کد خبر:۳۳۷۹۱۶

آغاز ساخت 3 دستگاه اکتشاف منابع زمین‌گرمایی در کشور/تاسیس نیروگاه منابع تجدیدپذیر در مشکین شهر

رئیس گروه اکتشاف منابع انرژی زمین گرمایی سازمان انرژی نو از آغاز ساخت 5 دستگاه برای بهره برداری و اکتشاف منابع زمین گرمایی در کشور خبر داد و گفت: با همکاری 3 دانشگاه و پژوهشگاه نیرو تهیه اطلس زمین گرمایی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفت که در مرحله نهایی اس.ت

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمدرضا رحمانی عضو کارگروه انرژی زمین‌گرمایی ستاد توسعه انرژی‌های نو معاونت علمی با تاکید بر اینکه منابع تجدیدپذیر جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی هستند، افزود: سایر کشورها از حدود نیم قرن پیش با جدیت گام در مسیر تولید انرژی از منابع تجدید پذیر برداشته‌اند که از آن جمله می‌توان به استفاده از انرژی زمین گرمایی اشاره کرد.

 

رحمانی با اشاره به ویژگی‌های نیروگاه‌های زمین گرمایی، اظهار داشت: نیروگاههای تولید برق زمین گرمایی 24 ساعته فعالیت دارند و توقف آنها مانند نیروگاه‌های سوخت فسیلی نیست که علت آن هم تامین مداوم انرژی آن از داخل زمین است. در این نیروگاه‌ها سیال زمین گرمایی مرتبا از داخل چاه متصل به مخزن که در داخل زمین قرار دارد به نیروگاه وارد شده، در نتیجه نیروگاه به طور مداوم کار می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه حمایت از طرح‌هایی که مشکلات مراحل اکتشاف و بهره برداری از منابع زمین گرمایی را حل کنند مد نظر کارگروه است، ادامه داد: باید پتانسیل سنجی سراسری منابع زمین گرمایی در کشور انجام شود تا با شناسایی این منابع در سطح کشور نقشه مربوط تهیه و با برنامه‌ریزی مناسب در جهت بهره‌برداری از منابع انرژی زمین گرمایی گام برداریم. با تعیین پتانسیل هر منطقه از کشور کمکی در جهت تهیه نقشه پتانسیل‌سنجی سراسری انجام می‌شود

 

وی با ناکافی دانستن مطالعات پتانسیل سنجی زمین گرمایی در چند نقطه‌ کشور یادآور شد: متاسفانه به دلیل عدم تهیه یک نقشه کامل از گسترش منابع انرژی زمین گرمایی در کشور دید کاملی از پتانسیل و گسترش منابع زمین گرمایی در کشور وجود ندارد.

عضو کارگروه زمین گرمایی ستاد توسعه انرژی‌های نو از اقدامات این ستاد در زمینه تهیه اطلس زمین گرمایی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و خراسان جنوبی با همکاری دانشگاه های صنعتی اصفهان، صنعتی شاهرود، فردوسی مشهد و پژوهشگاه نیرو خبر داد که این مطالعات مراحل نهایی را طی می‌کند.

 

وی کمک به تجهیز آزمایشگاه دانشکده معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود در راستای اکتشاف و بهره برداری از منابع زمین گرمایی را از دیگر اقدامات این ستاد نام برد و اضافه کرد: علاوه بر آن تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه صنعتی اصفهان و پژوهشگاه نیرو نیز در دست اقدام است.

 

رحمانی به بیان اثرات تحریم‌ها در تهیه تجهیزات مورد نیاز در مرحله اکتشاف پرداخت و خاطر نشان کرد: ساخت تجهیزات مورد استفاده در مراحل اکتشاف و بهره برداری از منابع زمین گرمایی در شرایطی که کشور تحریم است مثل دستگاه‌های چاه پیمایی قابل استفاده در چاه‌های زمین گرمایی، توسعه و گسترش پمپ‌های حرارتی زمین گرمایی، مواد شیمیایی که مانع از ایجاد و رسوب در دیواره داخلی چاه های بهره برداری نیروگاه می‌شوند، ساخت روبات نمونه گیری رسوب از داخل چاه و اندازه گیری قطر چاه در محل رسوبگذاری و چند طرح دیگر را نیز در دستور کار داریم.

 

به گفته وی، ساخت روبات نمونه گیری رسوب از داخل چاه و اندازه گیری قطر چاه در محل رسوبگذاری در نیروگاه زمین گرمایی سبلان آغاز شده است.

 

رحمانی با اشاره به اینکه سوند (sond) دستگاه‌های چاه پیمایی چاه‌های زمین گرمایی بایستی تحمل دمای بالا و فشار داخلی چاه‌های زمین گرمایی را داشته باشند، گفت: تهیه و ساخت نمونه‌های پمپ‌های حرارتی زمین گرمایی به صورت پایلوت با شرکت‌های گاز استان قم و فارس و همچنین شرکت برنولی از اقداماتی است که در کارگروه در حال پیگیری است.

 

رئیس گروه اکتشاف منابع انرژی زمین گرمایی سازمان انرژی نو ایران گفت: ایجاد پایگاه تخصصی داده‌های زمین گرمایی با همکاری دانشگاه تهران از اقدامات مهم دیگری است که در حال انجام است. با راه اندازی و تقویت پایگاه داده‌های زمین گرمایی دسترسی به داده‌های زمین گرمایی کشور جهت پژوهشگران و محققین زمین گرمایی و علوم زمین میسر می‌شود و بعنوان زیر ساخت جهت اجرای پروژه های اکتشافی و بهره برداری از منابع زمین گرمایی کشور بسیار موثر است.

 

رئیس گروه اکتشاف منابع انرژی زمین گرمایی سازمان انرژی نو ایران با بیان اینکه در مشکین شهر مطالعات اکتشافی و حفر چاه برای نصب نیروگاه تولید برق از منابع زمین گرمایی این منطقه به اتمام رسیده است، بیان کرد: در این منطقه سیال زمین گرمایی به سطح زمین آورده شده که باید به نیروگاه انتقال یابد که متاسفانه در سه سال اخیر با کمبود شدید نقدینگی جهت ادامه کار مواجه بودیم و در حال حاضر منتظر تامین اعتبار کافی برای نصب و راه اندازی نیروگاه هستیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار