به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، موافقتنامه اعطای جایزه تجاریسازی فناوری میان روسای دانشگاههای منتخب و موسسات پژوهشی امضا شد و بر اساس آن حداقل 70 درصد اعتبارات تشویقی در دانشکده و یا مرکز پژوهشی مربوط به همان محقق هزینه کند و 30 درصد باقیمانده به تشخیص ریاست موسسه قابل هزینه خواهد بود.
این موافقتنامه با هدف افزایش اثربخشی سرمایه گذاری دولت در پژوهش و فناوری با اعطاء اعتبار تشویقی تجاری سازی فناوری از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دانشگاهها و موسسات پژوهشی که اقدام به تجاری سازی فناوری از طریق شرکتها و موسسات دانش بنیان میکنند تدوین شده و جایگزین سایر روشهای حمایتی معاونت از این گونه سازمانها میشود.
مدت این موافقتنامه از ابتدای سال 1393، به مدت 6 سال تعیین میشود و محصولات به فروش رسیده در سال 92 نیز مشمول این آییننامه میشوند.
بر اساس ماده 3 موافقتنامه، اعتبار تشویقی در نظر گرفته شده برای مؤسسه، 5 درصد از کل فروش محصولات تولید شده در شرکتهای برخاسته از مؤسسه تا سقف حداکثر 100 میلیارد ریال فروش در سال است و برای هر مورد تا مدت حداکثر 7 سال قابل محاسبه است. سقف محصولات مشمول این موافقتنامه برای مؤسسه، 5 محصول است.
در موافقتنامه تاکید شده است که واگذاری کلیه حقوق مادی مترتب بر مالکیت فکری فناوریهای محصولات مورد بررسی در این موافقتنامه به شرکت مربوط از طریق امضای فرم واگذاری شده و همچنین اعتبارات تخصیص یافته در این موافقتنامه مطابق با ماده 7 آییننامه صرف شود.
در آیین نامه این موافقت نامه بررسی و اعطای جایزه تجاریسازی به مؤسسه مطابق با مفاد آییننامه و رتبهبندی مؤسسات مشارکتکننده مطابق با درآمد ناشی از مفاد آییننامه از وظایف تعریف شده معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری ذکر شده است.
پس از امضای موافقتنامه، مؤسسه با شناسایی شرکتهای تابعه، مستندات فروش قطعی محصولات شرکتها را به معاونت ارایه میدهد و مؤسسه نیز باید مدارک و مستندات فروش قطعی سالیانه محصولات شرکتهای تابعه خود را بر اساس ضوابط درج شده در آییننامه، حداکثر تا پایان بهمنماه هر سال (به استثنای سال پایه موافقتنامه (1392)) به معاونت ارایه دهد، آمار مربوط به فروش اسفندماه هر سال، در محاسبات سال آتی محاسبه می شود.
مؤسسه مستندات مذکور را جهت بررسی به کارگزار ارجاع میدهد و پس از تایید منشأ فناوری توسط کارگزار، گواهی اعطای حقوق مادی مترتب بر مالکیت از طرف مؤسسه به نام شرکت صادر میشود. اعتبار هر سال مؤسسه پس از تایید کارگزار، در اسرع وقت محاسبه و در ابتدای سال بعد به مؤسسه پرداخت میشود.
مؤسسه مطابق ماده 7 (هفت) موافقتنامه، نسبت به هزینهکرد اعتبار تخصیص یافته اقدام نموده و بهصورت سالیانه گزارش نحوه هزینهکرد اعتبارات را به معاونت ارسال میکند. این اطلاعات در ارزیابی مؤسسه که در تعاملات بین معاونت و مؤسسه از جمله سقف اعتبارات موضوع موافقتنامه تعیینکننده است، مورد بررسی قرار میگیرد.
براساس این گزارش، در موافقتنامه اعطای جایزه تجاری سازی فناوری به دانشگاه ها و موسسات پژوهشی از طریق شرکت های دانش بنیان تابعه، تصریح شده است؛ در صورت تخلف مؤسسه از مفاد موافقتنامه و هرگونه اقدامی که با روح آییننامه در تناقض باشد، معاونت میتواند اقدام به فسخ موافقتنامه نموده و نسبت به تعدیه اعتبارات تخصیص یافته و خسارات احتمالی وارد آمده اقدام کند.
در صورت بروز اختلاف میان طرفین موافقت نامه در مورد هریک از مفاد موافقتنامه و یا تفسیر و اجرای آن، ابتدا موضوع از طریق گفتگو و مذاکره، میان طرفین حل و فصل شده و در غیر این صورت نظر دفتر حقوقی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فصلالخطاب است.
نمایندگان دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، تربیت مدرس، شیراز، صنعتی امیرکبیر، فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران، شهید بهشتی، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران و صنعتی اصفهان در جلسه امضای این تفاهمنامه حضور داشته و موافقت خود را با اجرای آن اعلام کردند.
موافقتنامه اعطای جایزه تجاری سازی فناوری به دانشگاه ها و موسسات پژوهشی از طریق شرکت های دانش بنیان تابعه، صبح امروز با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسط دکتر محمود شیخ زین الدین معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری و روسای دانشگاه های منتخب کشور امضا شد.