به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر سید سپهر قاضی نوری، در نشست خبری حمایت از فعالیتهای حوزه هنری را از مهمترین هدف ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز ذکر کرد و افزود: برای این منظور 10 بسته حمایتی ویژه اصحاب فرهنگ و هنر طراحی شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز با اشاره به جزئیات این بسته اظهار داشت: حمایت از طراحان در حوزههای مختلف (بسته طراحی)، حمایت از شرکتهای صادراتی و نمایشگاههای فروش محصولات ایران در خارج از کشور (بسته صادرات)، حمایت از شرکتهایی که در حوزه برندسازی محصولات صنایع دستی فعالیت کنند (بسته برندینگ) و حمایت از ثبت اصالت فرهنگی استادان حوزه فرهنگ و هنر (بسته اصالت فرهنگی) از جمله بستههای حمایتی تعریف شده در این حوزه است.
وی ادامه داد: در بستههای فوق به ترتیب ایجاد تحرک ملموس در خصوص طراحی به خصوص در حوزه مد و لباس با معیارهای فرهنگی ایرانی - اسلامی، حمایت از طرح های دانش بنیان، ایجاد تحرک صادراتی در حوزه محصولات فرهنگی، ایجاد برند بین المللی معتبر در مدت 12 تا 24 ماه و نتیجه ثبت نهایی مورد انتظار است.
قاضی نوری از تعریف بسته حمایتی نوآوران 1 و 2 خبر داد و یادآور شد: توسعه فناوری و تولید مواد اولیه مورد نیاز و اشتغال از جمله نتایج مورد انتظار معاونت در بستههای حمایت از نوآوان و فناوران در عرضههای مختلف (بسته نوآوران-1) و حمایت از تولید مواد اولیه مورد نیاز (بسته نوآوران-2) است.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز، در بسته نوسازی (حمایت از نوسازی کارگاه ها) و لیزینگ محصولات ستاد نرم (بسته توسعه بازار) به ترتیب بهبود کیفی، بهبود شرایط محیطی و فنی کارگاه ها و تقویت بازار و حفظ و توسعه اشتغال مورد انتظار است.
وی به بسته حمایت از ارتقاء کیفی خدمات و محصولات (بسته استانداردسازی) اشاره کرد و افزود: در این بسته حمایتی تعریف شده ارتقای کیفیت، شناسنامهدار کردن محصولات و خدمات، به کارگیری استانداردهای روز دنیا در تولید و ساخت و ایجاد سیستمهای تضمین کیفی مورد انتظار است از این رو ستاد میکوشد تا با ارایه وام کم بهره یا قرض الحسنه به این مهم دست یابد.
قاضی نوری از اختصاص تسهیلات 12 میلیون تومانی در حمایت از پایان نامههای دکتری و 6 میلیون تومانی در حمایت از پایان نامههای کارشناسی ارشد در زمینه به کارگیری روشهای علمی روز دنیا و مفاهیم مدیریت تکنولوژی در زمینه ساخت و تولید صنایع دستی و صنایع فرهنگی (بسته تولید علم) خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال بودجه اختصاص یافته به این ستاد مبلغ 5 میلیارد تومان است که با توجه به سرفصل ها و الگو های شناسایی شده هزینه میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم با بیان اهمیت دانش بنیان کردن فناوریهای این حوزه، اضافه کرد: هم اکنون درحوزه فعالیتهایی چون نوشت افزار، بازیهای رایانهای، اسباب بازی، تجهیزات و طراحی شرکتهای دانش بنیان امکان تشکیل دارند.
وی با بیان اینکه از آغاز فعالیت این ستاد در دولت جدید تاکنون 50 ایده به این ستاد ارایه شده است که از این تعداد 15 طرح به دبیرخانه ستاد ارسال شده و بیش از 10 طرح تایید اولیه را گرفتهاند، اظهار داشت: با تقسیم بندی انجام شده از تعداد طرحهای مورد تایید سه طرح در حوزه صادرات، 5 طرح در حوزه صنایع دستی، سه طرح در حوزه بازیهای رایانهای و یک طرح در حوزه نوشت افزار قرار گرفتهاند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز با اشاره به حمایتهای این ستاد از ساخت اسباب بازی بومی گفت: هم اکنون سند بالای دست ما ویژه این مبحث در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین است و امیدواریم به زودی شاهد تولید انبوه و صادرات اسباب بازی داخلی به خارج از کشور باشیم.
قاضی نوری حلقه مفقوده تحقق اقتصاد فرهنگ و هنر را عدم توجه به مرحله قبل تولید (طراحی) و بعد از تولید محصول (بازاریابی) دانست و یادآور شد: متاسفانه نگاه اشتباه به چرخه تولید موجب شده که تمامی بودجه ها و هزینه ها در این مرحله انباشت شود.
وی همچنین از امضای تفاهم نامه سه جانبه میان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با مراکز رشد دانشگاههای هنر اصفهان و هنر اسلامی تبریز و پار کهای علمی فناوری خبر داد و افزود: پیرو عقد این تفاهم نامه فارغ التحصیلان رشته هنر و صاحبان ایده میتوانند با مراجعه به این مراکز از حمایتهای اولیه برای تجاری سازی ایدههای خود بهره بگیرند.
وی با ابراز تاسف از کمبود نیروی متخصص در حوزه فرهنگ و هنر به وجود تنها یک عضو هیات علمی در این حوزه اشاره کرد و گفت: برای حل این مشکل بر آنیم تا رشته های دانشگاهی مرتبط با هنر و فرهنگ را در میان رشته های دانشگاهی مقطع دکترا و کارشناسی ارشد وارد کنیم.