کد خبر:۳۵۰۳۶۴

ایجاد پایلوت کاهش هدر رفت آب در علوم و تحقیقات/ بررسی میزان تغییر اقلیم در دو منطقه کشور

مدیرگروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات، از اجرای پایلوت کاهش هدر رفت انرژی و آب خبر داد و گفت: در کنار سایر پروژه‍‌های تحقیقاتی اقدام به بررسی تغییر اقلیم مناطق حورالعظیم خوزستان و گاندو سیستان و بلوچستان شده است.

به گزارش  گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر زهرا عابدی با اشاره به میزان هدر رفت آب و انرژی در کشور افزود: با توجه به رشد سودآوری و کاهش هزینه‌ها و هدررفت آب و انرژی در پروژه‌های اجرا شده در بنگاه‌های صنعتی توسط محققان واحد علوم و تحقیقات، تأسیس پایلوت MFCA یا (Material Flow Cost Accounting) در این واحد دانشگاهی به منظور کاهش هدررفت مواد و منابع انرژی و رسیدن به حداکثر کارایی و حداقل سازی و نیز استفاده از ظرفیت‌های بلااستفاده در واحدهای تولیدی هزینه در راستای تبدیل واحد علوم و تحقیقات به دانشگاه سبز در دستور کار قرار گرفت.

 

مدیر گروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه این واحد درصدد است تا با گسترش فعالیت‌های پژوهشی، عملیاتی کردن تحقیقات و اجرای پروژه‌های  MFCAدر تنوع درآمدزایی دانشگاه موثر باشد، اظهار داشت: در این راستا، دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات، ارتباطی تنگاتنگ با سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان ملی بهره وری ایران و سازمان حمل و نقل ریلی برقرار کرده است.

 

وی با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات در راستای بهره وری سبز، با سازمان های مختلف، از جمله  سازمان ملی بهره وری ایران، همکاری دارد، یادآور شد: گروه اقتصاد محیط زیست، با محاسبه هزینه‌ها و منافع خارجی و اجتماعی ، نقش مهمی در ارتقاء سطح سودآوری ، بهره وری، کاهش اتلاف مواد و انرژی و آلودگی‌های محیط زیست دارد که طبیعتا این موارد در راستای حصول اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار است.

 

مدیرگروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات با اشاره به تآسیس مقطع دکتری رشته اقتصاد محیط زیست خاطر نشان کرد: گروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات از مهرماه سال جاری، در مقطع دکتری اقتصاد محیط زیست دانشجو می‌پذیرد.

 

وی تعیین ارزش و رقم پولی منابع و ذخایر طبیعی و زیست محیطی را یکی از اهداف رشته اقتصاد محیط زیست دانست و ادامه داد: ارزشگذاری منابع طبیعی و زیست محیطی همچون دریاچه پریشان، تالاب شادگان، خلیج گرگان، میانکاله، پارک ملی تندوره و رود کارون و بررسی تغییرات اقلیم، قیمت گذاری سوخت تعیین هزینه‌های اجتماعی Social Cost و منافع و هزینه‌های خارجی External Benefit ،External Cost در راستای نیل به اهداف توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست، از جمله اقدامات انجام شده برای کاربردی شدن پروژه‌های دانشجویان است.

 

وی از تعریف طرح‌های کاربردی در گروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات با هدف برآورد ارزشگذاری منابع زیست محیطی و بررسی تغییر اقلیم (Climate Change )خبر داد و گفت: تغییر اقلیم ناشی از افزایش شتابنده مصرف منابع انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و نیز خانواده‌ها، باعث افزایش آلاینده‌ها و در نتیجه گرم شدن زمین و وارونگی هوا است.

 

عابدی تعریف رساله‌های کاربردی، اجرای پروژه‌های پژوهشی در صنایع گوناگون و برگزاری سمینارهای بین المللی با همکاری صنایع، سازمان محیط زیست، سازمان ملی بهره وری ایران و نهادهای بین المللی بهره وری و زیست محیطی در حوزه اقتصاد محیط زیست را از جمله برنامه‌های این گروه دانست.

 

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم غیرطبیعی ناشی از عملکرد انسان ، جبران پذیر نیست، گفت: گروه اقتصاد محیط زیست، با بررسی و به کارگیری مدل‌های مختلف مرتبط، تغییر اقلیم ایجاد شده در دو منطقه حورالعظیم در خوزستان و گاندو در سیستان و بلوچستان در ایران را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است .

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار