کد خبر:۳۳۷۸۲۲
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام شد

ساخت دستگاهی برای پیشگیری از واریس/ جلوگیری از لخته شدن خون با تحریک الکتریکی

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر دستگاهی برای جلوگیری از ایجاد لخته خونی در وریدها عرضه کردند که با ایجاد تحریک الکتریکی و حرکت عضله پا از ایجاد لخته و ابتلا فرد به واریس جلوگیری می‌کند.

دکتر علی فلاح مجری طرح دستگاه جلوگیری از واریس و ترمبوز وریدی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، ترمبوز وریدهای عمقی (DVT) را به معنای تشکیل لخته خون در دیواره داخلی وریدها دانست و گفت: در صورتی که این لخته خونی به دستگاه گردش خون ریوی برسد می‌تواند موجب آمبولی ریوی و حتی مرگ بیمار شود.

 

وی با اشاره به لزوم توجه به واریس وریدی، اظهار داشت: اگر لخته خونی تشگیل شده در وریدهای سطحی به دریچه‌های یک طرفه وریدها آسیب بزند واریس رخ داده است که در این حالت خون از دریچه‌ها در جهت عکس به سمت قلب حرکت خواهد کرد.

 

فلاح، بی تحرکی را یکی از عوامل اصلی بروز DVT و واریس ذکر کرد و ادامه داد: این بیماری در مسافرت‌های طولانی مدت و دوران بستری بیمار رخ دهد.

 

مجری طرح با بیان اینکه یکی از روش‌های پیشگیری ار بروز این بیماری را انقباض عضله پشت ساق پا است، توضیح داد: این عضله به پمپ کردن خون از وریدها به سمت قلب کمک کرده ضمن آنکه موجب بهبود گردش خون وریدی و مانع ایجاد لخته خون در ورید خواهد شد.

 

وی از طراحی و ساخت دستگاهی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: در این پروژه تحقیقاتی دستگاهی را طراحی کردیم که با رصد کردنحرکت پای فرد و در صورت نیاز اعمال تحریک الکتریکی موجب پیشگیری از لخته شده خون در وریدها می‌شود.

 

فلاح با تاکید بر اینکه این دستگاه از 4 بخش تشکیل شده است، خاطر نشان کرد: واحد تشخیص حرکت، تحریک الکتریکی، پردازش و کنترل و واحد تغذیه از جمله بخش‌های دستگاه جلوگیری از DVT است.

 

این محقق منبع تغذیه این دستگاه را باتری قابل شارژ دانست و اضافه کرد: دستگاه ساخته شده قابلیت عملکرد خودکار را نیز دارد در این حالت در صورتی که دستگاه تشخیص دهد که حرکت پای فرد برای مدت طولانی کافی نیست به کاربر هشدار برای ادامه فعالیت می‌دهد.

 

وی استفاده از امواج را از دیگر قابلیت‌های دستگاه ساخته شده ذکر کرد و در این باره توضیح داد: چنانچه بی حرکت ماندن پای فرد یعد از هشدار ادامه یابد و یا فرد به اندازه کافی حرکت نداشته باشد دستگاه با اعمال پالس جریانی مناسب موجب انقباض متناوب عضلانی پا و در نتیجه پمپ کردن خون در وریدهای عمقی خواهد شد. در صورتی که واحد پردازش اطلاعاتی مبنی بر فعالیت کافی کاربر را به واحد کنترل ارسال کند با دوره تحریک الکتریکی به طور کامل به فرد اعمال شود به کاربر برای مدتی استراحت داده می‌دهد.

 

فلاح به بیان کاربرد این دستگاه پرداخت و گفت: این دستگاه قابل استفاده برای مسافرانی که عازم سفرهای طولانی مدت هوایی و مستعد ایجاد لخته‌های خونی هستند، بیماران مبتلا به واریس عروق و بیماران بستری در بیمارستان‌ها است.

 

به گفته مجری طرح این ساخت دستگاه در فاز آزمایشگاهی قرار دارد.

     

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار