کد خبر:۳۳۹۵۸۰

اعطای عنوان نخستین زن دریافت کننده نوبل ریاضیات به ریاضیدان ایرانی

دکتر مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی با ارائه راه حلی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی توانست عنوان تاریخی «نخستین زن دریافت کننده جایزه فیلدز» را از آن خود کند.
اعطای عنوان نخستین زن دریافت کننده نوبل ریاضیات به ریاضیدان ایرانی

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر مریم میرزاخانی، بانوی ریاضیدان ایرانی که تاکنون افتخارات پرشماری را کسب کرده است، با کسب جایزه مدال «فیلدز» که از به عنوان «نوبل ریاضیات» از آن یاد می‌شود، عنوان تاریخی «نخستین زن دریافت کننده جایزه فیلدز» دست یافت.

 

این ریاضیدان برجسته ایرانی که اکنون در دانشگاه‌های معتبر پرینستون و استنفورد ایالات متحده تدریس می‌کند، 37 ساله و متولد تهران است. وی از دانش آموختگان رشته ریاضی دانشگاه صنعتی شریف است که پس از پایان دوره کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت.

 

ریاضیدانان مدت‌های طولانی به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی بودند و در این میان دکتر میرزاخانی در دانشگاه پرینستون با استفاده از محاسبه عمق حلقه‌های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی بهترین راه حل را برای این مساله یافت. وی تلاش دارد تا معمای ابعاد گوناگون فرم‌های غیر طبیعی هندسی را حل کند. در صورتی که جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند، ابتکار وی به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک خواهد کرد.

 

میرزاخانی که چندی پیش جایزه ۲۰۱۴ موسسه ریاضی Clay را نیز دریافت کرده است در سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه آمریکایی «پاپیولار ساینس» به عنوان یکی از ۱۰ ذهنِ جوان برگزیده سال در آمریکای شمالی معرفی شد. وی جوایز علمی متعدد دیگر از جمله جایزه ستر انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ را در کارنامه علمی خود دارد.

 

این ریاضیدان برجسته ایرانی که به دلیل تحقیقات برجسته اش در حوزه هندسه و نظریه ارگودیک کاملا شناخته شده است به همراه آرتور آویلا، مانجول بهارگوا و مارتین هایرر مدال فیلدز ۲۰۱۴ را امروز در کنگره بین المللی ریاضیات که در سئول کره جنوبی برگزار می شود، دریافت می کند.

 

بنابر اعلام داوران، مریم میرزاخانی در زمینه نظریه سطوح ریمانی و فضاهای مدولی آن به پیشرفت های چشمگیری نائل آمده و افق‌های جدیدی را در این رشته گشوده است.

 

مدال فیلدز از سال ۱۹۳۶ هر چهار سال یکبار به برترین ریاضیدانان جوان (زیر ۴۰ سال) جهان اعطا می شود که میرزاخانی، نخستین زن برنده این جایزه به شمار می رود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار