کد خبر:۳۳۹۲۷۱
به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری؛

رونمایی از سامانه سنجش نرخ واقعی تولید علم در کشور/ کشف سرقت علمی مقالات

مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم در حالی از سامانه «سمیم نور» که یکی از ابزارهای لازم برای سنجش نرخ واقعی تولید علم در کشور که برای کشف سرقت ادبی و علمی کاربرد دارد، رونمایی کرد.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، از آنجایی که سرقت ادبی در مراکز علمی و پژوهشی یکی از مهم ترین مشکلات کشور محسوب می‌شود ضرورت وجود سامانه‌ای که بتواند این سرقت های علمی را کشف کند همواره محسوس بوده است. در همین راستا مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم از سامانه «سمیم نور» که یکی از ابزارهای لازم برای سنجش نرخ واقعی تولید علم در کشور است رونمایی کرد.

 

وظیفه اصلی این سامانه اعلام مشابهت‌های متونی است که در مقالات و پایان نامه‌های مراکزعلمی وجود داشته و برای کشف سرقت ادبی و علمی کاربرد دارد.

 

«سمیم نور» به عنوان یکی از پایگاه‌های ملی کشور بوده و یکی از بخش‌هایی است که به دستیابی اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ کمک می‌کند. این سامانه می‌تواند دانشگاهیان و مراکز علمی کشور را در تعیین اصالت مطالب علمی و تدوین اثر واقعی مولف کمک کند.

 

این سامانه از خط و زبان فارسی پشتیبانی کرده و هرنوع مشابهت‌یابی و یا کشف سرقت ادبی را با استفاده از  بانک اطلاعات انباشته از متون مورد استناد بررسی می‌کند.

 

در این سامانه از ابزارهای جست وجو و هوش مصنوعی برای شناسایی جعل و سرقت علمی استفاده شده است.

 

روش کار این سامانه به این صورت است که ابتدا متنی را بر روی صفحه اصلی این سایت آپلود کرده و سپس سامانه متن را در کمتر از یک دقیقه با مجموعه‌ای از بانک‌های اطلاعاتی که شامل میلیون‌ها صفحه از مجلات حوزه علوم‌انسانی و علمی و پژوهشی و مقالات است، مقایسه می‌کند و درصد مشابهت متن و محل دقیق مشابهت دو متون را با رنگ‌های مشخصی به کاربر نمایش می‌دهد.

 

در بخش آیات و احادیث این سامانه ممکن است آیات و روایات مشهور و اشعار را نیز تکرارپذیر نشان دهد که برای رفع این مسئله کاربران باید با نادیده گرفتن گزینه‌های آیات و روایات و اشعار از تکرارپذیری ممانعت کنند تا دقت در مشابهت یابی را افزایش پیدا کند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار