معاون علمی و فناوری رییسجمهور گفت: سال گذشته ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات کمبهره به طرحهای تجاریسازی اختراعات داده شد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» سورنا ستاری در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه در حوزه اختراعات هم باید اصلاحات فرهنگی اتفاق بیفتد، افزود: اختراعات برای تجاری شدن باید حمایت شوند.
وی گفت: تجارت کار سختی است و مخترع با اصول تجارت آشنا نیست در نتیجه نباید انتظار داشته باشیم یک مخترع با تسهیلاتی که به او می دهیم به تنهایی بتواند اختراع خود را به مرحله تجاری سازی برساند.
ستاری افزود: کار تجاری سازی را باید به پارک های علم و فناوری سپرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه طرح های زیادی تاکنون تجاری شدند، گفت: 13 ستاد راهبردی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وجود دارد که در هر کدام بسیاری از شرکت ها مشغول کارند.
ستاری افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی از نو احیاء شد زیرا این صندوق مکان، اساسنامه و هیئت عامل نداشت و آئین نامه های اجرایی آن در نیامده بود اما اکنون همه این ها را دارد و بودجه خوبی برای آن گرفتیم .
وی با تاکید بر اینکه تنها شرکت های دانش بنیان می توانند از تسهیلات این صندوق استفاده کنند، گفت: تاکنون حدود 40 میلیارد تومان وام و تسهیلات از طریق این صندوق داده شده است .
ستاری افزود: فقط از شرکت های خصوصی دانش بنیان حمایت می کنیم و از هیچ شرکت دولتی و حتی نهادهای عمومی حمایت نمی کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: امسال حدود 100 میلیارد تومان جایزه صادراتی برای محصولات دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
ستاری افزود: صادرات محصولات دانش بنیان با صادرات محصولات سنتی مانند فرش و خشکبار تفاوت زیادی دارد از جمله اینکه در صادرات دانش بنیان باید برندسازی اتفاق بیفتد.
وی اضافه کرد: یکی از اقدامات ما راه اندازی بورس ایده است که این بورس می تواند روی ایده و برند قیمت گذاری کند.
ستاری درباره برنامه اقدام مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت امورخارجه گفت: مجری اصلی، وزارت خارجه است و اینکه ما چه گونه از فناوری در دیپلماسی استفاده کنیم و یا برای ارتقای فناوری از دیپلماسی استفاده کنیم از موضوعات این برنامه است.
وی افزود: هر بشکه نفت برای ما 5 دلار در می آید اما 100 دلار آن را می فروشیم به همین علت اقتصادی که شالوده آن بر اساس یک رانتی است که از منابع زیرزمینی آن درآمده است به سختی می تواند پیشرفت کند.
ستاری گفت: برای تحقق اقتصاد دانش بنیان بسیاری از اصول اقتصادی ما باید تغییر کند و این فقط کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیست بلکه همه دستگاههای دولتی باید در این مسئله جدی وارد شوند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: در حوزه نانو اتفاقات خوبی افتاده است و جزو رتبه های برتر در این زمینه در جهان هستیم و اکنون در نانو در مرزهای دانش حرکت می کنیم.
ستاری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شبکه ملی آزمایشگاهی در کشور راه اندازی شده و بخش های مختلف آن در حال اتصال است تا پژوهشگران از طریق این شبکه از امکانات آزمایشگاهی کشور آگاه می شوند.
چرا دنبال طرح بودجه های کلان تحقیق نیستید و از کنار اون بودجه های خورد شکل بگیره. اخرش یک مشکلی هم از دوش ملت برداشته می شه دانشمند ها هم انگیزه کار پیدا می کنند
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.