کد خبر:۳۵۰۶۲۷

ساخت پلیمرهای فوق جاذب برای حوزه پزشکی از سوی محققان کشور

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بهره‌گیری از فناوری نانو پلیمری فوق جاذب تولید کردند که قابل استفاده در حوزه پزشکی، کشاورزی و فناوری‌های پیشرفته نساجی است.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، پلیمر پلی آمید یکی از پرمصرف‌ترین پلیمرهایی است که کاربردهای فراوانی در زمینه‌های مختلف دارد. ساختار شیمیایی خاص این پلیمر سبب شده است که انتخاب گروه مناسب رنگ‌زاها و نحوه رنگرزی آنها با مشکلات و محدودیت‌هایی روبرو شود. در صورت انتخاب نامناسب رنگ‌زا، مشکلاتی در کسب ثبات‌ عمومی بالا، به‌خصوص در محدوده رنگ‌های تیره و سیاه، رخ خواهد داد.

 

این‌گونه مشکلات، تولیدکنندگان را به تهیه مواد خام رنگی، ذوب‌ریسی و تولید پلیمرهای رنگی وادار می‌کند. این امر مستلزم امکانات پیچیده و صرف هزینه‌ای بالا است از این رو محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در طرح پژوهشی که اجرایی کردند به دنبال روشی جهت رفع این مشکل و بهبود خواص رنگ‌پذیری پلیمر پلی آمید بودند.

 

نتایج این طرح، دستیابی به پلیمر پلی آمید سوپر جاذب با هزینه‌ای پایین و بهره‌گیری از روشی جدید را فراهم کرده است به گونه‌ای که میزان رنگ‌پذیری برخی پلیمرهای پلی‌آمید اصلاح شده به بیش از 30 برابر افزایش یافته است. این پلیمرها به عنوان پلیمرهای سوپر جاذب قابل کاربرد در صنایع مختلفی از جمله پزشکی و بهداشتی، کشاورزی و نساجی خواهند بود.

 

میزان جذب ماده رنگزای نمونه‌های اصلاح شده با افزایش چشمگیری روبرو شده است؛ به گونه‌ای که این مقدار در نمونه‌ای که از دندریمر نسل دوم برای اصلاح آن استفاده شده است، به بیش از 30 برابر افزایش یافته است. ضمن این‌که ثبات‌ شستشوی نمونه‌های اصلاح شده بدون تغییر باقی مانده و ثبات نوری آنها تا حدودی افزایش یافته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار