کد خبر:۳۵۳۹۳۷

جمهوری اسلامی ایران به عضویت کمیته علمی تحقیقات جنوبگان درآمد

درخواست جمهوری اسلامی ایران برای عضویت در کمیته علمی تحقیقات جنوبگان برای مطالعه در زمینه قطبین کره زمین به تصویب رسید.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر وحید چگینی رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در سی و سومین نشست کمیته علمی تحقیقات جنوبگان شرکت کرده بود، درخواست جمهوری اسلامی ایران برای عضویت در کمیته علمی تحقیقات جنوبگان (SCAR) را عرضه کرد که به تصویب رسید.

 

کمیته علمی تحقیقات جنوبگان، کمیته‌ای است که تحت پوشش شورای بین‌المللی علوم (International Council for Science, ICSU)  فعالیت می‌کند. راه‌اندازی، توسعه و هماهنگی برای تحقیقات علمی بین‌المللی در زمینه جنوبگان از فعالیت‌های این کمیته بین‌المللی محسوب می‌شود. این کمیته اطلاعات علمی خود در زمینه قطبین و نقش جنوبگان در سامانه کره زمین را به نشست‌های مشورتی پیمان جنوبگان و دیگر سازمان‌های بین المللی از جمله UNFCC و IPCC ارایه می‌دهد.

 

نشست‌های SCAR هر دوسال یکبار با حضور کشورهای عضو تشکیل می‌شود که جمهوری اسلامی ایران نیز در سی و سومین نشست آن به عضویت در این کمیته بین المللی درآمد.

 

پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی نیز با توجه به اهمیت جنوبگان در آینده اقتصادی و سیاسی جهان و اهمیت آن برای جمهوری اسلامی ایران، مرکز ملی تحقیقات جنوبگان را تاسیس کرد.  همچنین این پژوهشگاه به عنوان هماهنگ کننده ملی بسیاری از سازمان‌های تحقیقاتی، در جهت تاسیس ایستگاه دایمی جمهوری اسلامی ایران نیز اقداماتی را از جمله عضویت در کمیته علمی تحقیقات جنوبگان انجام داده است.

 

اعزام نخستین دانشمند ایرانی به جنوبگان با همکاری کشورهای دارای پایگاه در جنوبگان، تهیه طرح ملی تاسیس پایگاه دایمی جمهوری اسلامی ایران در جنوبگان و ارایه به تصمیم‌گیران، ایجاد مرکز ملی تحقیقات جنوبگان در ساختار پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی، بررسی حقوقی و آماده کردن طرح نحوه پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون جنوبگان (1959 میلادی) و رایزنی‌های بین‌المللی برای اعزام دانشمندان ایرانی به جنوبگان به همراه تیم‌های اکتشافی و انتخاب شریک خارجی برای انجام طرح از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار