیونیستی و کمک به مردم فلسطین برای پایان دادن به اقدامات رژیم صهیونیستی در پایان دادن حصر غزه و جلوگیری از تکرار این اتفاقات بود و حتی درخواست وتو توسط برخی از اعضای شورای امنیت درخواست شد تا از حق وتو خود خودداری کنند و همچنین با رژیم صهیونیستی نیز قطع ارتباط داشته باشند.

 

وی گفت: درخواست از دادگاه‌های بین‌المللی برای بررسی جنایات رژیم صهیونیستی و همچنین در دیوان بین‌المللی کیفری نیز مطرح شد و پیشنهاد اجلاس و همچنین کمک‌رسانی به بازسازی غزه از مهم‌ترین اهداف بود.
 

 

ظریف افزود: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که می‌توان اقدام عملی انجام داد علاوه بر کمک‌رسانی به مردم غزه در واقع برنامه‌ریزی برای بازسازی غزه است؛ به گفته وزیر امور خارجه فلسطین 17 هزار خانه تخریب شده است و 23 هزار خانه آسیب جدی دیده است.

 

وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: اکثریت قابل توجهی از مردم جهان سکوت جامعه بین‌المللی به خصوص شورای امنیت را نمی‌پذیرد و در مقابل آن بی‌تفاوت نخواهند بود دوم اینکه این کشورهای که نزدیک به 120 عضو جنبش عدم تعهد هستند و قدرت ریاست بین‌الملل دارند بتوانند این پیشنهادات و برنامه‌ها و اقدامی که خودشان اتخاذ کرده‌اند را در صحنه بین‌المللی به جلو ببرند در واقع یک حرکت مسنجم و هماهنگ در مورد مردم فلسطین انجام دهند.

 


وی با اشاره به اینکه شورای امنیت به وظایف خودش عمل نکرده است، اظهار داشت: کارشکنی‌هایی‌ صورت گرفته اما ضرورت دارد که شورای امنیت بیش از این سابقه ننگین از خود به جا نگذارد.


وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد رایزنی با مصر مبنی بر لغو حصر غزه ابراز داشت: ما به صورت جدی با مصر رایزنی داشته و من دو بار با وزیر خارجه مصر تماس تلفنی داشتم و همچنین در سطوح دیگر و آقای دکتر امیرعبدالهیان با همتای مصری خود مذاکراتی در این خصوص داشته است ما امیدواریم که دولت مصر کمک کند تا امکاناتی دارویی به مردم غزه برسد و همین طور بیماران و مجروحان فلسطینی که بیشتر کودکان هستند که در معرض جدی قرار دارند، مداوا و منتقل شوند و هنوز پاسخ قطعی در این زمینه دریافت نکرده‌ایم؛ وزیر خارجه مصر دو بار به من وعده داده است که تمام توان خود را به کار بگیرد که این موضوع را به پیش ببرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار