به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، به رغم انتقادات و بیان نظرات مختلف در مورد مضرات نوشابه بر سلامتی، هنوز هم این نوشیدنی شیرین طرفداران بسیار زیادی دارد. مهم ترین آسیب آن مقدار بسیار زیاد شکر است که اگر به طور منظم و زیاد مصرف شود زمینه ساز افزایش وزن و دیابت می شود. این نکته در مورد دیگر نوشیدنی های شیرین نیز صدق می کند.اما دیگر ضرر نوشابه به اسید فسفریک برمی گردد. این ماده که تنها در نوشابه وجود دارد باعث طعم زننده آن می شود. این در حالی است که اسید فسفریک در عملکرد کلیه ها اختلال ایجاد کرده و زمینه ابتلا به سنگ های کلیه را تسهیل می کند.
برای اثبات بهتر این نکته، محققان آمریکایی شرایط ۵۰۰ نفر که به تازگی دچار نارسایی کلیه شده بودن را بررسی کردند. عادات غذایی و به خصوص مصرف نوشدنی ها بسیار کمک کننده بود. در نتیجه این تحقیق مشخص شد که نوشیدن دو لیوان نوشابه در روز خطر ابتلا به نارسایی کلیه را دو برابر می کند.
این نکته در مورد نوشابه های رژیمی نیز صدق می کند زیرا باز هم دارای اسید فسفریک هستند.
نارسایی کلیه؛ بیماری رایج، خطرناک و خاموش
این بیماری بسیار رایج است و به سختی می توان زود آن را تشخیص دارد زیرا بسیار خاموش و موذی است. نارسایی کلیه طی چند سال به طور خاموش پیشرفت می کند تا اینکه به شکل بیماری غیر قابل بازگشتی بروز می کند. ازهمین رو بسیار مهم است تا هراز گاهی با انجام آزمایش خون یا ادرار به فکر تشخیص افتاد. این نکته در مورد افراد در معرض شرایط خطر از جمله دیابت، پرفشاری خون، سن بالای سن ۶۰ سال، سابقه خانوادگی و درمان دارویی سمی برای کلیه ها اهمیت بیشتری پیدا می کند.
گرچه در حال حاضر به بیماران مبتلا به نارسایی کلیه توصیه می شود که مصرف نوشابه ها و دیگر مواد غذایی حاوی اسید فسفریک مانند گوشت اجتناب کنند، اما در واقع این توصیه در مورد همه افراد جامعه بسط پیدا کند.
همه افرادی که هر روز نوشابه مصرف می کنند لازم است تا به پزشک مراجعه کرده و آزمایشی در جهت سلامت کلیه ها انجام دهند.
منبع: قدس