به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، گسترش علم و صنعت باعث شده است انسانها بتوانند در آسایش و با راحتی بیشتری زندگی کنند.
این گسترش صنعت اگر چه مزایای فراوان و بیشماری دارد اما کم نیستند معایب و معضلاتی که از طریق همین پیشرفت به افراد وارد میشود.
این را میتوان از افزایش مرگ و میر ناشی از تصادف گرفته تا افزایش مزاحمان تلفنی به دلیل امکان استفاده آسان و گسترش شمارههای تلفن در کشور در نظر گرفت.
هر فرد یک گوشی همراه
جمله «هر انسان، یک گوشی همراه» شعار اپراتورها و سازندگان گوشی همراه در ابتدای مسیر بود که به دلیل گرانی و هزینههای گزافی که داشتند به نظر دور از ذهن میآمد و به نظر بسیاری از منتقدان غیرممکن میرسید اما این در حالی است که بر اثر صنعتی شدن جوامع و امکان تولید این محصولات اکنون به قیمتهای پایین در دسترس همه قرار دارد.
از گوشیهای چند میلیونی تا تبلت چند صد هزار تومانی
آنچه امروزه به عنوان یک شغل پردرآمد و پرسود تبدیل شده است مغازههای فروش و عرضه دستگاه تلفن همراه و تبلت است.
دستگاههایی که از طیف قیمت میلیونی وجود دارد تا دستگاههای بیکیفیت چینی چند هزار تومانی که هدفی جز پرکردن بازار از این دستگاهها نیست و پس از ایجاد اعتیاد بین مشتریان خود سودهای کلانی را به جیب خواهد زد.
یک سیم کارت بخرید و هزاران هدیه دریافت کنید
بر خلاف تصورها رقابت در عرصه تولید و توزیع گوشی و سیم کارت در کشور چنان رونق یافت که علاوه بر اینکه محصولات ارتباطی فروش مناسبی داشتند شرکتهای مخابراتی و تولیدی از طریق سودهای به دست آورده از فروش این محصولات اقدام به فعالیتهای مختلف برای برنامهریزی به منظور جذب مشتری میکنند.
این تبلیغ با روشهای مختلف از واگذاری ۲ سیم کارت به قیمت یک سیم کارت گرفته تا فروش سیم کارتهای دانشآموزی با تخفیفات فراوان و فروش گوشیهای ارزان قیمت به جذب مشتری میپردازند.
کودک ۲ ساله تبلت به دست
شاید تلفن همراه، تبلت و ... برای بسیاری از افراد وسیله کار باشد و در واقع با استفاده از این وسایل بسیاری از فعالیتهای روزمره خود را انجام دهند اما متاسفانه با کاهش چشمگیر قیمتها این دستگاهها تبدیل به اسباببازی کودکان کمسن و سال شده و هیچ کارایی برای آنان ندارد.
نارنجک در دستان کودکان است
به نظر شما سن پنج تا ۶ سال برای استفاده از ابزارهای ارتباطی چون تبلت و موبایل متصل به اینترنت مناسب است؟
بیشک در دنیای اینترنت اطلاعاتی وجود دارد که درک و فهم آن برای کودک سخت است و آگاهی کودکان زودتر از زمان مناسب باعث بلوغ زودرس در آنان میشود.
کودکان قربانیان جنگ نرم
برخلاف جنگ سخت که کشتههایش بیشتر مردان و افراد دارای سن بالاست و از نظر جسمی لطمههای زیادی را به دنبال دارد قربانی جنگ نرم افکار کودکان و نوجوانانی است که در اثر این جنگ دچار آسیب شده و مشکلات فراوانی را در آینده برای آنان به دنبال خواهد داشت.
از بین رفتن آرامش روانی، افزایش معضلات اجتماعی، گسترش فساد در جامعه و کاهش آرامش از مهمترین پیامدهایی است که میتوان برای افزایش این وسایل ارتباطی نام برد.
بازیهای منافی عفت که به فرهنگ ما نمیخورد
بیشتر کودکانی که از تبلت و دستگاههای مشابه استفاده میکنند برای بهرهگیری از بازیهای متفاوت آن است، بازیهایی که توسط کشورهای غربی ساخته شده و هیچ ارتباطی با فرهنگ اسلامی ما ندارد و حتی برای از بین بردن تفکر اسلامی در جامعه ایجاد شده است.
