دکتر مهدی زارع در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به زلزله امروز منطقه دماوند، افزود: این زلزله با بزرگای 4.2 در مقیاس ریشتر در منطقه دماوند رخ داده که داری شتاب قابل توجهی بوده است.
وی کانون احتمالی این زلزله را گسل لار ذکر کرد و اظهار داشت: گسل لار در دره لار قرار دارد و بخشی از آن از زیر آتشفشان دماوند عبور کرده است و به نظر می رسد گسل لار موجب این زمین لرزه شده است.
زارع با تاکید بر اینکه زلزله امروز دماوند مربوط به آتشفشان دماوند نبوده است، ادامه داد: اگر در منطقه آتشفشانی در مدت 6 ماه 100 رخداد زلزله با بزرگای 2 تا 3 داشته باشیم و در صورت انفجار در قله آتشفشانی این تعداد به 600 تا 700 زلزله میرسد از این رو ثبت یک زلزله تکنوتیکی با بزرگای 4.2 به خودی خود نمیتواند مقدمه انفجار قله باشد.
دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله منشا زلزلههای تکنوتیکی فعالیت گسلها ذکر کرد و ادامه داد: زلزله امروز دماوند مربوط به زلزله آتشفشانی نبوده است و به دلیل انفجارات آتشفشانی اتفاق نیفتاده است ولی در جایی رخ داده است که نزدیک آتشفشان دماوند است و در زون آتشفشانی دماوند اتفاق افتاده است و پهنه فعالی است.
وی با تاکید بر اینکه در این رخداد باید بیشتر به اثرات تکنوتیکی زلزله امروز توجه کرد تا زلزله آتشفشانی، یادآور شد: این زلزله در 80 کیلومتری شمال شرقی تهران در فرادیواره گسلهای لار و مشا رخ داده است و از نظر فعالیت گسلهای مرکز البرز به ویژه گسلهای لار و مشا باید دقت و توجه بیشتری به فعالیت لرزه خیزی شود از سوی دیگر جمعیت زیادی در این منطقه ساکن هستند و گسل مشا نیز از 35 کیلومتری شمال شرق تهران عبور میکند.
زارع با بیان گسل لار زلزله تاریخی شناخته شده ای ثبت نشده است، ادامه داد: ولی گسل بایجان و زلزله مشا در این منطقه هست که لرزه های مهمی ایجاد کرده است.