کد خبر:۳۵۱۶۳۸
مسئول مرکز هشدار مخاطرات دریایی اعلام کرد

پیش بینی جریان شکافنده با کمک مدل‌سازی در بندر انزلی/ ریسک بالای وقوع سونامی در گسل مکران

مسئول مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی از امکان پیش بینی جریان‎‌های شکافنده در بندر انزلی از طریق مدل‌سازی خبر داد و گفت: علاوه بر آن با مطالعاتی که انجام شد قادر به پیش بینی موج تا 4 روز آینده هستیم.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد حسین کاظمی نژاد در نشست خبری امروز سه‌شنبه با تاکید بر خطر پذیری 3 استان شمالی کشور، افزود: 3 استان گیلان، مازندران و گلستان  در حاشیه دریای خزر در معرض بروز پدیده جریان شکافنده قرار دارند که سالانه قربانیان زیادی می‌گیرد.

 

مسئول مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی پژوهشگاه اقیانوس شناسی با اشاره به اقدامات سایر کشورها برای کاهش خطرات جریان‌های شکافنده، اظهار داشت: گارد ساحلی امریکا اعلام کرده است 80 درصد عملیات نجات غریق در این کشور مربوط به جریان شکافنده است از این رو این کشور و کشورهایی که سواحلی توریست پذیر دارند اقدامات خوبی برای مقابله با جریان شکافنده انجام داده‌اند.

 

کاظمی نژاد ادامه داد: زمانی که فردی گرفتار جریان شکافنده می‌شود هر چه بیشتر تلاش کند امکان نجات یافتن وی کمتر می‌شود بنابراین باید خود را در جریان رها کند و اجازه دهد جریان وی را با خود به سمت دریا بکشد تا جایی که قدرت جریان تمام شود و از هم بپاشد.

 

وی با بیان اینکه سرعت جریان شکافنده بسیار زیاد است، خاطر نشان کرد:معمولا سرعت آن نیم متر بر ثانیه است اما گاهی تا 2 متر بر ثانیه هم افزایش می یابد، در این صورت اگر قهرمان شنا هم در آن گرفتار شود نمی‌تواند از آن رهایی یابد.

 

مسئول مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی یادآور شد: در این راستا پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی اقدام به مدل‌سازی جریان شکافنده در دریای خزر کرده و در حال حاضر مطالعات  مدلسازی در محدوده بندر انزلی انجام شده است و امکان پیش بینی این جریان امکان پذیر شد.

 

وی تاکید کرد: مدل‌سازی جریان شکافنده کار ساده‌ای نیست اما عملی است و نیاز به اعتبارات زیادی دارد که با توجه به اهمیت موضوع نیازمند تامین اعتبار و عزم ملی است.

 

کاظمی پیش بینی امواج خلیج فارس را از دیگر اقدامات تحقیقاتی مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی ذکر کرد و یادآور شد: با استفاده از نتایج به دست آمده از این مطالعات قادر هستم امواج در دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس را تا 4 روز پیش بینی کنیم و در عین حال تلاش می‌شود نتایج پیش بینی‌ها تا حد امکان به واقعیت نزدیک شود.

 

وی به پدیده سونامی اشاره کرد و افزود: واژه سونامی در یک دهه گذشته برای مردم شناخته شده است و پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است.

 

مسئول مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی ادامه داد: امکان بروز سونامی در سواحل ایران در دریای عمان و سواحل مکران وجود دارد، سابقه بروز سونامی در سواحل ایران به سال 1945 بر می‌گردد که در آن زمان خسارات زیادی را به ایران و به ویژه پاکستان وارد کرده است و هزاران نفر کشته شدند.

 

وی با تاکید بر اینکه سونامی یک بحث جهانی و در یونسکو نیز مطرح است، گفت: با توجه به اهمیت موضوع ریسک وقوع سونامی در گسل مکران در دریای عمان در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی مورد بررسی قرار گرفت و 90 سناریو برای آن تعریف شد و در هر کدام از سناریوها میزان خسارت وقوع احتمالی سونامی بررسی شد و برای این منظور باید مرکز هشدار سونامی در دریای عمان ایجاد شود و شبکه لرزه نگاری در جنوب کشور توسعه یابد و با همکاری کشور عمان داده‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار