به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر سید حسین گلدانساز، دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت انار، با بیان اینکه میوه انار در دنیا یک محصول ویژه به شمار میرود، افزود: انار ایران در دنیا به دلیل میزان تولید رتبه اول را دارد به گونهای که در سال تقریباً 800 تا 900 هزار تن تولید انار داریم که تا این سالها بالاترین مقدار تولید در دنیا به شمار میرود.
وی با اشاره به ویژگیهای خاص انار اظهار داشت: نتایج تحقیقات علمی دنیا نشان داده است که آنتی اکسیدانهای موجود در این میوه برای درمان و یا پیشگیری برخی بیماریها به ویژه برخی سرطانها بسیار مؤثر است.
گلدانساز با اشاره به نتایج برخی مقالات در زمینه اثرات درمانی انار و آب آن برای کم خونی، سرطان سینه و سرطان پروستات، ادامه داد: این قبیل یافتههای علمی موجب شده تا کشورهایی که در آنها انار آن چنان رایج نبوده، در این سالها روی کشت و کار انار تلاش کنند. کشور ما هم که تولید کننده اصلی این میوه است باید تدابیر خاصی بیندیشد تا جایگاه کمی و کیفی خود را در دنیا حفظ کند.
عضو هیات علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه تهران با اشاره به مزایای انارهای تولید شده در کشور، یادآور شد: در هیچ کجای کشور انار سمپاشی نمیشود و محصول بدون سم،برای سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت است.
گلدانساز با تاکید بر اینکه در کشور آفات و بیماریهای کمی روی انار وجود دارد، اضافه کرد: مقداری هم که داریم باغداران و کارشناسان میدانند که به دلیل برخی خصوصیات زیستی آنها، سم پاشی باعث کاهش خسارت آنها نمیشود لذا خوشبختانه سم به طور کلی در باغات انار ما وجود ندارد و دنیا به این خصوصیت انار ایران توجه خاص دارد و این ویژگی را میپسندد.
وی، از جمله اقدامات این کانون را برگزاری یک سمینار منحصر به فرد در استان یزد ذکر کرد و ادامه داد: بر اساس دادههای به دست آمده از این سمینار در کشور ما به طور متوسط از هر هکتار 10 تا 12 تن انار برداشت میشود. ولی باغداران نمونه و پیشرو 40-50 تن، حتی تا 120 تن در هکتار برداشت دارند.
گلدانساز افزود: متأسفانه باغداران ما سالهاست سالی بالغ بر 250 میلیارد تومان خسارت میدهند. علت اصلی این خسارت، وجود یک آفت بنام کرم گلوگاه انار است. این آفت باعث میشود انار آلوده شود و بپوسد.
وی به عنوان راه حل برای جلوگیری از آسیب پذیری باید محققین وزارت کشاورزی و اساتید دانشگاهها برروی روشهای کنترل این آفت کار کنند تا نهایتاً باغداران، خسارت کمتری ببینند و محصول بهتری داشته باشیم.