کد خبر:۳۳۹۰۹۳
گزارش «خبرگزاری دانشجو» از بارش شهابی 

شهاب باران آسمان از ذرات به جا مانده از دنباله‌دار/ بهترین وضعیت رصد شهاب‌ها

دبیر اجرایی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران بارش شهابی برساوشی یکی از مهمترین رویداد‌های نجومی سال توصیف کرد و گفت: منشا بارش شهابی برساوشی از ذرات به جا مانده از دنباله‌دار است که امروز و فردا به اوج بارش خود خواهد رسید. 

گروه علمی  «خبرگزاری دانشجو»، بارش شهابی در هنگام عبور سیاره زمین از میان توده‌ای از ذرات در فضا رخ می‌دهد. در این مواقع تعداد زیادی شهاب در جو زمین می‌سوزند. هر بارش شهابی در ناحیه مشخصی از آسمان اتفاق می‌افتد و به این محل کانون بارش گفته می‌شود.

 

در طول سال زمین از میان توده‌های ذرات عبور می‌کند. این توده ذرات به جا مانده از عبور سیارک‌ها و دنباله‌دارها است.  ازاین رو از ناظران زمینی همواره شاهد بارش شهابی هستند که مهمترین بارش‌های شهابی بارش شهابی برساورشی است.

 

منشا این بارش دنباله‌دار سوئیفت- تاتل است و دوره تناوب این دنباله دار 130 سال یکبار است. آخرین باری که این دنباله‌دار به ملاقات خورشید آمد سال 1992 میلادی بوده است.

 

هر زمان که این دنباله‌دار به خورشید نزدیک می‌شود به دلیل آنکه گرد و غبار و بازمانده‌های بسیاری در مسیر خود بر جای می‌گذارد، بارش‌های شهابی غنی از شهاب ایجاد می‌کند به گونه‌ای که در بارش شهابی سال‌های 1992 و 1990 از این دنباله‌دار، شهاب‎های زیادی مشاهده شد.

 

اسدالله قمری نژاد دبیر اجرایی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه بارش‌های شهابی هر سال اتفاق می‌افتد، گفت: زمانی که زمین در مدار خود در حال حرکت است گاهی یکی از مدارهای دنباله‌دارها و یا سیارک‌ها را قطع می‌کند که در این صورت ذرات جدا شده از سیارک‌ها و دنباله‌دارها وارد جو زمین می‌شود.

 

وی با بیان اینکه این ذرات به دلیل بالا بودن دما، سرعت و اصطکاک در جو زمین شروع به سوختن می‌کنند، اظهار داشت: از این رو هنگامی که این ذرات در مدار زمین حرکت می‌کنند ردی را از خود بر جای می‌گذارد که ما از آن به عنوان "شهاب" یاد می‌کنیم.

 

جزئیات بارش شهابی برساوشی

 

قمری نژاد با اشاره به جزئیات بارش شهابی برساوشس، خاطر نشان کرد: منشا این بارش شهابی دنباله‌داری به نام "سویفت-تاتل" (Swift-Tuttle) است که حدود 130 سال یک بار حرکت، مدار خورشید را کامل می‌کند.

وی با اشاره به زمان اوج این بارش شهابی، یادآور شد: اوج بارش این پدیده امروز سه‌شنبه 21 فردا چهارشنبه 22 مردادماه خواهد بود.

 

وی بهترین رصد ZHR (تعداد شهاب‌هایی که در یک ساعت قابل مشاهده است) این دنباله دار را متعلق به سال 2004 دانست و گفت: برای مشاهده مجدد بهترین شرایط بارش این دنباله باید تا سال 2028 منتظر باشیم.

 

اهمیت بارش سویفت-تاتل

دبیر اجرایی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران اهمیت این بارش را تعداد بارش، بزرگی و درخشندگی آن ذکر کرد و یادآور شد: اوج بارش امروز سه‌شنبه 21 مرداد ماه است که در صورت وجود شرایطی چون قرار گرفتن در کانون بارش‌ها، صاف بودن آسمان و عاری بودن آسمان از غبار و بخار می‌توان این پدیده زیبای نجومی را مشاهده کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار