«مجمع روحانيون»؛ از «خط امام» تا خط نفاق
کد خبر:۳۵۳۰۱
چه کسانی انتخابات را به کام ملت تلخ کردند؟(5)

«مجمع روحانيون»؛ از «خط امام» تا خط نفاق

مجمع روحانیون مبارز باصدور اطلاعیه ای در اوج التهابات و اغتشاشات، ضمن زیر سئوال بردن انتخابات 40 میلیونی، اعلام کرد: افسوس که اين فرصت از دست رفت و امروز اعتماد عمومي که مهم‌ترين سرمايه کشور و انقلاب است، لطمه ديده است و انبوهي از مردمان که بحق حرف و انتقادي دارند، از آن‌چه اعلام شده قانع نيستند.

مقدمه - جمعي از روحانيون چپگراي دهه 60، پس از آشکار شدن اختلاف و شکاف در «جامعه روحانيت مبارز»، از اين تشکل برجسته روحاني کشور جدا شده و با محوريت مهدي کروبي، تشکلي رقيب براي مهمترين تشکل روحاني کشور(جامعه روحانيت مبارز) به نام «مجمع روحانيون مبارز» تاسيس کردند.

مجمع روحانيون مبارز در طول عمر تقريبا بيست و چند ساله خود، فراز و نشيب هاي فراوانی را طي کرده است؛ زمانی در اوج قدرت سیاسی، پرنفوذترین تشکل سیاسی و لیدر جریان چپ بوده است، زمانی هم در نهایت افول و انفعال، تنها محملی برای دید و بازدید جمعی اندک شمار از روحانیون منتقد بوده است.

نکته بارز و مشخص که در این مقدمه مجمل باید مورد مداقه قرار گیرد، ویژگی و خصوصیت این تشکل روحانی که روزگاری با پسوند «چپگرا» از آن یاد می شد و امروز خود ترجیح می دهند با عنوان روحانیون «نواندیش» و «اصلاح طلب» از آنها یاد شود، مي باشد.

مجمع روحانيون هميشه سعي کرده است همچون رقيب ديرينه اش جامعه روحانيت مبارز، نقشي پدرانه براي ساير احزاب اصلاح طلب بازي کند، اما به واسطه نوع نگاه و ايدئولوژي سياسي که بر عقايد و آراء اغلب طيف هاي جريان دوم خرداد حاکم است و گرايش بيش از بيش آنها به «پيکربندي غربگرایانه» اين احزاب، اين آرزوي ديرينه مجمع روحانيون، ابتر و ناکام مانده است.

اين تشکل روحاني در عين حال سعي کرده است با استفاده از نفوذ برخي از اعضاي متنفذ خود از جمله محمد خاتمي و محمد موسوي خوئيني ها، هدایت و جهت دهی برخی حرکت های سیاسی جریان دوم خرداد را به عهده بگیرد.

مرور وقایع پیش و پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری، و بررسی نقش و عملکرد این تشکل روحانی مدعی خط امام(ره) و مطالعه بیانیه ها و اطلاعیه های این مجمع، از این جهت قابل توجه است که می توان بوضوع نقاط مشترک و وجه تشابهاتی را میان مطالبات و خواسته های این جریان و کسانی که با استفاده از رسانه های استکباری و استعماری در تلاش هستند تا «بذر تردید» و ناامیدی را در دل ملت رشید ایران بیفکنند، ملاحظه کرد.

بد نيست حضرات و شيوخ مکرم «مجمع روحانيون مبارز» که ادعاي «خط امامي» آنها نوازشگر گوش هاست، رجعتي به اين تاکيد خميني عزيز کنند که «هرگاه ديديد دشمن از اقدام شما تعريف و تمجيد کرد، بدانيد که صددرصد کار شما اشتباه است و راهي که مي رويد، بيراهه است.»

در اينجا به برخي از مواضع و عملکردهاي مجمع روحانيون مبارز و بعضي از اعضاي برجسته آن در جريان وقايع اخير مي پردازيم:

1- بيانيه ها و اطلاعيه هاي مجمع روحانيون مبارز

بخشي از بيانيه مجمع روحانيون مبارز در خصوص انتخابات – سايت قلم 28/3/88: با پوزش از اينکه نتوانستيم از آراي مردم صيانت به عمل آوريم ،به استحضار مردم شريف مي رساند که در اين انتخابات صرف نظر از نتيجه اي که معلوم شد آنچه موجب تاسف و نگراني بيشتراست اعمال نوعي مهندسي آراي گسترده دراين دوره است. مجمع روحانيون مبارز در جلسه اي فوق العاده به اين نتيجه رسيد که براي دفاع از جمهوريت اسلامي نظام وبازگرداندن اعتماد عمومي و نگاهباني از موج آشتي ملي با صندوق هاي راي ،ابطال اين انتخابات و تجديد آن در فضايي عادلانه تر و منطقي تر راهکار مناسب است يا دست کم تعيين هياتي بي طرق و کاردان وشجاع براي حقيقت يابي و اعلام نظر نهايي به ملت و رهبري تصميمي درست در جهت آرمان هاي والاي انقلاب و انديشه هاي حضرت امام و تقويت اعتماد ملي است.

بخشي از بيانيه شماره 3 مجمع روحانيون مبارز – سايت مجمع روحانيون 1/4/88 : ميليون‌ها انسان شريف و آگاه بر اين باورند که با آراء آنان بازي شده و به فهم و شعورشان اهانت شده است و براي دفاع از حيثيت و کيان خود به صورت خودجوش به خيابان‌ها ريخته‌اند تا دردها و تحقيرهاي فروخورده خود را فرياد کنند. مردم مي‌گويند در انتخابات امانت‌داري نشده است و بايد انتخابات ابطال شود، آيا پاسخ چنين خواسته‌اي ( بر فرض که به اعتقاد مسئولان برنامه‌ريز و مجريان انتخابات صحيح نباشد،)‌ انواع اهانت‌هايي است که از بلندگوهاي حکومتي نثار مردم مي‌شود . ما براي بازگرداندن  اطمينان و اعتماد مردم خواهان آن هستيم که هياتي متشکل از افراد بي‌طرف و کاردان و آشنا به قوانين به شکايات نامزدهاي معترض رسيدگي کنند و با رعايت حق و عدل به داوري بنشينند و با تصميمي خداپسندانه آرامش را به کشور برگردانند.

بخشي از بيانيه چهارم مجمع روحانيون مبارز- سايت مجمع روحانيون 8/4/88 : افسوس که اين فرصت از دست رفت و امروز اعتماد عمومي که مهم‌ترين سرمايه کشور و انقلاب است، لطمه ديده است و انبوهي از مردمان که بحق حرف و انتقادي دارند، از آن‌چه اعلام شده قانع نيستند. مهم اين است که همه احساس کنند سازوکارهايي که در جهت کارگر افتادن رأي مردم که به تعبير حضرت امام «ميزان» است، خدشه‌ناپذير است و اگر چنين احساسي نبود، با چه اميد مي‌توان باز هم مردم را به حضور فراخواند. ما معتقديم اعتماد آسيب‌ديده مردم با اظهارنظر مرجعي که اکثريت اعضاي آن از پيش جانبداري بي‌پرده خود را نسبت به يک نامزد اعلام کرده‌اند، در مورد نتايج انتخابات ترميم نخواهد شد. متاسفيم که راهکارهاي منطقي و خيرخواهانه مورد توجه قرار نگرفت و هيأتي بي‌طرف و کاردان مسئول رسيدگي و اعلام حقيقت نشد.

بخشي از بيانيه پنجم مجمع روحانيون مبارز – سايت مجمع روحانيون 28/4/88 : در انتخابات اخير اعتماد عمومي نسبت به اين‌که "ميزان رأي ملت است" آسيب جدي ديد و براي ميليون‌ها انسان اين شائبه پيش آمد که چه‌بسا جريان‌ها و سازوکارهايي بتوانند در رأي واقعي مردم تصرف کنند و نتيجه‌اي را جز آنچه مردم خواسته‌اند، اعلام و القا کنند. …با توجه به اينکه اعتماد حداقل ميليون‌ها انسان نسبت به روند انتخابات سلب شده است، مجمع روحانيون مبارز بر اساس نص صريح قانون اساسي مصرانه مي‌خواهد براي خروج از بن بست و بحران موجود به جاي اصرار بر روش‌هاي ناکارآمد که تاکنون نتيجه‌اي جز سلب اعتماد بيشتر نداشته است، در يک همه‌پرسي که عموم ملت ايران بتوانند آزادانه در آن شرکت کنند، نسبت به آنچه اتفاق افتاده است، نظرخواهي شود. البته همه‌پرسي‌اي نه توسط نهادها و مراکزي که انتخابات را به اين گونه سرنوشتي دچار کردند بلکه زير نظر نهاد و مرجعي بي‌طرف و مورد اعتماد مردم.

2- سيد محمد خاتمي

سيد محمدخاتمي روزنامه اعتماد 6/11/88 : كساني كه راي مردم را صوري مي دانند مخالف خط امام هستند. امام(ره) اين همه بر راي و نظر مردم تكيه كرد، ولي بعضي ها عملاً امروز مي گويند راي مردم اثري ندارد و صوري و ظاهري است. اين بينش و نظر كه ديدگاه انقلاب و خط امام(ره) نيست نسبتي با امام و انقلاب ندارد.

سيدمحمد خاتمي ـ  روزنامه اعتماد 14/11/87 : اگر كساني بخواهند راي مردم را در انتخابات بي اثر كنند ساكت نمي نشينم. نبايد در ذهن مردم اين تداعي ايجاد شود كه راي آنها در انتخابات آينده اثر ندارد و حتي بعضي ها ممكن است احساس تكليف كنند كه خلاف قانون اقدام كنند. در اين شرايط من پاسخي مردم و خداي خود ندارم كه ساكت بنشينم.

سيد محمد خاتمي در جمع مردم شيرازـ روزنامه  اعتماد  17/12/87 : خيلي از افراد اين دغدغه را دارند و واقعاً هم دغدغه درستي است. اگر انتخابات را يك امر نمايشي ندانيم و معتقد باشيم انتخابات سرنوشت كشور را تغيير مي دهد و اگر عده يي باشند كه معتقد به اداره كشور بر اساس روش هاي بهتري هستند و به وضع موجود هم انتقاد دارند، هدف از حضور در انتخابات اين است كه آن برنامه و فكر بتواند در عرصه مديريت كشور قرار بگيرد.

خاتمي ـ روزنامه  اعتماد 20/12/87 : امكانات آن طرف وسيع است، ولي در ميان اصلاح طلبان امكاني جز مردم نيست و بايد تلاش كرد آنها با اشتياق پاي صندوق بيايند و از راي آنها صيانت كرد كه در اين صورت ترديد ندارم كه نتيجه چه خواهد شد.

خاتمي ـ كيهان20/12/87: امکانات و دست ها و جريان هايي در کشور، وجود دارد که نمي گويم نامشروع ولي با ديدگاه هاي خاص به هيچ وجه نمي خواهند جريان اصلاحات که حالانماينده اش هر کس مي خواهد باشد، يا کساني که به تغيير اوضاع مي انديشند روي کار بيايند.

خاتمي در ديدار اعضاي گروه موسوم به ستاد 88 ـ كيهان  14/2/88 : وقتي مي گوييم انتخابات بايد به درستي برگزار شود، يکي از موارد آن هم همين است. فورا ما را متهم نکنند که مي گوييم در انتخابات تقلب مي شود و آراء جابه جا مي گردد. اگر آن مسائل هم باشد، موضوعات ديگري هم مهم است و طبعا کساني که بر سر صندوق ها حاضر هستند و نقش تعيين کننده دارند، بايد حتي الامکان انسانهاي بي طرفي باشند که ما شک داريم افراد بي طرفي بتوانند بيايند.

خاتمي ـ روزنامه صداي عدالت 15/2/88:  اگر از امر انتخابات ابراز نگراني مي‌شود، نمي‌خواهيم افراد يا دست اندرکاران را متهم کنيم، ولي صحبت سر‌اين است که آيا سازوکارهايي که هست صحيح است و با روح مردم‌سالاري و روح قانون اساسي سازگار است و اين ساز و کارها و روش‌ها با با فلسفه‌‌اي که انتخابات دارد همخواني دارد؟ کساني دم از صيانت آرا مي‌زنند، قبل از اينکه خداي نکرده بخواهند کساني را‌متهم کنند که سوءاستفاده مي‌کنند، توجهشان به ساز‌و‌کارها و رفتارهايي باشد که وجود دارد و ‌مي‌تواند تبديل به رويه‌اي خطرناک شود. ما معتقديم روح قانون اساسي و آنچه مردم ما مي‌خواستند خيلي با اين روش‌ها سازگار نيست.

خاتمي ـ روزنامه اعتماد 28/2/88 :  امروز احساس مي كنم در جامعه ما كساني هستند كه نمي خواهند مردم زياد پاي صندوق هاي راي بيايند چون احساس مي كنند در غيبت آنها يا حضور كمرنگ مردم يك جريان شانس موفقيت بيشتري دارد و آن جريان مطمئناً مورد قبول اكثريت جامعه نيست و براي عوض شدن اين مساله اكثريت بايد پاي صندوق هاي راي بيايند.
   
خاتمي ـ كيهان  2/3/88 : فکر نمي کنم در انتخابات ايران تقلب به معني خاص کلمه وجود داشته باشد يا بتواند تاثيرگذار باشد. خود من هم در دوران مسئوليت رياست جمهوري چندين انتخابات را برگزار کردم. اگر چنين چيزهايي هم وجود داشته باشد در مقابل نتايج آن انتخابي که مردم در آن نقش دارند، متفاوت و ناچيز است.

خاتمي در آبادان ـ روزنامه اعتماد 10/3/88 :

* اگر موج آمدن مردم در روز انتخابات شكل بگيرد، هيچ ساز و كاري نمي تواند راي مردم را عوض كند

*‌ انتخاب حق شماست و البته نمي خواهم در رابطه با رويه هاي موجود كه برخلاف آن چيزي است كه امام و انقلاب مي خواست و جرياني با استفاده از اين روند ها از امتياز بيشتري برخوردار است صحبت كنم، اما مي خواهم تاكيد كنم حضور چشمگير شما در روز انتخابات مي تواند جلوي اين مسائل را بگيرد همان گونه كه در دوم خرداد همه اراده ها بر اين بود كه جريان ديگري پيروز شود.

خاتمي در اهوازـ اعتماد 11/3/88 : مي دانم كه موانعي در مقابل راي شما هست. مي دانم كه اراده هايي وجود دارد كه نمي خواهد راي اكثريت مردم محقق شود اما همت و اراده شما مي تواند معجزه بيافريند، همچنان كه آفريده است.

خاتمي در مشهد ـ سايت ياري نيوز 19/3/88 : در کشور ما نيروها و اراده‌هايي هستند که راي مردم را قبول ندارند. به جاي اين‌که بگويند ميزان راي مردم است، مي‌گويند راي مردم تزييني است. اينها اگر بتوانند يکسره انتخابات را حذف مي‌کنند و اگر نتوانند، تلاش مي‌کنند کاري کنند مردم در عرصه حضور نيابند و اقليتي نظر خود را بر اکثريت تحميل کند.

خاتمي در اجتماع مردم معترض به انتخابات ـ سايت قلم 25 /3/88 : صدها هزارنفر در مسيري که تنها در روزهاي انقلاب و بزرگداشت انقلاب اسلامي چنين جمعيتي به خود ديده در حقيقت اعتراضي روشن و صريح است به آنچه که به عنوان نتيجه انتخابات اعلام شده و نشان از اين دارد که اعتماد مردم که بزرگترين پشتوانه انقلاب و کشور است لطمه ديده و همه بايد براي بازگرداندن اعتماد ملي تلاش کنيم. پاسخ به درخواست بر حق اين مردم براي صيانت از آرائشان تجديد اين انتخابات يا تعيين يک هيأت صاحب صلاحيت بي طرف و شجاع و حقيقت ياب (و نه آنان که خود در اين ماجرا متهم هستند) براي بررسي ماجرايي است که بر اين انتخابات گذشته است؛ انتخاباتي که دلايل و شواهد کافي مانع از اعتماد به نتايج اعلام شده آن مي گردد.

خاتمي در ديدار خانواده بازداشت شدگان سياسي ـ  سايت خبري يزد فردا  12/4/88  :

* اين توهين به شعور و بلوغ سياسي مردمي است که با رأي خود براي تغيير ساز و کارهاي غلط به عرصه آمدند، نه براي تغيير نظام و اعتراضشان هم به اين بود که سرنوشت رأيشان چه شده است؟

* در سفرهاي مختلفي که در جريان انتخابات داشتم مردم از من مي پرسيدند تضمين شما براي صيانت از آراء ما چيست؟

خاتمي در ديدار خانواده هاي بازداشت شدگان و اعضاي ارشد مجمع روحانيون ـ روزنامه اعتماد 30/4/88 : بايد از مردم پرسيده شود آيا از وضعيت پيش آمده راضي هستند و اگر اكثريت مردم از اين وضعيت راضي هستند و اين وضع را قبول داشته باشند، ما هم تسليم هستيم.

3- مجيد انصاري

مجيد انصاري ـ روزنامه اعتماد ملي 7/10/87 : مردم تهران در دو انتخابات گذشته از صندوق هاي راي قهر كردند و نتيجه آن چيزي شد كه افرادي كه بسياري نمي خواستند به صحنه وارد شوند اكثريت يافته و پيروز شدند، براين اساس نيامدن به صحنه نوعي خودزني است.

مجيد انصاري در حاشيه نشست سازمان اسلامي دانشجويان ايران ـ كيهان    24/12/87: يکي از نقاط قوت نظام جمهوري اسلامي ايران انتخابات سالم و آزاد است و بايستي اين انتخابات سالم و آزاد را پاس داشته و اجازه ندهيم با اينگونه بحث ها فضاي عدم اعتماد به سلامت انتخابات شکل بگيرد. بايستي اين انتخابات سالم و آزاد را پاس داشته و اجازه ندهيم قبح اين مسئله با اين گفته ها بشکند.  ...نمي خواهم بگويم هيچ تقلب و تخلفي نمي شود اما بسيار جزئي تعيين کننده نيست و انتخابات ها با حضور گسترده مردم سالم خواهد بود و نظام نيز حتما امانتدار راي مردم است.

انصاري  ـ سايت مجيد انصاري  22/2/88 : وقتي يک تعداد به عنوان هاديان سياسي بسيج در همايش‌هايي شرکت مي‌کنند و مي‌گويند وظيفه شرعي است که به فلان نامزد راي بدهيد، اين ايجاد نگراني مي‌کند، البته بدنه بسيج هم در تمام موارد از اين فرمان‌ها پيروي نمي‌کند.

مجيد انصاري _ روزنامه دنياي اقتصاد 8/4/88 : با توجه به اين كه بخشي از شكايت‌هاي كانديداها به نحوه‌ عملكردها و نقض بي‌طرفي است، رسيدگي بي‌طرفانه‌ بسيار مورد توجه است؛ همچنين گرچه حضور برخي افراد در اين هيات مثبت ارزيابي مي‌شود، اما تركيب هر هيات اجرايي كه بخواهد به شكايات انتخاباتي بپردازد، بايد مورد قبول طرفين قرار بگيرد. بازشماري برخي صندوق‌ها، كل موضوع نيست؛ چون شكايات انتخاباتي به چند دسته تقسيم مي‌شوند و بايد به مسائل ديگر هم پرداخته شود.طي سي سال گذشته، انتخابات همواره برنده و بازنده داشته، گاهي مانند دوره‌ سوم، چهارم و ششم مجلس، پيروزي قاطع با يك جريان بود و در ساير دوره‌ها با جريان ديگر، اما در اين دوره مسوولان بايد دقت كنند كه حفظ اعتماد عمومي فراتر از نتيجه‌ انتخابات است و بايد در اين زمينه تلاش كنند.

مجيدانصاري ـ روزنامه آفرينش 30/4/88 : پس از مدت ها که گاهي نغمه هاي شوم از برخي حنجره هاي مشکوک يا برخي انديشه هاي متحجر به گوش مي رسيد که ترديدهايي را درخصوص جمهوريت نظام و حق راي مردم ايجاد مي کردند، آقاي هاشمي يک بار ديگر با تمام قامت و صلابت و استدلال قوي در کنار مردم ايستادند و از خط روشن امام(ره) و انديشه  ايشان که راي مردم را ميزان و زيربناي همه  قدرت ها مي دانستند به خوبي دفاع کرد.

4- محتشمي پور

علي اکبر محتشمي پور ـ سايت قلم، جمعه 18 ارديبهشت : بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در دوره سوم انتخابات دستور تشکيل کميته اي به اين نام را داده بود.زماني که وزير کشور بودم شوراي نگهبان تصميم گرفته بود آراي بيش از 100 صندوق را در تهران باطل اعلام کند. من از اين کار جلوگيري کردم و طبق فرمان امام کميته اي پنج نفره متشکل از يک نماينده شخص امام، دو نماينده وزير کشور و دو نماينده تشكيل شد. هدف از تشکيل کميته صيانت (در اين انتخابات)، آشنا کردن نمايندگان نامزدها با قانون، حمايت حقوقي از آنها و گفتگو و رايزني با وزارت کشور، شوراي نگهبان و هيأت هاي نظارت است.کساني که با تشکيل کميته صيانت از آراي مردم مخالفند، چنانچه صادق و امانتدارند و فعاليتشان منطبق با قانون است، چرا از تشکيل کميته صيانت و نظارت نمايندگان مردم مي ترسند؟ مخالفت با اين گونه فعاليت ها اين شائبه را ايجاد مي کند که مسايلي پشت پرده است که آنها نمي خواهند روشن شود.

محتشمي پور ـ روزنامه اعتماد 2/3/88 : ما با اصرار از دستگاه قضايي مي خواهيم دادگاه هايي تشكيل شود تا بلافاصله به شكايات مردمي درباره تخلفات احتمالي در روز راي گيري رسيدگي شود.نمايندگان ما بدون هيچ اصطكاكي با سرعت تخلفات را گزارش مي كنند و اين گزارش ها در اين سيستم ثبت مي شود، ما به شوراي نگهبان و وزارت كشور هم گفته ايم در صورتي كه با اعلام ما جلوي تخلفات احتمالي گرفته نشود، بلافاصله با رسانه هاي گروهي و مردم اين مسائل را عنوان مي كنيم.

علي اكبر محتشمي پورـ روزنامه اعتماد 19/3/88 : برگزاري انتخابات آزاد نشانه اقتدار يك نظام سياسي است، بر همين اساس در كشورهاي مختلف زماني كه قرار است انتخابات برگزار كنند، از سازمان هاي بين المللي، حتي از كشورهاي مختلف دعوت مي كنند تا نظاره گر برگزاري انتخابات آنها باشند و اين را يك نكته مثبت قلمداد مي كنند، چرا كه براي ملت احساس امنيت مي آورد و دنيا مشروعيت اين نظام هاي سياسي را مي پذيرد. حال ما درخواست اضافه بر قانون نداريم، معتقديم قانون انتخابات رياست جمهوري به طور كامل برگزار شود. اگر واقعاً جريان حاكم داراي راي اكثريت مردم است، چرا نگران ديدن موفقيت آنها از طرف ناظران و نمايندگان نامزدهاست يا به عبارتي اگر آنها راي دارند، چرا نمي گذارند نمايندگان نامزدها موفقيت آنها را نظاره كنند و آن را كه از حساب پاك است از محاسبه چه باك است.

