کد خبر:۳۵۲۹۵۴

ارائه‌ روش ارزان برای تولید سل‌های خورشیدی از سوی محققان کشور

پژوهشگران دانشگاه کاشان با استفاده از پیش ماده معدنی روش جدیدی برای تولید ارزان سل‌های خورشیدی عرضه کردند.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، یکی از روش‌های تولید پاک و بدون آلاینده‌ برق، تبدیل انرژی خورشیدی به برق است. این تبدیل با استفاده از مواد مناسبی با خواص فتوولتائیک امکان‌پذیر است. ترکیب نیمه‌رسانای اینیدیوم مس سولفید یکی از این مواد است.

 

این ماده به دلیل ضریب جذب بالای نور خورشید، مورد توجه محققان قرار گرفته است. تاکنون روش‌های مختلفی برای سنتز این نانوساختار ارائه شده که از امواج مایکرویو به عنوان یکی از مناسب‌ترین روش‌های گرما‌دهی به فرآیند تولید و سنتز یاد می‌شود.

 

محققان دانشگاه کاشان نیز با استفاده از پیش ماده معدنی جدید در حضور امواج مایکروویو ترکیب نیمه‌رسانای اینیدیوم مس سولفید را تولید کردند. همچنین بررسی کاربرد آن در سل‌های خورشیدی و تأثیر منابع مختلف سولفید بر روی ساختار محصول نهایی از دیگر موارد بررسی شده در این تحقیق است.

 

این پژوهشگران برای انجام این تحقیقات ابتدا به بررسی روش‌های به کار برده شده برای سنتز این نانوذره پرداختند تا مناسب‌ترین آنها انتخاب شود. در ادامه بررسی‌هایی در زمینه پیش ماده‌های به کاربرده شده برای ساخت این نانوذره صورت گرفت و عوامل موثر بر خاصیت این نانوذره مطالعه شد. در آخر نیز امکان اندازه‌گیری خاصیت سل‌های خورشیدی به‌دست آمده از این نانوذره و همچنین عوامل موثر بر میزان بازدهی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت.

 

مواد نیمه رسانا داری خاصیت فتولومینسانس هستند. خاصیت فتولومینسانس این مواد در ابعاد نانو منجر به افزایش بازده سلول‌های خورشیدی منتهی می‌شود. فتولومینسانس یکی از انواع لومینسانس است که در آن تحریک اتم توسط فتون‌ها صورت می‌گیرد. در این فرآیند، برانگیختگی به سطوح انرژی بالاتر و بازگشت به سطح انرژی پایین‌تر با جذب و نشر فوتون همراه است.

 

نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که امکان تولید این نانوماده با قابلیت کاربرد در سل‌های خورشیدی وجود دارد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار