کد خبر:۳۵۰۱۵۷

ارائه روش اقتصادی برای تولید گرافن مورد نیاز صنعت نانو الکترونیک

محققان دانشگاه لرستان برای بررسی ساختار گرافین هیدروژن‌دار، روشی نوین و کم هزینه برای ساخت این مواد پرکاربرد در صنعت نانو الکترونیک و ترانزیستور ارائه کردند.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، طیف‌سنجی اتلاف انرژی الکترونی، ابزاری بسیار دقیق و شناخته شده برای تعیین ویژگی‌هایی چون خواص ساختاری، الکترونی و پیوندهای شیمیایی مواد است. در آزمایشگاه‌های پیشرفته دنیا، این خاصیت با استفاده از دستگاه میکروسکوپ الکترونی اندازه‌گیری می‌شود که از گران قیمت‌ترین و در عین حال دقیق‌ترین ابزارهای بررسی ساختار درونی مواد است.

 

از سوی دیگر تهیه‌ نمونه با ابعاد بسیار ظریف که قابلیت استفاده در دستگاه میکروسکوپ الکترونی را داشته باشد از جمله نکات زمان‌بر بوده و نیازمند دقت فوق‌العاده است.

 

از این رو محققان دانشگاه لرستان با بهره‌گیری از محاسبات و با کمترین هزینه‌ها، ویژگی‌های ساختار جدید گرافین هیدروژن‌دار را بررسی کردند و شباهت‌ها و تفاوت‌های آنها با گرافیت و گرافین مورد مطالعه قرار دادند

 

این مطالعات منجر به شناخت خواص الکترونی گرافین هیدروژن‌دار شده است. به دلیل پتانسیل بالقوه‌ این ماده و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد آن نسبت به لایه‌ی گرافینی و گرافیت، استفاده از نتایج این تحقیقات در صنعت نانوالکترونیک و تجهیزات الکترونیکی، همچون تولید ترانزیستورها، سودمند خواهد بود.

 

ضمن اینکه، به ‌خاطر بهره‌گیری از شبیه‌سازی فیزیکی به‌جای استفاده از دستگاه پرهزینه و گران‌قیمت میکروسکوپ الکترونی، اقدامی به‌ صرفه برای تعیین خواص گرافین هیدروژن‌دار است و سبب کاهش هزینه‌ها خواهد شد.

 

لایه‌ی گرافینی علی‌رغم ویژگی‌های جالب و متفاوت خود، به دلیل رسانندگی بالا و قابلیت زیاد حرکت حامل‌های بار در آن، در تولید ترانزیستورهای اثر‌- میدانی غیرقابل استفاده است. با نتایج و توصیفات ارائه شده در این مطالعه، می‌توان در نیل به تولید ترانزیستورهای گرافین هیدروژن‌دار، به سرعت و دقت بیشتری دست یافت. پیش از این مطالعه، این نوع طیف‌سنجی در مورد گرافین هیدروژن‌دار و قیاس آن با گرافیت و گرافین اندازه‌گیری نشده بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار