کد خبر:۳۵۰۶۹۷
تور علمی- 11

حفاظت از خطوط نفت و گاز از طریق تلفن همراه امکان پذیر شد

با دستگاهی از سوی محققان کشور از این پس متخصصان خطوط لوله انتقال نفت و گاز می‌توانند، با استفاده از تلفن همراه به ایستگاه‌های حفاظت کاتدیک این خطوط سرکشی کنند ضمن آنکه با هوشمند کردن این دستگاه میزان سرکشی نیروی انسانی از خطوط نفت کاهش بافته است.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» متخصصان یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خلیج فارس دستگاه رکتیفایر(همسوکننده) برای سیستم حفاظت کاتدی طراحی کردند که هوشمند است و با استفاده از سیستم GSM نصب شده بر روی آن، از طریق شبکه تلفن همراه قابل دسترسی است.

 

حفاظت کاتدی یک سیستم جلوگیری یا کاهش سرعت خوردگی فلزات است که با اعمال یک ولتاژ خاص و کنترل شده به سازه فلزی، روند خوردگی و فرسایش آن را کند می‌کند. رکتیفایر نیز وظیفه اعمال جریان خارجی را در این نوع حفاظت بر عهده دارد.

 

محققان این شرکت مشاهده کردند که هزینه‌های تعمیر و نگهداری سیستم‌های رکتیفایر موجود در کشور بالا است از این رو اقدام به طراحی و ساخت نمونه جدید و ارتقاء یافته رکتیفایر کردند تا پاسخگوی خطوط لوله انتقال نفت و گاز باشد.

 

رکتیفایر عرضه شده علاوه بر صنایع نفت و گاز، در حوزه نیرو و صنایع آب و برق و هر صنعت دیگری که خطوط لوله و تجهیزات فلزی دارد، کاربرد خواهد داشت.

 

دستگاه ساخته شده وزنی معادل یک‌سوم رکتیفایرهای معمول (حدود 2 تن) دارد. رکتیفایر در نقاط مختلفی در مسیر حرکت خط لوله نصب می‌شود که ممکن است مکان‌های صعب‌العبور باشد، بنابراین حجم و وزن کم، قابلیت نصب و سرویس پذیری آن را بالا می‌برد.

 

از سوی دیگر در فصل‌های تابستان و زمستان به دلیل تغییر رطوبت خاک و دما، که نسبت مستقیم با خوردگی لوله دارند، دستگاه‌ها به سرکشی و تنظیم منظم نیاز پیدا می‌کنند. معمولا برای این سرکشی‌ها یک گروه به مکان‌های نصب رکتیفایر اعزام می‌شوند تا پس از اندازه‌گیری میزان رطوبت و مقاومت خاک، رکتیفایر را کالیبره ‌کنند.

 

از این رو در نمونه ایرانی این دستگاه هوشمند شده است و با استفاده از سنسورهایی که در آنها نصب شده است، دما و رطوبت را اندازه‌گیری کرده و به صورت اتوماتیک خود را تنظیم می‌کنند. چنین ویژگی‌ موجب کاهش تعداد دفعات سرکشی و کنترل این دستگاه‌ها ‌شده و دیگر به اپراتور نیاز نخواهند داشت.

 

همچنین رکتیفایرها هر چند ماه نیاز به سرکشی فنی دارند که سیستم GSM نصب شده بر روی این رکتیفایر از آن تعداد آن می‌کاهد.

 

بر اساس اعلام محققان این طرح با این سیستم می‌توان از طریق شبکه تلفن همراه با دستگاه ارتباط برقرار کرد و اطلاعات تک‌تک ایستگاه‌های حفاظت کاتدی را به دست آورد. سخت‌افزار و نرم‌افزار این سیستم، این امکان را به دست می‌دهد که اپراتور از محل کار خود این دستگاه‌ها را بررسی و ارزیابی کند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار