به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، ابراهیم مهرنهاد که عضو گروه جیش العدل بوده برادر یعقوب مهرنهاد، مسئول سابق شاخه فرهنگی گروهک عبدالمالک ریگی می باشد. "یعقوب" همچنین مسئول شبکه زنجیره ای وبلاگ های گروهک عبدالمالک در سالهای قبل از 86 بوده است.
وبلاگهای تحت مدیریت وی از قبیل دلاور32 ، مجاهدین ، جنبش مقاومت مردمی ، وبلاگ جنبش الجهاد ، الفرقان و دهها وبلاگ دیگر به همراه تعدادی از سایتهای حامی گروهک ، در آن مقطع مهمترین نقش را به عنوان بازوی عملیات روانی گروهک ریگی بازی می کردند.
"یعقوب" همچنین با نفوذ درسازمان ملی جوانان در پوشش تشکل غیردولتی(NGO) "انجمن جوانان صدای عدالت" با جذب نیرو در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان به صورت پوششی فعالیت گستردهای برای عبدالمالک انجام میداده است.
اعترافات تکاندهنده این جاسوس که مدتها با پوشش رسانهای و همچنین فعالیت در تشکلهای مختلف و نیز ارتباط با برخی از محافل دانشجویی خصوصاً تشکل غیرقانونی انجمن طیف علامه ، توانسته بود وجههی مناسبی برای خود ایجاد کند ، نشان داد وی یکی از طراحان حوادث تروریستی چون ناهوک ، ،حادثه خونبار تاسوکی و همچنین طراح اغتشاش همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب در زاهدان در چند سال قبل بوده است .
پس از منتشر شدن مشکوک فیلم دیدار او با عبدالمالک در حالی که مشغول طرحریزی برای انجام یک جنایت دیگر بودند، "یعقوب مهرنهاد" در اردیبهشت 86 به جرم جاسوسی و ارتباط باگروهک تروریستی دستگیر شد.
این در حالی است که نحوه لو رفتن فیلم دیدار وی با عبدالمالک ریگی تا مدتها به عنوان یک اقدام مشکوک ذهن علاقه مندان به پیگیری حوادث امنیتی جنوب شرق را به خود مشغول کرده بود.
نحوه انتشار این فیلم در فضای مجازی به نحو مشکوکی از وجود یک اراده برای دیده شدن این ارتباط حکایت داشت و این در حالی است که بعدها مشخص شد یکی از نزدیکان عبدالمالک با چراغ سبز وی این فیلم را منتشر کرده است.
هدف اصلی انتشار این فیلم نیز ترس از قدرت گرفتن بیشتر "یعقوب مهرنهاد" در محافل خارج از کشور بوده است، "یعقوب" در سال 85 عبدالمالک را دور زده و مستقیما با سرپلهای او در برخی کشورهای اروپایی ارتباط گیری کرده بود.
اما شاید نکته کلیدی ترور عبدالرئوف را باید در فاش شدن منشاء انتشار فیلم دیدار یعقوب و عبدالمالک در فضای مجازی دانست. اخبار رایج در میان این گروههای تکفیری حاکی از آن است که این ماجرا توسط محمد ظاهر که در آن زمان از نزدیکان عبدالمالک بوده و از ماجرا خبر داشته به " ابراهیم مهرنهاد" که به جیشالعدل پیوسته، منتقل شده است.
برخی منابع معتقدند با اوج گیری اختلاف میان عبدالرئوف ریگی (سرکرده جیش النصر) و محمد ظاهر (سرکرده جیشالعدل) و تکفیر یکدیگر این مساله به ابراهیم مهرنهاد اینگونه منتقل شده است که عبدالرئوف فرمان انتشار فیلم دیدار "یعقوب" با عبدالمالک را در آن زمان صادر کرده است.
"ابراهیم مهرنهاد" با نزدیک شدن به عبدالرئوف از جیشالعدل جدا و به گروه ریگی منتقل شده و آنچنان اعتماد عبدالرئوف را جلب کرده بود که از طرف وی به عنوان مسئول شاخه سیاسی گروه تازه تاسیس جیش النصر انتخاب می شود.
نهایت امر نیز همچنانکه "ع.د" یکی از مرتبطین گروههای تروریستی شرق کشور در لندن بیان کرده "ابراهیم" چند روز قبل پس از یک میهمانی در خانه خود، عبدالرئوف را در کویته به قتل میرساند. آنچنان که از گزارشها و واکنشها برمیآید، ترور عبدالرئوف ریگی، ضربه بزرگی به جریانات تکفیری شرق بوده اما نکته غیرقابل انکار آن است که این ترور به دلیل شدت گرفتن اختلافات داخلی این جریانات بوقوع پیوسته و این مسئله آنقدر روشن است که حتی فعالین مرتبط با این جریانات نیز نتوانستهاند آنرا انکار کنند، اما نکته جالب تلاش سرویسهای امنیتی منطقه است که تلاش میکنند با برخی خبرسازیهای رسانهای جالب توجه و برای سرپوش گذاشتن بر این شکاف ترور مذکور را به هر شخص، گروه و یا دولتی نسبت بدهند.
منبع: رجا نیوز