به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» دکتر محمد واسعی، در نشست شورای عالی ستاد که با حضور نخبگان این عرصه با بیان اینکه نقشه راه این ستاد در سه بخش یک، سه و پنج ساله با عنوان نقشه راه جامع ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی در حال بررسی است، افزود: نقشه راه این ستاد تهیه شده است اما باید دوباره بازبینی شود و در نهایت به مرحله اجرا برسد.
دبیر ستاد علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی با اشاره به حمایتهای این ستاد از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، اظهار داشت:ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی از سال 87 تاکنون سعی داشته تا بر اساس اهداف معین شده ضمن سیاستگذاری و اجرای امور راهبردی، طی فرایندی هدفمند و با ماموریتهای مشخص از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان حمایت کند.
وی برگزاری کارگاههای دانشکده فناوری نوین دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدرسه تابستانی رویان و شرکت سلول بافت زیست را از جمله کارگاههای آموزشی مورد حمایت این ستاد نام برد و ادامه داد: بر اساس آمار موجود در حوزه تولید مقالات کشورهای خاورمیانه و نمودار رشد تولید علم، کشور ایران پس از رژیم اشغالگر قدس دومین رتبه را در هر دو زمینه دارد.
واسعی با اشاره به این موضوع که به طور متوسط ستاد بین 6 تا 8 میلیارد تومان بودجه در اختیار دارد گفت: از سال 88 تاکنون 18 شرکت دانش بنیان مورد حمایت ستادقرار گرفته و طرحهای آنها بودجه دریافت کرده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر تعداد 2 مراکز رشد فعال داریم ضمن آنکه تعداد 2 اختراع مرتبط با سلولهای بنیادی در خارج از کشور ثبت شده است که مورد حمایت ستاد قرار گرفتند علاوه بر آن 58 اختراع مرتبط ثبت شده در داخل کشور در حوزه سلولهای بنیادی و مهندسی بافت گزارش شده است.
واسعی درباره مراکز سلول درمانی فعال در زمینه پیوند سلولهای بنیادی خونساز اظهار کرد: بیمارستان شریعتی، بیمارستان طالقانی، بیمارستان نمازی شیراز، بیمارستان منتصری مشهد (نیمه فعال)و بیمارستان امام خمینی (نیمه فعال) از جمله این مراکز هستند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی درباره مراکز سلول درمانی در حال بهره برداری و ساخت پیوند سلول های بنیادی خونساز گفت: بیمارستان مفید، مرکز طبی اطفال، بیمارستان امیر شیراز، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و بیمارستان قاضی تبریز از جمله این مراکز هستند.
وی درباره طرحهای کلان زیر ساختی فناوری ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول بنیادی گفت: ایجاد موسسات طب بازساختی، تولید حیوانات آزمایشگاهی و Hla Registry بانک Hla ملی از جمله طرحهای کلان زیر ساختی است.
دکتر واسعی بیان کرد: دستورالعمل ملی استفاده از سلول و فراورده های سلولی در کارآزمایی های بالینی و کاربردهای درمانی نیز تدوین شده و برای رسیدن به مرحله اجرایی نیاز به برنامه ریزی دارد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی در بخش دیگری از گزارش شورای عالی این ستاد به تشریح عناوینی چون فناوری های مورد حمایت ستاد، تجهیزات و مواد مصرفی سفارشی مورد حمایت ستاد، جدول ارزشیابی فعالیت های دانشگاه ها و مراکز در حوزه سلول های بنیادی در سال 91، نتایج ارزشیابی دانشگاه ها و مراکز در حوزه سلول های بنیادی در سال 91، فراخوان سال جاری و فراخوان دانشجویی سال جاری پرداخت.