کد خبر:۳۵۲۰۲۹

عرضه کاتالیست دوستدار طبیعت برای صنایع نفت و داروسازی از سوی محققان کشور

محققان دانشگاه پیام نور قزوین با همکاری پژوهشگران اسپانیایی کاتالیست قابل بازیافتی را تولید کردند که قادر به اکسایش انتخابی ترکیبات آلی در صنایع نفت و گاز و داروسازی است.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، اکسایش ترکیبات آلی یک فرآیند بسیار مهم در عرصه صنایع مختلف محسوب می‌شود. تاکنون کاتالیست‌های مختلفی برای این واکنش معرفی شده است که بسیاری از کاتالیست‌های معرفی شده سمی و گران هستند که علاوه بر تخریب و عدم بازیافت کاتالیست، موجب بروز مشکلاتی در جداسازی محصولات می‌شود.

 

از این‌رو، علاوه بر تولید حجم بزرگی از زباله، از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی نیز مناسب نخواهند بود. در سال‌های اخیر، نانوکاتالیست‌های تثبیت شده بر روی بسترهای متخلخل مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. در همین راستا پژوهشگران دانشگاه پیام نور با همکاری پژوهشگران دانشگاه والنسیای اسپانیا در تحقیقاتی که در این زمینه انجام دادند با استفاده از ترکیب قابل بازیافت نانوذرات اکسید آهن، کاتالیستی جدید تولید کردند.

 

روش تولید ساده، قابلیت بازیافت، مقدار مورد نیاز بسیار کم در انجام واکنش و نیز شرایط بسیار ملایم و آسان واکنش، از مزایای این مطالعات است.

 

این نانوکاتالیست از تثبیت نانوذرات اکسید آهن بر روی سطح سیلیکای نانومتخلخل تولید شده و قادر به اکسایش انتخابی سولفید به سولفوکسید است. در صورت کاربرد این ترکیب، محصول جانبی سولفون تشکیل نخواهد شد. نکته جالب در این طرح استفاده از حلال آب به عنوان حلالی ارزان، غیر سمی و دوستدار محیط زیست است. این کار اولین روش اکسایش انتخابی سولفید به سولفوکسید با استفاده از یک سیستم ناهمگن مبتنی بر آهن در محیط آبی به شمار می‌رود.

 

سولفوکسیدهای خالص در فعالیت آنزیم‌ها و نیز تولید داروها، کاربرد وسیعی دارند. داروهایی مانند آرمودافنیل (درمان افسردگی و اختلالات شناختی) و یا ازوامپرازول (درمان بیماری‌های گوارشی) زمانی موثر خواهند بود که محتوای سولفون آنها زیر 0.5 درصد وزنی باشند و در صورت کاربرد این نانوکاتالیست، محصول جانبی سولفون تشکیل نخواهد شد.

این محققان در حال حاضر مشغول بررسی قابلیت و کارایی کاتالیست تولید شده در واکنش اکسایش انتخابی هیدروکربن‌های نفتی و فرآوری آن‌ها هستند.

 

این کاتالیست قادر به اکسایش انتخابی ترکیبات آلی بوده و قابل کاربرد در صنایع نفت و گاز و داروسازی خواهد بود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار