حسين حسنپور مدير دفتر نوآوري و تجاريسازي فناوريهاي پيشرفته خواجهنصير در گفتگو خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به اينكه پژوهشگاه توسعه فناوريهاي پيشرفته خواجه نصير از پنج پژوهشكده هوا فضا، پردازش داده، كيميازي، فاوا و افتا تشكيل شده است خاطر نشان كرد: يكي از كاربردهاي بسيار مهم در دنياي ديجيتال امروزي تاييد و تعيين هويت افراد از روي صداي آنها است.
وي با تاكيد بر اينكه دريافت درج و دسترسي به صدای افراد نسبت به ديگر مشخصات زيستي چون اثر انگشت، تصوير چهره و تصوير عنبيه چشم آسانتر است، يادآور شد: تشخيص هويت گوينده با استفاده سيگنال گفتار ضبط شده يكي از موارد تشخيص و تطبيق هويت مجرمين است که در این روش صدايي از شخصی در صحنه جرم به عنوان مدرك در دسترس باشد میتوان با صدای شخص معلوم مقايسه شود.
حسنپور از اجراي پروژهای با سازمان تحقيقات مطالعات ناجا در این زمینه خبر داد و خاطر نشان کرد: بر اساس امضای قرارداد همکاری مشترک میان گروه پردازش صوت و زبان طبيعي پژوهشكده پردازش داده دانشگاه خواجه نصیر با سازمان تحقيقات مطالعات ناجا پروژه تحقیقاتی در این زمینه اجرایی شد.
وی با اشاره به جزئیات این همکاری علمی، افزود: تاكنون فاز اول اين پروژه كه شامل طراحي و راهاندازي آزمايشگاه جنايي صوت و نرم افزار شناسايي گوينده است اجرايي و تكميل شده و فاز دوم اين پروژه در دست بررسي است.
مدير دفتر نوآوري و تجاري سازي فناوريهاي پيشرفته پژوهشكده خواجهنصير ادامه داد: استفاده از اين دادههای این آزمایشگاه براي تاييد اصالت صداي فرد در سيستم قضايي، تاييد هويت افراد براي كنترل دسترسي، تاييد اطلاعات حساب بانكي از طريق موبايل و استفاده از صداي افراد عنوان رمز عبور قابل استفاده است.