گسترش روابط نامشروع دختران با پسران و پوششهای نامناسب دختران در این بازیها را میتوان نشات گرفته از این تاثیر دانست.
در بسیاری از بازیها قهرمان بازی رفتارهای منافی عفت انجام میدهد و به دلیل همزاد پنداری کودکان با این افراد این رفتار در ضمیر ناخودآگاه آنان تاثیر گذاشته و قبح خود را از دست میدهد.
فرار از دست پلیس بیشترین مضمون بازیهای رایانهای
بسیاری از بازیهای رایانهای با رفتار خلاف قانون توسط قهرمان بازیها آغاز میشود و با گریز از دست ماموران قانون دنبال میشود و افراد در دنیای مجازی قانونشکنی را به راحتی تجربه میکنند.
هنگامی که افراد به راحتی در فضای مجازی اقدام به قانونشکنی میکنند ترس از رفتار خلاف قانون را از دست داده و در محیط حقیقی نیز به راحتی اقدام به رفتارهای غیرقانونی میکنند.
حریمهایی که شکسته میشود
کارشناس مشاور اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: همواره تکنولوژی با خود آسیبهای متعددی به همراه دارد.
حمید بهبودی با بیان اینکه استفاده از هر ابزاری فرهنگ خود را لازم دارد، تصریح کرد: در این زمینه به کودکان لطمههای فراوان و جبرانناپذیری وارد میشود.
وی با اشاره به بازیهای آنلاین و گسترش آن در بین کودکان خاطرنشان کرد: برای اینکه کودکان بتوانند در این بازیها حضور یابند باید هزینه زیادی صرف کنند.
کارشناس مشاور اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه این بازیها جیب شرکتها را پر میکند، اعلام کرد: بیشتر بازیهای موجود با هنجارهای فرهنگی و دینی ما همخوانی ندارد.
کودکان وقتی برای انجام فعالیتهای دیگر ندارند
بهبودی با بیان اینکه استفاده زودهنگام کودکان از دستگاهها میتواند خطرناک باشد، گفت: این بازیها میتواند بخش اعظمی از فعالیتهای افراد از جمله تحصیل آنان را تحتالشعاع قرار دهد.
وی با بیان اینکه این بازیها برای افراد دارای رده سنی بالا نیز مناسب نیست، اظهار کرد: دلیلی برای اینکه کودکان پنج تا ۶ ساله تبلت داشته باشند، وجود ندارد.
جرات نه گفتن به فرزندان را بیاموزید
بسیاری از والدین علت اصلی تهیه تبلت و گوشی را برای کودکانشان را اصرارهای مکرر کودکان میدانند و میخواهند خود را از دست اصرارهای دائمی فرزندشان نجات دهند ولی این کار نه تنها راهکاری برای رفع مشکل نیست بلکه عواقب جبرانناپذیری برای آینده کودکان دارد چراکه افراد به انزوا کشیده شده و از نظر اجتماعی مشکلات و عواقب متفاوتی را برای آنان به دنبال خواهد داشت.
برای کودکان خود حریم قائل شویم
نظارت بر محتوای بازیها، پیشگیری از اتصال دائم تبلت به اینترنت و مشخص کردن زمان برای بهرهگیری از این دستگاهها راهکارهایی است که والدین میتوانند با انجام آن از بسیاری از مشکلات پیشگیری کنند.
کودکان با سنین پایین نباید در فضای ارتباطی تنها رها شوند و باید با حضور خانواده و در کنار والدین از این ابزارها استفاده کند.
از وقتی تبلتم را کنار گذاشتم وقت آزاد بیشتری دارم
مبینا رجایی در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: من یک ساله پیش تبلت خریدم اما در زمان داشتن تبلت وقت کمی برای انجام کارهای خود داشتم و به همین دلیل آن را کنار گذاشتم.
این نوجوان با بیان اینکه این دستگاه برای او کارایی مفیدی نداشت، تصریح کرد: بازیهای رایانهای وقت زیادی را از صاحب خود میگیرد و مجالی برای فعالیتهای دیگر به افراد نمیدهد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون فرصت زیادی برای فعالیتهای خود دارد، عنوان کرد: من هیچ استفاده کاربردی از دستگاه تبلتم نداشتم.
منبع: فارس