علي اكبر محتشمي پور در كنفرانسي مطبوعاتي ـ روزنامه اعتماد به گزارش مهر 24/3/88 : يكي از مشكلات كميته صيانت از آرا قطع سيستم اس ام اس بود و در حالي كه مسوولان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات قول داده بودند اين اتفاق نيفتد ولي افتاد و سيستم اس ام اس قطع شد. بر اساس قانون شوراي نگهبان، در زمان بازبيني و پلمب صندوق هاي اخذ راي، نمايندگان نامزدها بايد حضور داشته باشند ولي متاسفانه آنان را بيرون كردند و ما در 50 درصد از حوزه ها نماينده يي نداشتيم. در بسياري از حوزه ها براي نمايندگان ما كارت صادر نشده بود يا اسامي و عكس آنان جابه جا در كارت درج شده بود. نمايندگان ما از 18 خرداد بايد در هيات هاي اجرايي حاضر مي شدند ولي متاسفانه اجازه حضور به آنان ندادند. 45 ميليون و 400 هزار نفر واجد شرايط راي دهندگي در كشور بودند و با توجه به اينكه بسيار بيشتر از اين ميزان يعني 57 ميليون تعرفه از سوي وزارت كشور چاپ شده بود، نبايد تعرفه ها در شعبه اخذ راي كم مي آمد ولي متاسفانه اين اتفاق افتاد تا مردم خسته شوند و راي ندهند. در كنار اينها با وجود آنكه اعلام شده بود شعب اخذ راي موظف هستند از تمامي كساني كه در آنجا حضور دارند، راي گيري كنند ولي متاسفانه چنين اتفاقي رخ نداد و حتي برخي از حوزه ها را از ساعت 9 شب بستند. متاسفانه در زمان تجميع آرا اجازه حضور ناظران ما را ندادند. بر اساس قانون بايد نرم افزار وزارت كشور مربوط به انتخابات را به ناظران ما نشان مي دادند ولي از اين كار امتناع كردند و اجازه بازديد از سايت را نيز تا ساعت 11 جمعه شب به نمايندگان ما ندادند و پس از آن نيز كه برخي از نمايندگان ما موفق به ورود به سايت وزارت كشور شدند با اين صحنه مواجه شدند كه ديگر كاري از دست شان برنمي آيد.

نامه محتشمي پور و موسوي لاري به دبيرشوراي نگهبان - خبرگزاري فارس 3/4/88 : با توجه به اينکه ته برگ تعرفه هاي مصرف شده در شعب اخذ راي موجود مي باشد؛ ترتيبي اتخاذ نماييد تا تمامي اين تعرفه ها در اختيار کميته اي مورد اعتماد دست اندرکاران انتخابات و نامزدها قرار گيرد سپس به نحو مقتضي فهرست اسامي راي دهندگان استخراج و با استفاده از پايگاه اطلاعات جمعيتي سازمان ثبت احوال کشور - که دسترسي سريع به آن ميسر است - تطبيق گردد؛ بديهي است در اين صورت تعداد دقيق راي دهندگاني که واجد شرايط قانوني بوده اند؛ مشخص خواهد شد و تنها پس از انجام اين مرحله است که بررسي و بازشماري آراي موجود در صندوق هاي مورد ترديد و مقايسه نتايج حاصله با مفاد فرم هاي 22 و 28 داراي معنا و روشن کننده حقيقت خواهد بود.

5- محمد علي ابطحي

محمدعلي ابطحي – وب نوشت ابطحي  روزنامه اعتماد 19/1/88 : در انتخابات آينده اولين باري است كه مسوولان انتخابات شوراي نگهبان و وزارت كشور كه مسوولان اجرا و نظارت بر انتخابات هستند از يك جريان سياسي حمايت مي كنند و علاقه مند به كسي هستند كه خود او رئيس جمهور است و با امكاناتي كه در اختيار دارد، رقيب انتخاباتي است. در دوره هاي قبلي كه اين گونه نبود، ادعاي تقلب و تخلف ذهن جامعه را مشغول كرده بود. در اين دوره كه بسياري از دست اندركاران علاوه بر وظايف شرعي، به دليل امكاناتي كه دارند، واله و شيداي رئيس جمهور هم هستند، مهم ترين چالش فعلي انتخابات، سلامت آن است.

محمد علي ابطحي - وب نوشت ابطحي2/3/88 : کميته صيانت از آراء ضروري است. نظارت بر انتخابات مفيد است اما آنچه که معجزه مي‌کند و در دوران دوم خرداد هم معجزه کرد، حضور فوق‌العاده و بيش از نياز حکومت است که تخلف‌ها و تقلب‌ها را هم در خود هضم مي‌کند. تجربه نشان داده که راهي جز اين، براي پيروزي وجود ندارد.

محمد علي ابطحي - وب نوشت ابطحي 22/3/88 : نگراني ها هم هر لحظه افزايش مي يابد. قطع کردن اس ام اس ها و تعطيلي و توقيف سايت ها براي امشب که بايد رأي ها شمارش شود، باعث نگراني خيلي ها است./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار