به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار داشت: صبح روز گذشته جمعه، یک نفر از اهالی پادنا در روستا نقل مورد حمله خرس قهوای قرار گرفت و با جراحت برای مداوا به مرکز درمانی بیده ارجاع شد.
وی با بیان اینکه فرد مجروح برای انجام مراحل درمانی به اورژانس بیمارستان سید الشهدا سمیرم اعزام شد، گفت: این فرد از ناحیه بازو و پا دچار آسیب شد، اما آسیب عمیق نبود و شخص مرخص شد.
شیشهفروش بیان کرد: منطقه زاگرس مرکزی، منطقه حفاظت شده، پارک ملی دنا و زیست بومهای پادنای سمیرم یکی از مناسبترین زیستگاههای گونه ارزشمند خرس قهوهای است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: به دلایل متعدد و تراکم روستاها، کشتزارها، باغات سیب، استقرار کندوهای زنبور عسل، جادههای فرعی و اصلی و حضور گلههای دام و سگهای گله، به صورت طبیعی بعضی گونههای حیات وحش از جمله خرس به صورت طبیعی و به ناچار در مسیرهای جابهجایی در بعضی مواقع به پیرامون سکونتگاهها، چادرهای عشایری و باغات وارد شده است.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی اکبر قربانلو اظهار کرد: این توله خرس در اثر برخورد با خودروی عبوری و در سانحه جادهای در مسیر شاهرود - مجن در نزدیکیهای روستای تاش شاهرود تلف شده است.
وی با بیان اینکه به محض دریافت گزارش و اطلاع از این سانحه همکاران برای انتقاد لاشه به محل اعزام شدند، افزود:لاشه به محیط زیست شهرستان منتقل و فرآیند کالبدشکافی آن آغاز شد.
قربانلو افزود: تلف شدن این توله خرس اولین تلفات جادهای حیات وحش شهرستان شاهرود در سال جاری است و امید میرود که با تلاش همکاران و همکاری و همراهی مردم و دوستداران محیط زیست، شاهد کاهش روزافزون اینگونه حوادث باشیم.
رئیس محیط زیست شاهرود گفت: با انجام نمونه برداریهای لازم، نمونه ژنی این توله خرس توسط همکاران ما در محیط زیست اخذ شد.
وی ادامه داد:با توجه به خطر انقراض حیات وحش در دنیا حفاظت ژنتیکی و جمعآوری نمونههای ژنی اهمیت بسیار زیادی دارد که در همین راستا نمونه ژنی این گونه با ارزش تهیه و برای ذخیره سازی در بانک ژن به محیط زیست استان ارسال میشود.
وی با بیان اینکه برخی سالها به دلیل کمبود پوشش گیاهی حضور حیات وحش در حاشیه روستاها و شهرها بیشتر میشود، افزود: در سالهایی که بارندگیهای مناسبی ثبت میشود و پوشش گیاهی مناسبی در زیستگاهها وجود دارد حضور حیات وحش در حاشیه روستاها کمتر میشود.
وی گفت: در مواردی حیات وحش با حضور در حاشیه روستا و شهرها به باغات زردآلو در شهرستان آسیب میرسانند که در همین راستا همکاران محیط زیست با حضور در اینگونه مناطق و با استفاده از منابع نوری تلاش میشود که حیات وحش را از حاشیه باغات دور کنیم. البته خوشبختانه با توجه به بارشهای مناسب و بهبود پوشش گیاهی در برخی سالها کمتر شاهد حضور حیات وحش در نزدیکی مراکز جمعیتی هستیم.
رئیس محیط زیست شاهرود از خرس قهوهای به عنوان یک گونه با ارزش زیستگاههای شهرستان نام برد و از رانندگان خواست: حین عبور از محور شاهرود -مجن با سرعت مطمئنه حرکت کرده و در صورت رویت خرس قهوهای، سرعت خود را کاهش دهند تا به این گونه ارزشمند آسیب وارد نشود.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علیمحمد دعاگو در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تلف شدن دو قلاده خرس توله و مادرش در جنگلهای اندرزکوه دهستان چلاو آمل درست است.
وی با بیان اینکه این اتفاق در فروردین امسال رخ داد و فیلم ضبط شده توسط یکی از طبیعت دوستان گرفته شد و پس از صداگذاری روی فیلم در صفحه شخصی در اینستاگرام منتشر شد، تصریح کرد: با انتشار گسترده این فیلم در شبکههای اجتماعی و تبعات منفی که داشت، مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان آمل در منطقهای که در فیلم بود به دنبال یافتن لاشههای خرس تلف شده بودند، اما با گذشت ۴۸ ساعت اثری از خرس و تولهاش پیدا نشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل افزود: لاشه خرسها پیدا نشد و از طریق پلیس فتا شهرستان پیگیری برای شناسایی فرد منتشرکننده فیلم تلف شدن خرس انجام شد.
دعاگو تصریح کرد: با حضور فرد منتشرکننده در اداره حفاظت محیط زیست شهرستان توضیح داده شد که این فیلم برای هفت ماه گذشته و تعطیلات نوروز امسال است.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال جذب مخاطب بیشتر در صفحه شخصی خود در شبکه مجازی بوده است یادآور شد: شخص منتشرکننده فیلم اعلام کرده بیش از ۴ روز از تلف شدن خرسها سپری شده بود و اثری از شلیک گلوله در لاشه این خرس پیدا نکرد.
دعاگو گفت: فرد منتشرکننده فیلم از کار خود پشیمان شده و قرار است با قرار دادن تکذیبیه در صفحه شخصی خود واقعیت ماجرا را برای مخاطبین خود تشریح کنند.
رئیس حفاظت محیط زیست آمل از شهروندان خواست درستی مطالب را قبل از انتشار در شبکه اجتماعی بررسی کنند.
وی هشدار داد: با بررسی ابعاد ویدئوها و اینکه از چه مرجع رسمی یا غیررسمی منتشر میشود، اطمینان حاصل کنند و بدون اطلاع از منبع رسمی بازنشر ندهند که تبعات قانونی دارد.
به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمد شکیبینسب روز سهشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این مدت، در مجموع ۵۰ درخواست امداد و نجات و اعلام اضطرار به مراکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی استان بوشهر گزارش شد.
وی افزود: از مجموع درخواستهای ثبتشده، ۱۲ مورد مربوط به شناورهای سانحهدیده و مضطر و ۳۸ مورد نیز مربوط به خدمات نیاز پزشکی بوده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: از مجموع ۱۲ مورد اعلام اضطرار ثبتشده، هفت مورد نقص فنی، سه مورد آبگرفتگی، یک مورد آتشسوزی و همچنین یک مورد پرت شدن آدم به دریا گزارش شده است.
شکیبینسب ادامه داد: در این میان، ۲ مورد از سوانح منجر به غرقشدن شناور شده که هر دو مورد آن به موتورلنج باری اختصاص داشته است.
وی افزود: کل سرنشینان شناورهای مضطر ۶۶ نفر بوده که از این مجموع، ۶۵ نفر نجات یافته و یک نفر مفقود مانده که مربوط به مورد «آدم به دریا» است.
شکیبینسب اظهار کرد: از دریانوردان انتظار میرود با بررسی شرایط جوی و دریایی پیش از انجام سفرهای دریایی، آمار شرایط اضطرار دریایی را به حداقل رسانده و شرایط برای تردد ایمن را تسهیل کنند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: دریانوردان در صورت مواجهه با شرایط اضطرار دریایی باید در اسرع وقت با سامانه تلفنی ۱۵۵۰ تماس حاصل کنند.
شکیبینسب با اشاره به فعالیت هشت ایستگاه مخابراتی در نوار ساحلی استان بوشهر، اظهار کرد: اکنون در مجموع ۶ پایگاه جستجو و نجات دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در بنادر عسلویه، دیر، عامری، بوشهر، خارگ و دیلم فعال هستند.
مدیرکل بنادر و دریانوروی استان بوشهر افزود: همچنین با توجه به افزوده شدن شناور ناجی ۲۳ به ناوگان جستجو و نجات این اداره کل، بزودی پایگاه جستجو و نجات لاور ساحلی راه اندازی خواهد شد.
شکیبی نسب یادآور شد: هماکنون هفت شناور ناجی در آبهای استان بوشهر مستقر هستند که بهصورت شبانهروزی در نهایت آمادگی برای امدادرسانی قرار دارند.
آی کیو اون بیچاره تو اون آب و اون همه آدم دورش فکر کردی گوشت رو میگرفت و میخورد و تشکرم میکرد؟؟؟
خوبه ی کم فکر کنی و بعد نظر بدی.