کد خبر:۳۵۱۰۷۵

عرضه موادی بسته بندی مقاوم با نوعی آنتی اکسیدان/ افزایش ماندگاری مواد غذایی

محققان پژوهشکده علوم و صنایع غذایی فیلم پلاستیکی فعال با استفاده از نوعی آنتی اکسیدان برای بسته‌بندی مواد غذایی عرضه کردند که مقاومت مناسبی در برای ضربات دارد و از فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کند.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر راضیه نیازمند عضو هیات علمی گروه شیمی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه این محصول با همکاری گروه کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی ساخته شده است، گفت: فیلم بسته بندی تولید شده با استفاده از ترکیبات طبیعی در ساختار خود، قادر است اکسیژن محیط و یا درون ماده غذایی را جذب کند و این امر موجب افرایش ماندگاری مواد غذایی می‌شود.

 

وی با اشاره به مشکلات موجود در کشور در حوزه بسته بندی، اظهار داشت: صنعت بسته‌بندی مواد غذایی در ایران وضعیت نامناسبی دارد به گونه‌ای که بسیاری از مواد غذایی پیش از فرا رسیدن تاریخ انقضا به دلیل بسته بندی نادرست که با شرایط اقلیمی و یا محیطی منطقه سازگار نبوده و اجازه ورود اکسیژن را به دورن بسته بندی می‌دهند، دچار  فساد می‌شوند.

 

نیازمند، با اشاره به علل بروز فساد در مواد غذایی خاطر نشان کرد: وجود اکسیژن در محیط و یا ماده غذایی با فعال کردن میکرو ارگانیسم‌های هوازی سبب فساد ماده غذایی می‌شود.

 

عضو هیات علمی گروه شیمی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی یادآور شد: بسته ‌بندی‌های گیرنده اکسیژن می‌توانند با حفظ کیفیت فرآورده‌های غذایی از طریق کاهش متابولیسم مواد غذایی، کاهش تندی اکسایشی، ممانعت از اکسایش نامطلوب رنگ‌ها و ویتامین‌های ناپایدار، کنترل رنگ‌ و پیشگیری از رشد میکروارگانیسم‌های  موجود در آنها سبب افزایش میزان ماندگاری محصولات غذایی شوند.

 

وی با بیان اینکه صنعت بسته بندی در ایران رشد بسیار کندی دارد عنوان کرد: در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی طرح‌های پژوهشی متعددی با استفاده از توان اعضای هیئت علمی در زمینه دستیابی به دانش فنی و تجاری سازی بسته بندی‌های فعال  به انجام رسیده است.

 

عضو هیئت علمی گروه شیمی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در ارتباط با ویژگی‌های فیلم بسته‌بندی ساخته شده در این مرکز پژوهشی خاطر نشان کرد: از ویژگی‌های بارز این فیلم استفاده از ترکیبات و افزودنی‌های طبیعی و ایمن در تولید آن است. همچنین وجود نمک آسکوربات در ساختار  آن که در صنایع غذایی به عنوان آنتی اکسیدان استفاده شده و نقش ویتامینی دارد، یکی از برتری‌های این فیلم بسته بندی است.

 

نیازمند افزود:  علاوه بر این ساختار این فیلم بسته بندی به گونه‌ای است که مقاومت مناسبی در برابر ضربات مکانیکی و پارگی داشته و به این ترتیب نیز از هدر رفت ماده غذایی پیشگیری می کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار